Yrittäjyyspolkuni ja tieni Wintekan verkkokauppiaaksi

Kun laitettiin keväällä yhtiökumppanin kanssa verkkokauppa pystyyn:

“Ootte hulluja kun näinä aikoina uskallatte lähtee avaa uutta yritystä!!“

Jos ei koita, ei voi voittaa.

Menestyminen yrittäjänä vaatii sen, että on valmis ottamaan myös riskejä silläkin uhalla, että joskus epäonnistuu ja menettää kaiken. Joskus käy tuuri ja onnistuu ykkösellä, kun taas joskus on makseltava ensin oppirahoja ja vastoinkäymisten kautta tultava risteyskohtaan, jossa joko luovuttaa ja lopetettaa tai päättää jatkaa ja kasvaa paremmaksi vastoinkäymisten tarjoamien oppien kautta.

Tuurilla voi onnistua jopa kerran tai kaksi, mutta jatkuvasti sillä ei pysty ratsastamaan vaan tosi menestyjä tulee kohtamaan ennemmin tai myöhemmin vastoinkäymisiä, jotka verottaa myös oppirahoja. Siksi yrittäjyys vaatiikin tiettyä luonnetta ja sisua. Kaikista ei ole yrittäjäksi, sillä joillekin tuttu ja turvallinen mukavuusalue on se juttu. Eikä siinäkään ole mitään vikaa tai väärää (olinhan itsekin vuosia siinä loukussa ennen yrittäjyyspolkuani) ja pitäähän myös maailmassa olla työntekijöitä, joita yrittäjät voi palkata avukseen.

“If you don’t have big dreams and goals, you’ll end up working for someone that does.”

Luovuttaminen ei ole koskaan ollut itselle vaihtoehto

Itse on ole koskaan ollut luovuttajamateriaalia, joten vaikka oppirahoja onkin tullut yrittäjyyspolkuni aikana makseltua yhteensä jo kymmeniä tuhansia euroja, en ole koskaan aikonut luovuttaa – korkeintaan ottaa hetken happea ja jatkaa taas täysillä eteenpäin menemistä. Vaikka myönnettäköön, että niiden isoimpien vastoinkäymisten hetkinä sitä on kyllä punninnut, kuinka paljon helpompaa elämä olisi ja saman rahan tienasi paljon helpommalla palkkatöissä, mutta se vapaus on kyllä itselleni sitä palkkaakin sekä helppoa ja turvallista elämää tärkeämpää. En halua tehdä työtä joka tylsistyttää mut kuoliaaksi, syö mut sisäisesti ja saa elämään viikonlopusta viikonloppuun. Kun sitä vapautta on kerran päässyt kunnolla kokeilemaan, ei siihen oravanpyörään enää omasta tahdostaan haluaisi palata.

Boss Lady Mekko/Dress. Suomalainen yrittäjyys, naisyrittäjä.

Miten päädyin yrittäjäksi?

Korona vuosi koetteli kovasti ja söi ison siivun yrityksieni tuloista (niin Suomessa kuin Espanjassakin), en kuitenkaan luonteelleni ominaiseen tapaan ole luovuttaja, vaan jatkoin ideointia ja etsin uusia ratkaisuja ja liikeideoita.

Jo parisen vuotta mielessä oli pyörinyt idea, joka viime vuonna ei enää jättänyt minua rauhaan. Espanjaan muutettuamme huomasin ison puutteen paikallisessa kierrätyskulttuurissa. Olin jo pienestä asti tykännyt kierrättää vanhat vaatteeni kirppiksillä ja myös ostaa uusia löytöjä niillä lisätuloilla tilalle. En ole rikkaasta perheestä, vaan olen tienannut ja maksanut oman elämiseni 13-vuotiaasta lähtien kun pääsin ensimmäiseen työhöni Hesburgeriin. Jos jotain halusi, se piti itse ansaita. Siitä asti olen ollut työelämässä ja ammattikorkeakoulun aikaan hyppäsin ICT-alan päivätyöni ohella myös yrittäjyyteen kauneudenhoitoalalle.

Yrittäjäksi päivätyön startup-pilottitiimin innoittamana

Perheessäni ei ollut yrittäjävanhempia tai lähipiirissä ketään yrittäjiä näyttämässä mallia yrittäjyyteen. Ajatus yrittäjyydestä syntyikin silloisessa työssäni esimiehettömästä startup -pilottitiimissä toimiessa. Huomasin, kuinka pystyin toimia parhaimmillani, parhain tuloksin, kun sain itse päättää omasta työnteostani ja tavoitteistani ilman, että joku toinen oli hengittämässä niskaan. Rohkenin sen siivittämä lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä silloisen työn ohella iltaisin ja viikonloppuisin (samaan aikaan kun suoritin markkinoinnin ammattikorkeakouluopintojeni viimeiset 1,5 vuotta loppuun sekä tein opinnäytetyöni yritykselleni sosiaalisen median markkinoinnista), mutta tuo puolitoistavuotinen yötä päivää pelkkien töiden tekeminen ja silloisen palkkatyöni luomat paineet saivat minut loppuunpalamaan jo toistamiseen vasta vuosi sitä ennen läpikäydyn loppuunpalamisen ja masennusvaiheen perään.

Kun sairaslomani päättyi ja palasin takaisin toimistolle, tiesin, että nyt oli aika tehdä muutos ja hypätä tuntemattomaan. Irtisanouduin vakituisesta työstäni ja lähdin kokopäiväiseksi yrittäjäksi vaikka pelotti ihan saatanasti ja moni piti minua ihan hulluna. Mutta se kaikki kannatti, sillä kun aloin keskittymään yritykseeni, hyppäsi kaikki sen tiimoilta monta askelta eteenpäin, asiakkaita tulvi kuukausien jonoiksi asti ja uusia bisnesmahdollisuuksia alkoi aueta eteeni. Kauneudenhoitotöiden lisäksi tuli mm. tv-casting pestejä, mielenkiintoisia keikkoja ja projekteja eri yritysten parissa sekä tietty nykyisinkin päätuloni tuovat some- ja markkinointityöt.

Winteka-verkkokauppa, naisten muoti ja vaatteet.

Verkkokauppa pystyyn

Siitä on nyt reilu viisi vuotta kun yrittäjyystielle lähdin ja paluuta ei ole ollut. Liikeideoita on ollut paljon ja olen päässyt toteuttamaan monia intohimojani sekä upeita projekteja yrittäjänä, niin Suomessa kuin Espanjassakin.

Helppoa se ei todellakaan ole ollut, ei oikeastaan hetkeäkään. Koko ajan saa elää stressaantuneena ja pelossa, että paljonko yrityksille tulee rahaa seuraavassa kuussa ja riittääkö ne kaikkien kulujen maksuun, puhuttakaan että jäisi vielä itselle jotain palkkaa, sillä ainekaan valitsemieni alojen yrittäjänä sitä ei tiedä tulojaan samanlailla, kun taas palkkatyössä tulot olivat samat joka kuukausi, riippumatta miten hyvin työsi teit tai paljon töissä sait aikaan. Yrittäjänä tuloni ovat aina korreloituneet sen kanssa miten paljon ja hyvin teen, mutta myös sesongit ja maailmantilanne on vaikuttanut ajoittain asiaan, eli mitään varmaa tuloa ei näissä hommissa ainekaan ole.

Siitä huolimatta rakastan jokaista päivää, kun saan toimia itseni pomona, vaikkei sekään huonompina päivinä helppoa ole – saada itseään tekemään silloinkin kun ei huvita, vituttaa tai muuta, eikä kukaan ole käskemässä tai vahtimassa vieressä, että teetkö. Mutta oman hyvinvoinnin kannalta jaksamisen ja rajojen asettaminen ja kuuntelu on ollut mahdollista yrittäjänä, toisin kuin palkkatyössäni. Voin itse määrittää aikatauluni, milloin lomailen ja keiden kanssa töitä teen. Voin itse määrittää työpanoksellani edistykseni ja palkankorotuksen, ilman että taistelee tuulta vastaan loppuunpalamisiin asti, eikä kiitosta tai korotuksia näy (viittaan nyt aiempaan palkkatyöhöni). Olen toki käynyt myös rankkoja, tai jopa paljon rankempia aikoja ja vastoinkäymisiä läpi yrittäjyys aikanani, mutta jotenkin niistäkin on selvitty, kun on ollut mahdollista vähentää työmäärää ja keskittyä itsensä eheyttämiseen.

Naisyrittäjä ja verkkokauppias. Verkkokaupan perustaminen.

Ideasta toteutukseen

No palatakseni alussa mainitsemaani ystäväämme Koronaan, on se myös tuonut mukanaan paljon hyvää. Ensimmäistä kertaa Espanjassa asuessamme maailman mentyä kiinni ja kuukausittaisen matkustelun jäätyä, ehdin juurtua kunnolla uuteen kotimaahani ja vasta kunnolla sen maan arkeen mukaan päästyä, halusin luoda sinne myös uusia tulonlähteitä. Kuten jo aiemmin kerroin, mieleeni nousi yksi jo pitkään mielessä pyörinyt idea, josta en päässyt yli enkä ympäri.

Katsoin myös leijonan luojaa ja siinä eräs sijoituksen saanut yrittäjä sanoi, että “Jos jollekin on tarve, mutta ei ratkaisua, ole osa ratkaisua!” Näinhän on varmasti jokainen vielä tänäkin päivänä menestynyt yritys saanut alkunsa. Toki aina voi lähteä kilpailemaan, mutta onhan se paljon vaikeampaa ja hitaampaa kuin luoda jotain sellaista, mille on tarvetta, mutta ei vielä tarjontaa.

Ensin verkkokauppa ja sitten kivijalkamyymälä

Mikä se asia sitten oli? Olen aina ollut hyvä luopumaan vaatteistani, joita en enää käytä ja etsiä niille rakastavamman kodin. Kierrätys on aina ollut minulle tärkeää, mutta Espanjassa sille ei ollut toimivia kanavia. Koitin liki jokaista appiä ja sivustoa mitä löysin. Silti hyvät ja trendikkäät vaatteet olivat ainoa, mitä ei saanut kaupaksi. Tai sitten uusista vielä laputkin kiinni olevista monien kymmenien eurojen vaatteista saatoit saada vain euron tai pari.

Espanja tosin tulee kaikessa monia vuosia perästä päin. Mutta silti se oli outoa, kun esimerkiksi moni ystäväni tienasi paikallisessa toimistotyössä (suomeksi Suomeen tehtävästä työstä) samassa tehtävässä 900 €/kk pohjapalkkana, kun samassa tehtävässä Suomessa palkallisena olleet saivat pohjapalkkana 2300 €/kk. Paikallisten palkkataso kun on paljon huonompi, luulisi, että pienetkin säästöt ostamalla käytettynä voisi kiinnostaa. Tänne ei silti kukaan ollut vielä tuonut siistimpien second-hand-liikkeiden kulttuuria eikä varteenotettavia paikkoja trendikkäiden vaatteiden kierrättämiselle ollut. Olin jo vuoden ajan ehtinyt kuskata jokaisella Suomen reissulla lisämatkalaukuilla tai auton täydeltä myytävää second-hand-tavaraa Suomeen, sillä siellä oli valmiit myyntialustat ja tuotteista sai käyvän hinnan.

Kunnes vuosi sitten väsyin siihen ja aloin puhumaan kaikille ystävilleni ideasta, että Espanjaan pitäisi perustaa siistimpi second-hand-liike tai -verkkokauppa. Joku sen tulee viimeistään joidenkin vuosien päästä tekemään. Joka ikinen innostui ideasta ja hehkutti, kuinka suuri tarve sille olisi, mutta yksikään ei ollut valmis tekemään asian eteen mitään. Kunnes löytyi yksi samaa ideoinnut, jonka kanssa saatiin heti sovittua myös suunnittelupalaveri.

Vauhtisokeus huimaa

Siitä eteenpäin asiat tapahtuikin vauhdilla ja hyppäsimme suoraan syvään päätyyn juurikaan toisiamme sen paremmin tuntematta. Perustimme keväällä osakeyhtiön ja tämä oli ensimmäinen yhteinen yritykseni yhdessä jonkun kanssa. Pian verkkokaupan starttua keväällä vauhdilla, ryhdyimme kesällä remontoimaan myös kivijalkamyymälää Fuengirolaan. Liikkeen perustamiseen meni useita tuhansia euroja remonttiin ja siihen päälle vielä takuuvuokrat, vuokraennakot ja avausluvat kaupungilta. Lopulta syksyllä 2 viikkoa kivijalkamyymälän auki oltua, tulimme risteytyskohtaan liikekumppanini kanssa. Tämä kokonaisuus osoittautuikin hänelle lapsiperheen arjen ohella epäsopivaksi ja vääräksi tieksi. Ehkä aika oli myös väärä, ei olekaan niin helppoa luoda täysin uutta kierrätyskulttuuria maahan, jossa se ei ole vielä se kuuma peruna niinkuin Suomessa. Joku päivä vuosien päästä aletaan varmasti olemaan jo lähempänä sitä pistettä missä Suomessa ollaan nyt, ja joku tulee second-hand-muodin parissa vielä breikkaamaan läpi täälläkin. Nyt ei vain ollut meidän aikamme.

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa

Päätimme jatkaa eriteille, hän omien juttujen parissa ja minä aloittaa Wintekan kanssa alusta oman yritykseni kautta työstäen tällä kertaa siitä omien arvojen mukaista ja omannäköistäni. Samalla luovuin second-hand puolesta kokonaan ja siirryin uudistuneen verkkokaupan varaston kanssa Suomeen. Menetettyjä liiketilaan laitettuja rahoja ei siis ehditty 2 viikon liikkeen aukiolon myynneillä saamaan takaisin. Oppirahoja sain henkilökohtaisesti maksaa useita tuhansia euroja puolen vuoden ympäripyöreiden työpäivien ja työpanoksen lisäksi. Mutta sellaista se yrittäjyys välillä on, välillä maksetaan oppirahoja ja saadaan niitä sitten opittujen oppien kautta myöhemmin menestyessä takaisin.

Vaikka olin toiminut yrittäjänä jo useamman alan hommien parissa vuosia, tämä yhteisyrittäjyys yllätti minut täysin. Ei olekaan niin vaivatonta työskennellä toisen kanssa niin, että molemmat ovat vetovastuussa ja lopulta kummankin täytyy tehdä kompromisseja eikä lopputulos miellytä kumpaakaan. Myös vastuiden ja työmäärän jakaminen tasaisesti on haastavaa. En kadu mitään, vaikka jälkiviisaana monet asiat olisikin voisikin tehdä toisin. Matkalta opittiin kuitenkin paljon.

Winteka, naisten muodin ja vaatteiden verkkokauppa.

Uudistunut Winteka-verkkokauppa – kaiken toiminnan keskiössä naisten voimaannuttaminen

Olen niin kiitollinen siitä kaikesta tuesta, mitä olette lähetelleet edellä kerrottujen muutosten aikaan viestiboksien kautta sekä jokaisesta tulleesta verkkokauppa-tilauksesta. Kaikki vanha on siis pyyhitty pois ja aloitettu kokonaan puhtaalta pöydältä. Winteka on kokenut uudelleen brändäyksen tuoman uuden ilmeen ja uusien laadukkaampien vaatteiden valmistajien lisäksi myös kaikkien toimintatapojen uudistuksen. Nykyään laatu ennen määrää ja tärkeät arvot edellä.

Winteka, naisten muodin ja vaatteiden verkkokauppa. Naisten voimaannuttaminen. Ole rohkea, näytä hyvältä ja tunne itsesi itsevarmaksi.

Ihmiset

Ihmiset ovat kaiken toimintamme sydän ja haluamme vaikuttaa positiivisesti jokaiseen kanssamme työskentelevään ihmiseen. Haluamme voimaannuttaa naisia ​​kaikessa, mitä teemme. Haluamme vaatteidemme inspiroivan naisia ​​ja lisäävän heidän itseluottamustaan, sekä lisäksi edistää ja vahvistaa naisten oikeuksia tässä maailmassa.

Kaikki tuotteet ovat oikeiden ihmisten käsintehtyjä. Emme hyväksy lapsityövoimaa tai ihmisoikeusloukkauksia. Suosimme eurooppalaisia valmistajia, joissa myös työntekijöillä on hyvät ja turvalliset työolot, korkeammat palkat ja he tekevät työsopimuksensa mukaisia työtunteja.

Maapallo

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja käyttää resursseja tehokkaasti ja pienentää ilmastojalanjälkeämme. Emme myöskään hyväksy eläinten oikeuksien loukkaamista.

Postituspussimme ovat 100 % biohajoavia ja jokainen tuote on pakattu uudelleen käytettävään pussiin (jossa on muistutus, että kehotamme asiakkaitamme vähentämään, käyttämään uudelleen ja kierrättämään) tavallisen muovipussin sijaan. Se on söpö ja voit käyttää sitä uudelleen esimerkiksi laukun sisällä ja laittaa pikkutavarasi sen sisään. Olemme myös siirtäneet varastomme lähelle suurinta asiakaskuntaamme (Suomi), jotta suurin osa paketeista kulkee nyt maanteitse ja mahdollisimman lyhyitä matkoja. Toimitukset matkaavatkin nopeasti 1-3 päivässä ulkoistetulta varastolta, eli jokaisella verkkokauppa-tilauksella tukee samalla useampaa suomalaista pienyrittäjää.

Ekologisuus ja eettisyys. Maapallo ja tulevaisuus. Verkkokauppa naisille.

Tuotteet

Työskentelemme vain toimittajien kanssa, jotka ovat vahvistaneet tuotteensa olevan turvallisia ja täyttävät tarkat laatuvaatimuksemme. Tuotannon laatu on valvottu.

Kerromme asiakkaillemme ympäristövaikutusten minimoimisesta ja annamme vinkkejä ja neuvoja, kuinka he voivat varmistaa, että vaatteet kestävät pidempään. Suosittelemme pesemään vaatteet harvemmin ja alhaisemmassa lämpötilassa (jokaisesta tuotteesta löytää oikeat pesuohjeet). Usein koko vaatetta ei tarvitse pestä – riittää, että käsittelee vain tahran. Vaatteita voi myös tuulettaa tai käyttää pyykkisuihketta vaatteiden raikastamiseen. Suositamme ostamaan vaatteita, joita tietää käyttävänsä usein ja useiden vuosien ajan ja joita voi helposti stailata yhteen vaatekaapin muiden vaatteiden kanssa. Vaatteilla, jotka on ostettu ja huollettu viisaasti, on myös pidempi elinkaari.

Winteka-verkkokauppa myy ajattomia ja helposti yhdisteltäviä vaatteita, joita voi stailattavia usealla eri tavalla. Kun pidät niistä hyvää huolta, voit käyttää niitä vuosia tai myöhemmin kierrättää ja antaa seuraavan ihmisen rakastettaviksi. Yksi kappale voi tuoda niin paljon iloa ja itseluottamusta monille ihmisille!

Winteka, naisten muodin ja vaatteiden verkkokauppa.

Kiitos, kun tuet suomalaista pienyrittäjyyttä

“When you buy from a small business an actual person does a little happy dance!”

Olisi huippua myös verkostoitua muiden verkkokauppa-yrittäjien kanssa. Uskon itse vahvasti siihen, että yhteistyö ennen kilpailua. Jaetaan oppeja ja kasvetaan yhdessä vielä isommiksi kuin yksinään.

Ja teille ketkä haluatte tukea, arvostan super paljon ja siksi haluankin kiitoksena tarjota käyttöönne alennuskoodin “ROOSAEVELIINA”, jolla saat -20% alennuksen koko Wintekan valikoimasta (myös aletuotteista). Verkkokauppa englanniksi täältä ja suomeksi täältä.

Ota myös Wintekan somet @wintekacom haltuun ja pääset seuraamaan miten tarina tulevina vuosina jatkuu.

Winteka-verkkokauppa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics