Mitä tehdä Espanjan Aurinkorannikolla?

Siitä on nyt 3 vuotta kun myimme kaiken Suomesta, pakkasimme laukkumme ja muutimme Espanjan Aurinkorannikolle vapaamman ja aurinkoisemman elämän perässä. Meille tästä on jo siis muodostunut kotin, kun sen sijaan suurin osa ihmisistä vain matkustaa tänne lomalle. Meidän arkemme täällä on siis hyvin erilaista kuin tänne saapuvilla lomalaisilla, mutta kolmessa vuodessa on ehtinyt jo nauttia alueen antimista useampaankin otteeseen.

Saankin usein paljon kyselyitä suosituksista Aurinkorannikkolle. Mitä tehdä, mistä löytää parhaat ravintolat ja hotellit, miten liikkuminen luonnistuu? Näitä suosituksia olenkin jakanut useammassa kanavassa, joista kuitenkin @welikecosta IG-tilini keskittyy jakamaan pelkästään Costa Del Solin (espanjan kielestä suomennettuna Aurinkorannikon) parhaita puolia nähtävyyksien, erilaisten tekemisten ja yritysten parissa. Mutta tässä tulisi nyt koostetta kaikista omista suosikeistani alueelle!

Matkustaminen

Aurinkorannikkolle on helpointa matkustaa lentämällä Malagan kentälle. Kentältä löydät sekä bussi- ja junayhteyden sekä taksit. Edullisinta matkustaminen on junalla, joka taitaa olla muutaman euron luokkaa (jos sitäkään). Juna kuitenkin kulkee vain Fuengirolaan asti eli jos matkan määränpää on siitä eteenpäin, vaihtoehtona on käyttää bussia tai taksia. Bussit liikkuvat myös vain pääteiden varsilla eli jos majoituspaikkasi on kauempana pääteistä, on taksilla matkustaminen järkevintä. Taksimatkassa voit säästää tilaamalla taksin etukäteen ja sopimalla ennakkoon hinnan matkalle. Suosituksena voin jakaa taksifirman, jossa paikallinen ystävämmekin työskentelee kuskina. Cheap Taxi Malaga ja varauksen voit tehdä vaikka Whatsappin kautta numeroon +34685975575. He ovat ilmoittamasi nimen kera kentällä vastassa paperi kädessä ja maksu tapahtuu normaalin taksimatkan tapaan vasta matkan päätteeksi.

Majoittuminen

Onpa kohteesi sitten Malaga, Torremolinos , Benalmadena, Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona tai joku muu, kuten vaikkapa Nerja, majoittumiseen on muutama hyvä vaihtoehto. Mikäli haet lomaltasi helppoutta ja valmiita aamiaisia, voit varata normaalin hotellin. Vaihtehdoista löytyy myös paljon huoneistohotelleja, joissa voit valmistaa aamiaisesi huoneessasi. Lisäksi alueelta löytyy kasapäin Airbnb vuokra-asuntoja ja villoja. Aurinkorannikko elää turismista, joten alueelta löytää majoitusvaihtoehtoja joka lähtöön – aina edullisimmista hostelleista luksusvilloihin. Alueella erityisen suosittua on hotellien lisäksi lyhytaikainen asuntovuokraus. Suurin osa remontoiduista asunnoista on varsinkin kesän ajan viikkovuokralla. Ja miltei kaikista vuokra-asunnoista löytyy myös taloyhtiön allasalue. Kannattaa siis katsastaa myös Airbnb vaihtoehdot ennen suorin päin hotellin varaamista.

Alueena itse rakastan Cala De Mijas – Rio Real väliä (Riviera), sillä se on rauhallisempaa ja vihreää aluetta, josta löytyy Aurinkorannikon kaunein pitkä rantaviiva. Lisäksi niille, ketkä haluavat lomaltaan tyylikkyyttä, rauhaa ja luksusta, Marbellan toinen puoli kaupungista eli rantaviiva Puente Romanon alueesta aina Puerto Banukseen, on suositeltavan arvoinen alue majoittua. Sieltä suunnalta löytyy myös suurin osa alueen hienoimmista ja parhaimmista ravintoloista.

Beach clubit & ravintolat

Näitä riittää vaikka millä mitalla ja en varmasti edes muista kaikkia. Kun etsit seuraavat yritykset Instagramista, saat parhaimman kuvan minkälainen paikka on kyseessä. Tässä tulee nyt muutamia suosituksia jaettuna hieman alueittain, niin helpompi nähdä mitä olisi lähellä siellä, missäpäin majoitut ja liikut:

Marbella

 • Opium Beach Club
 • La Cabane Beach Club
 • Nosso Summer Club
 • Bono Beach Marbella
 • Playa Padre
 • Trocadero Arena
 • Bodega Del Mar
 • Meksian Beach Bar
 • Marbellan vanha kaupunki (monia hyviä tapaspaikkoja ja erilaiset pizzat löydät Bellambrianasta)

Puente Romano (Marbella) – San Pedro de Alcantara

 • Ocean Beach Club Marbella
 • Nao Pool Club Marbella
 • Aüa Playa Marbella
 • Mamzel Marbella
 • Mosh Marbella
 • Rosa’s Cafe Marbella
 • Boho Club Marbella
 • Astral Cocktail Bar Marbella
 • Hotel Benabola Sky Bar Marbella
 • Hustle N’ Flow Marbella
 • El Chirinquito Marbella
 • Sea Grill Puente Romano Marbella
 • Pizzeria Picasso Marbella
 • Rachel’s Eco Love Marbella
 • Meksian Marbella
 • Lagom Marbella
 • La Sala Marbella
 • Jack’s Smokehouse Marbella
 • Occo Marbella
 • Breathe Marbella
 • El Marqués Brasserie San Pedro De Alcantara

La Cala de Mijas – Elviria (Marbella)

 • Max Beach Calahonda
 • Nikki Beach Marbella
 • La Plage Casanis Marbella
 • La Despensa de Cabopino
 • Osteria La Scala

Fuengirola

 • Aroma Restaurant
 • La Casita Mexicana
 • La Bohemia by Copa D’Oro
 • Limoncello
 • Panda Bar
 • Sky Bar Hotel El Puerto
 • Munchies

Benalmadena

 • Higueron Beach Club
 • Trocadero
 • Yucas
 • Gecko Beach Shack

Ostokset

Jos mieli halajaa shoppailemaan, Aurinkorannikolta löytyy muutama iso ostoskeskus. Niiden lisäksi yksittäisiä kivijalkakauppoja löytää joka kaupungista keskustan lipeestä.

 • La Cañada Marbella (täältä löytyy myös turistien suosima Primark)
 • Miramar Fuengirola (täältä löytyy myös turistien suosima Primark)
 • Plaza Mayor Malaga (täällä samassa myös Outlet, jossa designer-merkkien tuotteita saa huomattavasti edullisemmin kuin normaalisti ja viereisessä rakennuksessa myös kaikki perus ketjuliikkeet sekä paikallisia liikkeitä – täällä isoin valikoima kauppoja ja ravintoloita)

Paikallisissa kaupoista herkkutarjonta voi olla hyvin suppeaa ja mautonta skandinaaviseen makuun. Jos siis suomalaiseen makuun alat kaivata herkkuja tai muitakin tuttuja ruokamakuja, niitä löydät seuraavista:

Aktiviteetit

 • Vaijerikiipeilya Suomeakin korkeammissa puissa Aventura Amazoniassa. Tänne on hyvä tehdä varaus etukäteen.
 • Padel, padel, padel. Mitäpä sen hauskempaa? Padel on suosittu laji Espanjassa ja kenttiä löytääkin liki joka alueelta. Kentät tulee varata etukäteen Playatomic-appin kautta.
 • Vesiurheiluja löytyy kesä sesongin aikaan pitkin Aurinkorannikon rantaviivaa. Vesiskootterin, polkuveneen tai muun vastaavan vuokraat helposti turistien suosimilta ranta-alueilta.
 • Patikointi täällä on parasta puuhaa, sillä Aurinkorannikolla korkeuserot mahdollistavat upeat maisevat patikointireittien varrelta ja vuorien päältä. Tässä muutamia paikkoja patikointireiteille: Mijas Pueblo, Mirador de los Gitanos Marbella, Torcal de Antequera, Caminito del Rey, Rio Chillar Nerja jokivaellus vesiputouksineen.
 • Espanja on golffin luvattu maa. Tänne moni matkustaakin golfbägien kanssa, mutta voit myös vuokrata mailat paikan päältä. Golf-kenttiä löytyy silminkantamattomiin joka alueelta.
 • Minigolfin löydät ainekin Fuengirolasta ja Torremolinoksesta. Benalmadenan minigolf ei ainekaan viimeksi ollut auki. Nämä löydät helpoiten vaihtelevine aukioloaikoineen Googlesta hakemalla Minigolf Costa Del Sol.
 • Miltä kuullostaisi spa-päivä? Alueelta löytyy paljon ihania kylpylöitä ja spa:ta. Kohtuuhintainen on esim. Hotel Higueronin yhteydessä. Sen lisäksi Marbellasta löytyy useita luksus spa:ita.
 • Piknikki rannalla. Aivan ihanan valmiin luksuspiknikin voit tilata esim. Picnic CostaDelSol tai Picnic Marbella.
 • Vuokraa porukalla vene tai mene jaetulle parin tunnin veneajelulle merelle. Matkoja pystyt ostaa Benalmadenan, Fuengirolan ja Marbellan venesatamasta.
 • Mayan Monkey Mijas -suklaatehtaalle valmistamaan omat suklaat. Hauska kokemus!
 • Kanoottien vuokraus Nerjasta melomaan meren rannalla olevalle vesiputoukselle. Vuokraus Play de Maro -rannasta.
 • Vaijerikoppihissillä nousu katsastelemaan rannikon upeita maisemia vuorille Benalmaden Arroy de La Miel -juna-aseman kohdilta Teleferico Benalmadena.
 • Keilaustakin on mahdollista harrastaa esim. Los Argueros Bowling tai Miraflower Bowling Club
 • Frisbeegolffia Mijaksessa DiscGolfPark Mijas. Paikasta saa vuokrattua myös kiekot.
 • Suomalainen hirsisauna Sauna Mijas löytyy frisbeegolffin yhteydestä, suojaisalla ja kauniilla terassialueella katettuna. Kerää muutaman hengen porukka ja vuokraa sauna frisbeegolfin kautta.
 • Karting ajelua ympäri rannikkoa. Karting-ratoja löytyy mm. Esteponasta, Malagasta ja Fuengirolan Miramar-ostoskeskuksen katolta.
 • Ulkoilma leffateatteri Autocine Malaga Metrovacesa Malagassa. Kannattaa sivuilta tarkistaa etukäteen, mikä leffa pyörii milloinkin ja millä kielillä. Kielivaihdoehdoista löytyy englanti (ingles espanjaksi) osa näytöksistä ja auton radiosta valitaan tietty kanava haluttuun kieleen.
 • Kuntosaleja löytyy joka asuinalueelta, mutta sali missä itse käyn ja voin suositella jo pelkästään merimaisemienkin ja hyvän ilmapiirin vuoksi, on Max Fitness Calahondassa Max Beachin yläkerrassa. Ei kaikkein halvin sali, mutta ei myöskään niin täynnä ihmisiä eikä kyyliä niinkuin yleensä monilla edullisimmilla saleilla.
 • Kauneushoidot edullisesti ja ammattitaitoisesti: edullisimmat ja parhaat kynnet Fresh Beauty Center & Salon Liyanassa kampaaja Mirkka ja microblading, browlift, lashlift tekijänä minä eli Roosa Brows
 • Andalucian pisin vaijeriliuku Malagassa (Sunview Park. Tirolina Málaga. Parque de ocio. Atracción Turística)

Nähtävyydet

Espanja on kaunis maa, josta löytyy paljon näkemisen arvoisia nähtävyyksiä ja luontoa. Alle listattuna muutamia erilaisempia ja eniten mieleen jääneitä paikkoja myös hieman kauempaa (autovuokraus tai taksi päiväksi on tarpeellinen osaan):

 • Nerja
 • Ronda
 • Puerto Banus satama
 • Mijas Pueblo
 • Gibraltar
 • Marbellan vanha kaupunki
 • Malagan vanha kaupunki
 • Cabopino Beach dyynit (Dunas de artola o Cabopino)
 • Cabopino satama (Puerto de Cabopino)
 • El Chorro
 • Tarifa (paratiisirannat)

Näitä Aurinkorannikon paikkoja ja yrityksiä voisi tosiaan listata vaikka kuinka lisääkin! Ja hei jos sulla tulee mieleen jotain sun suosikkeja, mitä ei tästä löytynyt, niin jätä ihmeessä alle kommenttia niin voin täydentää tätä listausta sitä mukaan kun uusia paikkoja tulee mieleen!

Niin ja aurinkoisia reissuja tänne Aurinkorannikolle!☀️

Espanjan Aurinkorannikko
Hotel Benabola Sky Bar Marbella

Sinua voisi kiinnostaa myös:

2 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä Espanjan Aurinkorannikolla?”

 1. Täältähän löytyi hyviä vinkkejä matkalle, thanks! Minigolf idean poimin talteen, ja edullisen taksin. Lähden Marbellaan – ja ylipäänsä koko Costa Del Soliin ekaa kertaa ens viikolla.

  Myös toi Aqualand Torremolinos on aika hauskan oloinen paikka. Varsinki keskikesän helteillä vesipuisto on hyvä valinta.

  1. Hei mahtava kuulla, että oli hyödyksi!😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics