Koti mieluisaksi remontoimalla – Miten meidän kodit on remontoitu?

Kaupallisessa yhteistyössä Sortter kanssa

Kiinnostaako remontointi tai asunnon arvon nostaminen? Jos kyllä, niin jää kuulolle. Kerron tässä postauksessa avoimesti miten meidän kodit on remontoitu, paljonko meidän remonttilaina on ja asunnon arvonnousu remontin myötä. Jaan myös paljon ennen ja jälkeen -kuvia meidän kodeista, joita olemme itse omin kätösin remontoinneet. Nykyisen asunnon remontista en ole juurikaan puhunut missään enkä ylipäätään jakanut juurikaan kuvia, vaikka niitä säännöllisesti kysellään. Joten nyt myös teille uteliaillekin, tervetuloa home tourille meidän kotiin!

Missä ja miten oon asunut?

Oon Lahdessa syntynyt ja siellä melkein koko ikäni asunut. Muutin omilleni kun olin muistaakseni 17-vuotias. Ehdin asua ensimmäisessä vuokra-asunnossani muutaman vuoden, kunnes tapasin Danin. Meidän suhde eteni hyvin nopeasti ja käytännössä heti ensimmäisestä viikonlopusta lähtien Dani jäi asumaan mun luo. Kun tilanne oli jatkunut niin parisen kuukautta, koettiin järkeväksi käydä tyhjentämässä Danin Porvoon asunto ja alkaa maksaa yhdessä vaan yhtä vuokraa. Silloinen asunto, ensikotini, oli kuitenkin aivan liian pieni meille molemmille (koska Danin pelipöytä ei ois mahtunut minnekään :D), joten muutettiin Lahden keskustaan astetta isompaan asuntoon vuokralle. Jo silloin kuitenkin molemmat alkoi haaveilemaan ikiomasta omistusasunnosta, varsinkin kun heti muuton jälkeen meidän ensimmäinen koira Eddy tuli meille.

 • Kuviollinen Ellos matto
 • Harmaa divaanisohva
 • Kuviollinen Ellos matto
 • Harmaa divaanisohva

Ensimmäisen omistusasunnon hankkiminen

Alettiin säästämään meidän ikiomaa kotia varten omarahoitusosuutta asuntolainan saamiseksi. Meillä ei ollut ketään perheistämme takaamaan meidän lainaa, joten meidän piti saada 10-15% asunnon hinnasta käsirahana säästettyä. Lopulta nopeatahtisina tyyppeinä meillä oli jo vuoden kahden päästä rahat asuntolainaan kutakuinkin kasassa ja alettiin etsiä meille sopivaa kotia. Haluttiin löytää rivitalo omalla pihalla läheltä keskustaa, jotta koirilla ois mukava temmeltää ja meillä lyhyt matka töihin. Lisäksi keskustan läheinen sijainti oli tärkeä meille asunnon arvon säilyttämiseksi tai jopa arvonnousua ajatellen.

Koko ikäni olin seurannut vierestä isäni asuntobisneksiä – flippikohteita sekä omien talojen rakennuttamisia ja remontointeja ja sitten myyntejä aina 2 vuoden välein. Se sai mut myös haluamaan remontoimaan tulevan oman kodin juuri meidän näköiseksi. Avokeittiö oli ainakin ihan ehdoton ja se silmällä kierrettiinkin sitten muutoin kriteereihin sopivien rivitaloasuntojen näytöissä. Koputeltiin keittiön seiniin ja kyseltiin tietääkö välittäjä onko seinä kaadettavissa. Lopulta kolmas kohde, joka oli myös lähimpänä keskustaa, oli 99% varmasti seinän kaatamiseen kelpoinen. Siitä asiat etenikin sitten todella vauhdilla. Oltiin käyty alustavia lainaneuvotteluja, mutta suoranaista lainalupausta ei ollut. Jätettiin ehdollinen tarjous. Myyjä oli kuitenkin halukas myymään asunnon pian, joten saatiin vastatarjous. Parin toisillemme jättämän vastatarjouksen jälkeen myyjä hyväksyi meidän ehdollisen tarjouksen.

Mutta mites se asuntolaina? Entä remonttilaina?

Kyllähän siinä melko kiire tuli, kun asunnosta oli kuitenkin muitakin kiinnostuneita vaikkei myyjää miellyttävää tarjousta ollut tullukaan vielä muilta kuin meiltä. Siinä häslingissä pankkikin sitten vaihtui toiseen, mistä vaan saatiin nopeiten aika lainaneuvotelulle. Ja samalla ilman mitään kilpailutusta tai ehtojen tarkasteluja otettiin myös remonttilainaa 20 000 €, koska oli vaan kiire päästä heti aloittamaan remontointi ja säästöt oli mennyt asuntolainan omarahoitusosuuteen. Oltiin myös tässä kohti vielä tosi tietämättömiä kaikkeen omistusasunnon ostoon, remontointiin ja ylipäätään asuntosijoittamiseen liittyen. No niinhän sitä sanotaan, että oppirahat on maksettava 😀 Seuraavilla sijoitusasuntojemme asuntokaupoilla ja remonteissa ollaankin sitten osattu olla jo paljon viisaampia!

Alla ennen ja jälkeen kuvia meidän itse tekemästä (isäni sekä putki-ja sähkömies apuna) ensimmäisestä remontista (swipe nuolista, niin näet lisää).

 • Olohuone remontti remonttilaina
 • Kylpyhuoneen remontointi remonttilaina
 • Makuuhuoneen remontointi remonttilaina
 • Eteisen remontointi remonttilaina
 • Olohuoneen remontointi remonttilaina
 • Olohuoneen remontointi remonttilaina

Asunnon arvonnousua remontoimalla

Vaikka meidän remonttilaina tuli otettua kilpailuttamatta ja kalliimmaksi kuin olisi nykytiedolla voinut tulla, niin meidän remonttilaina maksoi kuitenkin itsensä asunnon arvonnousussa sekä asuinmukavuuden lisäämisessä takaisin. Erityisherkkänä aistin ympäristöstä kaiken – ihmisistä ihan fyysiseen elinympäristöön. Remontin myötä huomasin miten iso merkitys kodilla on mun hyvinvoinnille, kun mikään ei häiritse tai ympäristö vie energiaa ja saa toteuttaa juuri omaa mielenmaailmaa. Ja saatiinhan me remontilla asunnon arvoa nostettua tuplasti remonttiin käytetyn rahan verran. Lisäksi nyt Lahdessa arvonnousun potentiaali on suurin rivitaloasunnoilla eli nousua varmasti vielä luvassa. Ehdittiin asua asunnossa yli 2 vuotta itse niin joskus kun tuo asunto myydään, ei voitosta tarvitse maksaa veroa.

Oman vakituisen asunnon voi myydä verovapaasti, jos molemmat ehdot täyttyvät samanaikaisesti: Olet omistanut asunnon vähintään 2 vuotta. Olet itse tai joku perheestäsi on vakituisesti asunut asunnossa omistusaikanasi yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta. Perheeseen lasketaan mukaan puoliso ja alaikäiset lapset. Muissa tapauksissa asunnon luovutusvoitto eli myynnistä saatu voitto verotetaan pääomatulona.”  (Vero.fi)

Tuo asuntohan on meillä edelleen, mutta nykyisin vaan sijoituskäytössä. Remontin myötä asunnosta saa myös hyvää vuokrahintaa verrattuna moniin muihin Lahdessa oleviin vastaaviin asuntoihin. Ja mikä tärkeintä, kassavirta tästä asunnosta on plussalla! Asunnon vuokrattavuus ja kysynnän suuruus on myös ehdoton plussa tyhjien kuukausien välttämiseksi. Tässä asunnossa vaihtui juuri ensikertaa vuokralaiset. Kiinnostuneita oli monia kymmeniä. Potentiaalisia ja tosi hyviä kandidaatteja oli paljon, mutta saimme aivan super ihanan perheen pitämään huolta meidän rakkaudella remontoimastamme entisestä kodistamme.

Nykyinen asunto

Nykyinen asuntomme on vuokra-asunto, mutta vuokraisäntä ihanan joustava, että olemme saaneet vapaat kädet remontoida asuntoa mieluiseksemme. Ainoa miinus on, että Espanjassa suurin osa asunnoista vuokrataan kalustettuna, jolloin emme ole voineet vuokranantajan huonekaluja vaihtaa omiin, koska asunnosta lähtiessä pitäisi olla samat huonekalut myös jättää seuraavalle. Mutta maalamalla ja keittiötä ehostamalla on mukavasti saatu lisättyä asumisen mukavuutta. Tästä kodistamme en olekaan aiemmin jakanut kuvia, joten tässä olkaat hyvät (swipe muutoskuviin)!

 • Ennen remontointia
 • Seinien maalaus
 • Ennen remontointia
 • Seinien maalaus
 • Ennen seinien maalausta
 • Remontin jälkeen
 • Budjettiremontti
 • Remonttilainaa

Oletko remontoimassa? Ota tästä vinkit talteen!

Kun aloitat remontin suunnittelua, ihan ykkösenä on tehdä budjetti remontille. Meillä ei ollut mitään budjettia ensimmäisessä remontissamme ja yllättäen kun rahan menoa ei seuraa, se hupenee melko huomaamattomasti eikä meinaa riittää kaikkeen. Kun teet budjetin, vältyt jo suurimmaksi osaksi siltä, että raha loppuu kesken remontin. Osaat tehdä silloin käytössä olevaan rahaasi suhteutettuna fiksumpia valintoja materiaalihankintojen ja tekijöiden valinnassa. Ihan kuten kaikki lainatkin kannattaa vertailla, kannattaa myös vertailla remontin materiaali- ja työhinnat. Käy katsomassa hintoja useammasta paikasta ennen materiaalien ostamista ja pyydä tarjouspyynnöt useammalta tekijältä ennen urakoitsijoiden tilaamista. Putki- ja sähkötöissä käytä vain ammattilaista ja luvat omaavaa – se on sinun turvasi ja vakuutus, mikäli myöhemmin sattuisi tapahtumaan jotain ikävää niiden tiimoilta.

Lisäksi on hyvä varautua yllättäviin tapahtumiin ja kuluihin remontin aikana. Remonttibudjetit usein venyvät remontin edetessä, joten budjettiin kannattaa varata osuus yllätyskuluille. Meillä esimerkiksi yhdessä remontissa yllättäen meni 1000€ asbestipurkuun, eikä sitä voitu etukäteen osata ennustaa. Koska emme olleet varanneet budjettiin osuutta yllätyskuluille, venyi tämän remontin kulut yli alkuperäisen budjetin. Suunnittelu on siis puoli työtä!

Mikäli tarvitset remonttilainaa, muista vertailla ja kilpailuttaa!

Mikäli sinulla on tarve ottaa remonttiin lainarahaa, muista vertailla ja kilpailuttaa lainat ja tutustu lainaehtoihin tarkasti. Lainojen vertaileminen ja hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti yhdestä paikasta Sortterista – lainanvertailupalvelusta. Sortter on 100% suomalainen palvelu. Sortterin kautta lainan hakeminen onnistuu yhtä helposti kun suoraan pankista. Erona on se, että Sortterin kautta saa useamman tarjouksen ja niistä voi valita itselleen edullisimman. Sortter vertailee pankkien tekemät lainatarjoukset asiakkaan puolesta ja suosittelee kokonaiskuluiltaan edullisinta vaihtoehtoa. Palvelusta saatavat lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia. Myös lainan nostaminen tilille onnistuu palvelun kautta.

Sortterista voi hakea lainaa eri tarpeisiin tai kilpailuttaa vaikka vanhat lainat. Tutustuin tällä kertaa remonttilainan hakemiseen ja halusin katsoa millaista lainaa meidän vanhan remonttilainan jäljellä olevan summan pois maksamiseksi tarjottaisiin. Remonttilaina on vakuudeton laina, jota on mahdollista hakea 1 000 euron ja 60 000 euron välillä. Remonttilainalla voi rahoittaa pienet korjaustyöt tai suuremmat remontit omassa asunnossa tai mökillä. Remonttilainan laina-aika on 1-15 vuotta. Hakemuksen tekeminen vei vain muutaman minuutin ja sen päätteeksi remonttilaina tarjouksia oli nähtävillä jo useampi ja lisää vaihtoehtoja tuli hetken päästä sähköpostiin. Eri pankkien tarjouksien vertaileminen oli helppoa kun kaikkien lainaehdot näki selkeästi yhdellä samalla sivulla. Vertaile ja kilpailuta lainat omaan tarpeeseesi.

 • Sortter lainojen kilpailutus remonttilaina
 • Sortter remonttilaina
 • Sortter remonttilaina
 • Vertaile lainoja remonttilaina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics