Skootterin vuokraus Thaimaassa – Vältä tekemästä näitä mokia

Aiotko vuokrata skootterin Thaimaassa? Nämä asiat on hyvä ottaa huomioon

Skootterin vuokraus Thaimaassa on järkevää. Sillä pääsee edullisesti ja helposti liikkumaan omaan tahtiin kaikkialle. Parhaat paikat löytyvät usein myös roadtripillä ympäriinsä ajellessa vahingossa, eikä niihin kaikkiin paikkoihin osaisi edes ennalta tilata kyytiä. Vuokraamalla skootterin, on helppo lähteä kiertämään kylää, kaupunkia tai saarta – missäpäin Thaimaata sitten liikkuukaan. Ja sen päivähinta on usein vain sama kuin yhteen taksimatkaan kuluisi – noin 200-300 bahtia päivässä eli 5-9 € päivässä. Skootterin vuokraus Thaimaassa on ehdottomasti siis fiksuinta. 

Skootterin vuokraus Thaimaassa

Skootterin vuokraus Thaimaassa on helppoa. Skootterivuokraamoita löytyy etenkin turistikohteista pilvin pimein. Niiden menopelit ja hinnatkin voivat vaihdella suurestikin. Kannattaa siis vertailla useamman paikan välillä – etenkin kysellä hintoja ennen kuin päätät mistä vuokraat.

Useimmat paikallisista vuokraajista eivät vaadi näytille kuin passin, mutta poliisi voi edellyttää skootterilla ajajilta kansainvälistä ajokorttia. Se on siis hyvä olla varuiksi ajellessa aina mukana, sillä välillä poliisi pitää check-pointteja, joissa pysäyttää sattumanvaraisesti etenkin turisteja ja tarkistaa, että kypärät on päässä, ajokortti taskussa ja promillerajat ajamiseen kunnossa.

Moni vuokraaja haluaa passin pantiksi vuorauksen ajaksi. Vaihtoehtoisesti jos et halua jättää passia vuokraajalle, voit yrittää neuvotella, että pelkkä passikopio riittäisi. Tai jos se ei pelkästään riitä, niin ainekin osalle vuokraajista riittää pelkkä passikopio silloin, jos saa lisävakuudeksi tietyn summan rahaa (meidän vuokraamo olisi ottanut reilu 1000 bahtia vakuudeksi).

Neuvottele hinnasta

Hinnat vaihtelee vuokraamoiden välillä paljonkin. Usein hotellien alhaalla tai välittömässä läheisyydessä olevat vuokraamot ovat nostaneet hintojaan huomattavasti korkeammalle. Kannattaa siis lähteä vuokraamaan skootteria jostain hieman sivummalta tai hiljaisemmalta kadulta – hinnat tipahtaa niissä alaspäin sillä kysyntäkin pienempää.

Hintaan vaikuttaa myös se, minkä mallinen ja kuinka vanha menopeli haluttaisiin vuokrata. Vanhemmat ja pienemmät ovat edullisempia kuin isommat ja uudemmat. Mieti jo valmiiksi sitä, millaiseen ajoon olet skootteria vuokraamassa. Jos tarkoitus on lähteä ajamaan vuorille, maanteitä tai jyrkkiä ylämäkiä, suosittelen satsaamaan ja maksamaan hieman enemmän isompirenkaisesta ja tehokkaammasta skootterista.

Lisäksi moni vuokraaja haluaa tietenkin maksimaalisen hyödyn vuokrauksesta ja koittaa saada parhaan hinnan puristettua tietämättömiltä turisteilta. Ei ole tyhmä se joka pyytää, vaan se joka maksaa 😉 Eli kun tiedät yleisen hintatason ja mitä muut tarjoavat, sinulla on parhaat kortit pöydässä neuvotella myös parempi hinta vuokrauksesta. Etenkin pidemmästä vuokrausajasta kannattaa tingata ja neuvotella hintaa alaspäin.

Me otimme hieman isomman skootterin, jotta meno ei hyydy kesken matkan ja on turvallisempi ajaa kaksi päällä muuallakin kuin kaupungissa. Hinta meille 19 päivälle oli 4250 bahtia eli n. 223 bahtia päivässä.

Tarkista skootterin kunto

Ennen ratsaille hyppäämistä, ensisijaisen tärkeää on tarkistaa kulkuneuvon kunto. Katso, että renkaat ovat kunnossa. Tarkista, onko skootterissa kolhuja tai muita jälkiä. Ota kaikesta tarkat kuvat tai video ja käy virheet läpi myös vuokraajan kanssa ennen kuin poistut vuokraamosta. Jos tässä ei ole tarkkana, voi vuokraaja yrittää skootteria palauttaessasi vaatia sinulta korvauksia muiden aiheuttamista vioista ja kolhuista.

Skootterin vuokraushinta Thaimaassa
Tässä meidän musta menopeli kolmeksi viikoksi

Varaudu vauhdikkaaseen liikenteeseen - Huomioi nämä liikenteessä

Thaimaan liikenne voi suomalaiselle olla alkuun kaoottista, siihen kuitenkin tottuu liikenteessä melko nopeasti. Hyvät hermot ja tarkkaavaisuus ovat kuitenkin skootterilla ajaessa tärkeitä. Jos siis kaipaat huoletonta kulkemista, valitse skootterin vuokrauksen sijaan vaikkapa tuktuk.

Thaimaassa on vasemmanpuolinen liikenne, joten olethan tarkkana ettet vanhoista tottumuksista käsin lähde vahingossa ajamaan ympyrässä väärään suuntaan tai eksy vastaantulijan kaistalle. Nopeusrajoitukset ovat kutakuinkin samanlaiset kuin Suomessa. Skootterilla ajaessa tulisi ajaa aina ihan tien vasemmassa reunassa – melkein pientareella. Mikäli jäät epäröimään tai teet liikenteessä pienen virheen, siitä annetaan palautetta töötillä.

Skootterin vuokraus Thaimaassa vasemanpuoleinen liikenne
Kyydissä puhelimella navigoidessa paras turva puhelimelle on muuten tämä *iDeal of Swedenin magneetilla kuorien takakanteen tiukasti kiinnittyvä ringmount! Pitää huolen, ettei puhelin tipu kädestä. 

Tankkaus

Vuokratessa kannattaa varmistaa jo mitä bensaa kyseiseen skootterin tankataan. Tankata voi bensa-asemilla tai useilla kadun varsilla, joissa myydään viinapulloissa bensiiniä. Phuketissa suurimmassa osassa kojuista yksi pullo maksaa 30 bahtia.

Käytä aina kypärää

Thaimaassa kypärän käyttö on pakollista, vaikkakin monet paikalliset eivät tätä sääntöä noudata. Pyydä vuokraamosta kypärä itsellesi ja kyydittävällesi ja käytä sitä aina, vaikkei muut käyttäisikään. Kypärä on turvallisuuden kannalta tärkeä pitää päässä eikä skootterin boksissa. Onnettomuudet ovat meinaan hyvin yleisiä ja kypärä voi pelastaa hengen niissä tilanteissa.

Skoottereita eikä pottia juurikaan varastella, joten kypärän voi tarvittaessa jättää roikkumaan parkkeeratun skootterin tankoon (omalla vastuulla tietenkin, mutta ainekin meillä ja kaikilla muilla tähän asti säilynyt paikallaan).

Skootterin vuokraus Thaimaassa kypärä pakollinen

Älä aja humalassa ja ole tarkkana liikenteessä

Thaimaassa alkoholiraja ammattikuljettajilla ja alle 24-vuotiailla on 0, ja muiden kuljettajien BAC (veren alkoholipitoisuus)-raja on 0,05%. Ethän siis aja kun olet juonut alkoholia tai voi käydä hassusti (katso postauksen lopusta rangaistukset tämän rikkomisesta).

Kolarit katsotaan lähes poikkeuksetta ulkomaalaisen syyksi

Ennen ajoneuvon rattiin tai tankoon hyppäämistä on hyvä muistaa, että Thaimaassa liikenneonnettomuudet katsotaan lähes poikkeuksetta ulkomaalaisen aiheuttamiksi ja vahingonkorvausvaatimukset ovat usein suuria. Siksi kannattaakin liikenteessä olla äärimmäisen tarkkaavainen ja tehdä harkittuja liikkeitä.

Parkkeeraus

Skoottereita näkee pitkin poikin katuja välillä todella ihmeellisissäkin paikoissa. Tämän vuoksi turisti voi helposti syyllistyä ajattelemaan, että skootterin voi pysäköidä minne vain haluaa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan skootteri kannattaa pysäköidä skootteriparkkeihin – ellei sitten halua kulkupeliään poliisin toimesta lukituksi (kuten meillä kävi) tai hinatuksi.

Älä myöskään sokeasti luota skootteriparkin olevan siinä, missä on paljon skoottereita rivissä vaan varmista tarvittaessa asia joltain lähistöllä olevalta paikalliselta. Huomioi tienlaidoissa punavalkoiset reunat, jotka liikenne-pysäköintikylttien sijaan viestivät pysäköintikieltoalueesta.

Huomioi tämä parkkeerauksesta vuokratessasi skootteria Thaimaassa

Yleisin parkkeeraus moka turisteilta

Meillähän kävi heti ensimmäisinä päivinä sama moka, mikä joka päivä samasta paikasta ohikävellessä on käynyt monille muillekin. Katsoimme vaan, että rivissä on paljon skoottereita, joten siihen saapi siis kai jättää emmekä tajunneet katsoa tien reunaa, kun Suomessa on tottunut kiellot näkemään korkeammalla kyltteinä. Takaisin ostoksilta tultua poliisi olikin siis lukinnut meidän ja monen muun skootterin ketjulla.

Vieressä ollut taksikuski tuli apuun ihmetellessämme mitä nyt teemme ja hän kertoi, että pitää mennä poliisilaitokselle maksamaan sakko ja poliisi tulee avaamaan ketjun. Hän pyysi meiltä 200 bahtia, että hän ajaa poliisilaitokselle ja 1 000 bahtia sakon maksuun.

Jälkikäteen selvitimme asiaa, sillä ihmettelimme miten se voi olla niin paljon noin pienestä virheestä ja löysimme netistä sakkojen hinnaston, jossa sakon hinnaksi määritelty 200 bahtia. Näin ollen taksikuski huijasi meiltä siis todennäköisesti rahaa itselleen 1 000 bahtia ja poliisille sakon maksuun meni 200 bahtia.

Myöhemmin kysyimme vielä vuokraamoltamme asiasta ja hän sanoi taasen sakon olevan 1 000 bahtia. Asiasta vielä useilta kysyessämme tulimme siihen lopputulemaan, että paikallisilta maksu on 200 bahtia, mutta turistilta poliisi veloittaa 1 000 bahtia. Tästä on kaikilla niin eri tietoa, että emme vieläkää tiedä 100% varmaksi miten asian todellinen laita on.

Mutta jos noin on, niin miten sen nyt sitten haluaa ajatella – hävittiinkö sittenkään 1 000 bahtia maksamalla taksikuskille, jos itse asian hoitamalla suoraan poliisille olisimme kuitenkin joutuneet poliisille turisteina maksaa 1000 bahtia. No joka tapauksessa moka mistä opimme ja toivottavasti sinun ei tarvitse tehdä samaa enää tämän jälkeen perässä.

Skootterin vuokraus Thaimaassa, poliisi lukinnut skootterin parkkeerausvirheestäThaimaan poliisi lukinnut skootterin pysäköintivirheestä

Skootterin ja auton yleisimmät liikennerikkomus sakot

 • Ajaminen ilman rekisterikilpiä – 400 bahtia
 • Punaisia päin ajaminen – 300 bahtia
 • Holtiton ajaminen – 400 bahtia
 • Käännös väärässä paikassa – 400 bahtia
 • Parkkeeraus väärään/kiellettyyn paikkaan – 200 bahtia (+siirtomaksut)
 • Ajaminen ilman vakuutusta – 600 bahtia
 • Tien tukkiminen – 200 bahtia
 • Vastakkaisella kaistalla ajaminen – 200 bahtia
 • Ilman ajokorttia ajaminen – 400 – 1000 bahtia
 • Ajoneuvo rekisteröimättä – 400 bahtia
 • Ilman kypärää ajaminen – 200 bahtia
 • Päihtyneenä ajaminen – Enintään vuosi vankeutta tai  5 000 – 20 000 bahtin sakko ja 6kk kortti hyllylle
 • Humalassa ajaminen aiheuttaen muille vahinkoa – 1 – 5 vuotta vankeutta tai 20 000 – 100 000 bahtin sakko ja kortti hyllylle vuodeksi
 • Humalassa ajaminen aiheuttaen muille vakavia ruumiillisia vammoja – 2 – 6 vuotta vankeutta tai 40 000 – 120 000 bahtin sakko ja kortti hyllylle vuodeksi
 • Humalassa ajaminen aiheuttaen toiselle henkilölle kuoleman – 3 – 10 vuotta vankeutta tai 60 000 – 200 000 bahtin sakko ja ajokortin peruuttaminen/kumoaminen.

Lähde: Nashaplaneta.net

Sinua voisi kiinnostaa myös:

*Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit kaikessa rauhassa vierailla sivustoilla. Jos kuitenkin päädyt ostamaan jotain linkkini/alennuskoodini kautta, minun on mahdollista saada pientä suositteluprovisiota. Suosittelen vain sellaisia tuotteita ja palveluita, joita on olen itse kokeillut, saanut niistä apua ja todennut toimiviksi. Lue lisää täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics