Älä valita, sä voit valita

Siis niin huikea startti Munlainen-kiertueelle eilen Vantaalta. Niin mieletön meininki, että iltaa ois vaan voinut jatkaa yötä myöten!

Meillä kiertää nyt siis alkuvuoden ajan Munlainen-kiertue, jossa kierrän puhumassa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, omannäköisen elämän rakennuspalasista ja unelmien toteuttamis työkalupakista. Toivon sydämeni pohjasta, että pystyn antamaan edes yhden oivalluksen jokaiselle tapahtuman vieraalle. Tää on mulle sydämen asia ja intohimo, joten oon nyt panostanut kiertueeseen tällä hetkellä kaiken aikani ja energiani, jotta pystyn antamaan myös itsestäni sen 2.0 version muiden avuksi ja käyttöön näiden iltojen ajaksi.

Ensi viikolla lähdetään Ouluun. ja sitä seuraavalla viikolal vuorossa Tampere ja Turku. Lue lisää kiertueesta ja paikkakunnista täältä. Muutaman ajatuksen ja noston halusin kuitenkin jakaa eiliseltä tännekin.

Itsesi ykköseksi laittaminen ei ole itsekästä

Laita ittes ja oma hyvinvointisi aina ykköseksi, koska se on tärkeintä ja sinä olet tärkein. Ei kukaan muu, ei edes sun lapset, vaan sinä!

Se ei oo itsekästä, vaan päinvastoin se on itsekästä että sä unohdat itses ja asetat kaiken muun aina sun etusijalle. Se on isoin lahja, minkä sä voit antaa sun läheisilles ja ystävilles, että asetat itsesi ykköseksi. Sä oot avuksi muille parhaiten, kun pidät ensiksi huolta itsestäsi ja omasta jaksamisestasi. Kuten lentokoneessakin sanotaan, aseta happinaamari ensin itsellesi ja auta vasta sitten muita.

Ihmiset ympärillä ja niiden merkitys meidän hyvinvoinnille

Ihmiset ei ikinä pidä sua neutraalissa tilassa, ne aina joko vetää sua ylöspäin kohti kehittymistä ja kasvua tai vetää sua alaspäin. Tää on tosi tärkee ymmärtää. Jos se ei vie sua ylöspäin, se vie sua alaspäin. Ihmiset ympärillä vaikuttaa tosi paljon siihen, millasta sun elämä on.

Sanotaan, et 5 ihmistä, joiden kanssa sä vietät eniten aikaa, vaikuttaa siihen millanen sä oot. Tällekin on tutkittua faktaa. Aivot alkaa tutkitusti toimia samalla tavalla ympäröivien kanssa.

Tiiätkö kun on olemassa semmosia ihmisiä, jotka aina vaan valittaa, valittaa, valittaa ja valittaa? Kaikesta pitää aina vaan valittaa. Mä oon tehnyt tietosen päätöksen, että mä en halua sellasia ihmisiä mun elämään, ei en halua. Muista, sullakin on vapaus valita. Älä valita, sä voit valita. Valittaminen on helppo vaihtoehto, mutta tekee elämästä aika negatiivista.

Jotkut ihmiset tulee sun elämään sen takia, et ne tulee jäädäkseen. Mut tosi monet ihmiset tulee sun elämään opettaakseen ja sen jälkeen lähteäkseen pois. Älä jää kiinni kaikkiin keitten ei oo tarkotuskaan jäädä sun elämään vaan uskalla sulkea ovia, mitkä ei enää palvele sua.

Kaikista siisteintä on se, että sä voit aina tavata uusia ihmisiä. Sä voit aina löytää ihmisiä, sellasia kun sä oot. Kun sä alat olla se kuka olet, niin sun ympäriltä häviää ne ketkä ei sinne kuulu, mut sinne tilanne tulee ne, ketkä sinne kuuluu. Ja niin kauan kun sä elät sun elämän miellyttäen muita ja teet juttuja sen perusteella mitä muut ajattelee, niin sä saat ympärilles niitä ihmisiä. Tiedä, että on olemassa yhtä hölmöjä ja sekopäisiä tyyppejä kuin sinä, mutta ne ei koskaan löydä sun luo, jos et sä uskalla olla aidosti itses. Kun sä oot just se mikä sä oot, niin vasta sillon ne oikeenlaiset ihmiset pystyy tulla sun elämään.

Mut muista, että aina ensisijanen asia on se, että sä katot ite peiliin ja kysyt: oonko mä sellanen, minkälainen mä haluan muiden ihmisten olevan mulle?

Rohkeus tehdä juttuja omin ehdoin ja omalla tavalla

Kysy itseltäs mitkä asiat tuo mulle iloa? Mitkä on mulle niitä? Kirjota ylös, listaa asiat jotka tuo sulle iloa – ei niitä jotka tuo iloa sun kavereille, perheenjäsenille tai muille, vaan sulle! Se on sun henkilökohtanen juttu! Sun pitää seurata just niitä asioita, mitkä tuo iloa just sulle.

Jos sä haluut päästä johonkin päämäärään, niin sä päätät et tänään on sulle päivä 1, eikä yksi päivä vaan muiden joukossa.

Jos mä oisin kuunnellu muita, niin en mä ois ikinä tässä. Mä irtisanouduin vakituisesta työpaikasta ja moni piti mua ihan hulluna. Hypätä nyt siitä turvakaukalosta epävarmuuteen ja yrittäjyyteen ja luopua palkillisista sairaslomista, lomista ja työsuhde-eduista. Jos mä oisin kuunnellu muita, niin mä oisin jäänyt mun mukavuusalueelle ja enkä ois ikinä päässyt mun elämässä eteenpäin.

Oikeesti älä valita, sä voit valita. Äläkä anna muiden valita sun puolesta. Jos se ajattelet että go with the flow, elämä kuljettaa mut just sinne minne mun pitää mennä. Niin ei kuljeta, vaan se kuljettaa sut just sinne, mihin muut sua kuljettaa eikä sinne mihin sä itse aidosti haluat.

Jos kaikki tykkää susta, niin sä et tee sitä, mitä sun pitäis tehä. Sillon ku sä teet niitä asioita, mitkä tuo just sulle iloa niin kaikki ei tykkää susta. Me ollaan erilaisia. Se on se juttu!

Mä toivon, että susta ei tuu vanhana katkeraa vanhusta, sen takia, että oot jättänyt sun omannäköisen elämän elämättä ja jahtaamatta sun unelmia siinä pelossa, mitä muut susta ajattelee.

Mun mielestä on nolompaa on se, ettei edes yritä ja nauraa niille ketä epäonnistuu, kuin olla se kuka yrittää, mokaa, kasvaa ja saavuttaa ne omat unelmansa. Ootsä se kuka ei edes yritä ja nauraa muille, vai oisitsä ennemmin se kuka on piittaamatta mitä muut ajattelee ja sä saavutat sun isoimmatkin unelmat?

Muista se, että varsinkin sillon kun joku heittäytyy itselleen tärkeisiin asioihin, se voi olla uskomattoman ahdistavaa sellaiselle, joka on koko elämänsä uskotellut sen olevan mahdotonta.

Uskalla tehdä asioita mitkä pelottaa

Älä tyydy ihan ok:seen. Se on helppoa, mut sä et haluu olla helppo. Älä tyydy siihen roolin olla helppo. Sun oikeasti pitää tehdä asioita, mitkä pelottaa ja on sun oman oman mukavuusalueen ulkopuolella. Mukavuusalue on tyytymisalue. Uskalla hypätä ulos sieltä, mitä enemmän ne pelottaa, sen enemmän ne vie sua eteenpäin.

Lisäksi puhuttiin paljon muustakin ja illan pääteeks palautteissa oli useampi kommentti: “Ihanan suoraa ja avointa puhetta vaikeistakin aiheista!” Yks asioita mistä moni ei yleensä puhu on esim raha, mutta mepä ei siitä pelätä puhua. Illassa puhuttiin myös mm. sammakoista, paskassa kierimisestä, naulan päällä istumisesta, voimajuoksusta ja vaikka mistä muusta, mistä pääsee jyvälle vaan paikalla olijat. Katotaan mitä kaikkea keksitään vielä seuraaville paikkakunnille kun hiotaan vielä settiä matkan varrella entistä paremmaksi!

PS. Yhteistyökumppaneina kiertueella matkassa mukana jälleen Elosuomi (juomatarjoilut) ja Serpentiini (koristeet ja tarjoiluastiat).

Sinua voisi kiinnostaa myös:

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Älä valita, sä voit valita”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics