Itsensä hyväksyntä – Affirmaatiot apuna

Onnellisen elämän perusteena on itsensä hyväksyntä. Ennen kuin olet hyväksynyt itsesi juuri sellaisena kuin olet, et saa täydellistä mielenrauhaa nauttiaksesi elämästä täysillä. Jokaisen perustarpeisiin kuuluu hyväksytyksi tuleminen. Jos sitä ei saa itseltään, sitä tulee haettua ulkopuolelta. Se taas voi johtaa siihen, ettei ihminen ole tällöin aito oma itsensä eikä välttämättä edes pidä niistä asioista, mitä tekee saadakseen muiden hyväksynnän.

Homma ratkeaakin siis laittamalla oman nupin kuntoon – kun hyväksyt itsesi aidosti, pystyt rohkeasti elämään juuri sinun itsesi näköistä elämää. Kun pystyt itse hyväksymään itsesi, ei sinulla ole tarvetta välittää muiden mielipiteistä ja juosta muiden pillin mukaan. Mitä syvemmälle itsesi hyväksynnässä pääset, sitä paremmin osaat kuunnella itseäsi ja omaa tahtoasi, toimia omien arvojesi mukaisesti ja laittaa aina itsesi ja omat toiveesi ykköseksi.

Hyvä testi nykytilanteen kartoitukseen on miettiä, pystytkö sanomaan “Kiitos ei”, silloin kun sinulle ehdotetaan tai tarjotaan jotain, mikä ei oikeasti istu yksiin sinun arvojesi, toiveidesi tai tahtosi kanssa? Jos epäröit usein sanoa ei, koska pelkäät mitä siitä seuraa tai jää seuraamatta, et ole vielä kovin pitkällä itsesi hyväksynnän kanssa. Sillä jos olisit, osaisit kunnioittaa omia rajojasi. Aina voi toki olla kohtelias ja joustaa tilanteen mukaan muiden auttamiseksi. Kuitenkin, jos sinua viedään aina kuin pässiä narussa, se ei ole enää kohteliaisuutta vaan heikkoutta. Se on heikkoutta olla eri mieltä, sanoa vastaan tai puolustaa omia arvojaan ja tahtoaan. Sinun elämä, sinä päätät siitä!

Itsesi hyväksymisen ja itsestäsi pitämisen laatu määrää ihmissuhteidesi laadun

Itsesi hyväksymisen ja itsestäsi pitämisen laatu määrää ihmissuhteidesi laadun

Viimeisimmässä postauksessa puhuin huonosta itsetunnosta ja itsetuntemuksesta avaimena itsensä hyväksymiseen ja siitä, kuinka käsikädessä nuo kulkevat läheisten ihmissuhteiden kanssa. Syvennetään niitä vielä hieman.

Itsetuntoon ja itsestään pitämiseen liittyy kaksi sääntöä.

  1. Et voi pitää kenestäkään enempää kuin pidät itsestäsi. Et voi jakaa sellaista muille, mitä itselläsi ei ole.
  2. Et voi olettaa kenenkään pitävän sinusta enempää kuin pidät itsestäsi.

Se kuinka paljon siis rakastat itseäsi juuri omana itsenäsi, määrittää ihmissuhteidesi laadun. Mitä vahvempi itsetuntosi on, sitä syvempiä ja onnellisempia ihmissuhteita saat.

Onnellisen elämän perusteena on itsensä hyväksyntä.

Kun olemme onnellisia ja rakastuneita itseemme, mikään pötypuhe ei vaivaa mieltämme (ei oma eikä muiden).

Itsensä rakastaminen (eikä nyt puhe ole omakehusta tai narsismista) vaan aidosta itsestään pitämisestä, vapauttaa meidät syyllisyydestä, kaunoista, itsekriittisyydestä ja avaa meidät lohdulle, ilolle ja kiitollisuudelle.

“Saamme syntymälahjana luottamuksen vaistoihimme. Kun alamme kasvaa ja opimme asioita ympärillä olevilta ihmisiltä, korvaamme nämä luontaiset vaistot ja puhtaan ymmärryksen erilaisilla valheellisilla uskomuksilla, peloilla ja häpeällä, ja alamme epäillä itseämme. Päädymme emotionaaliseen kiputilaan. Sen jälkeen alamme joko turruttaa tuota kipua lääkkeillä, seksillä, viinalla, television tuijottamisella, juustonaksuilla tai jollain muulla vastaavalla, tai sitten vain tyydymme keskinkertaisuuteen. TAI SITTEN nostamme rimaa, muistamme kuinka mahtavia olemme, ja ryhdymme väsymättömästi opettelemaan uudelleen niitä asioita, jotka jo kerran vaistomaisesti osasimme.” – Jen Sincero*

Maailma olisi niin paljon parempi paikka, jos kaikki rakastaisi itseään niin paljon, ettei muiden mielipiteet vaikuttaisi siihen, miten kukin käyttäytyy ja ilmaisee itseään. Jos jokainen ymmärtäisi oman arvokkuutensa ja tärkeytensä tässä universumin kokonaisuudessa. Jos jokainen uskaltaisi heittää hyvästit häpeälle, syyllisyydelle, epäilyksille ja itseinholle.

“Saavumme siis planeetalle pieninä nyytteinä, jotka ovat täynnä iloa, ja sitten opimme pois itsemme rakastamisesta? Onko mitään käsittämättömämpää?! Itsensä rakastaminen, tuo maailman yksinkertaisin, mutta voimakkain juttu ikinä, lentää kaaressa ulos ikkunasta heti, kun alamme imeä tietoa ympäristöstämme.” – Jen Sincero*

Affirmaatiot apuna itsensä hyväksymiseen ja rakastamiseen

Affirmaatiot apuna itsensä hyväksymiseen ja rakastamiseen

Itselleni itsetunnon työstämisessä ja itseni rakastamiseen oppimisessa on suuri apu ollut affirmaatioista – käytän niitä yhä päivittäin. Affirmaatioiden avulla aivot on mahdollista ohjelmoida uusiksi ja opettaa ajattelemaan uudella tavalla.

Osa tykkää kirjoittaa niitä päivittäin paperille tai sanoa itselleen peilin edessä. Itselleni oman ulkomuodon hyväksymisessä ja peilikuvan rakastamiseen opettelussa on toiminut peilin edessä seisominen (välillä jopa ilmeillen ja poseeraten) ja samanaikaisesti mielessään tai miksei jopa ääneen positiivisten affirmaatioiden lausuminen itsestä. Teen sitä edelleenkin aina kun peilin edessä mieleeni tulee jokin negatiivinen kommentti itsestäni. Korvaan sen joko päinvastaisella tai sitten vain totean, että “So what, vaikka jossain on läskiä, raskausarpia, finniä pukkaa tai jotain muuta, pidän itsestäni juuri näin ja se riittää! Rakastan itseäni kaikkine virheinekin, ne tekevät minusta minut!”

Mielen osalta työstö onkin vaatinut enemmän työtä, sillä mielessäni on ollut monia vääriä uskomuksia, jotka ovat muodostuneet pitkälti häpeästä, pelosta ja epäilyksistä. Itselleni toimivin tapa kuitenkin on ollut toistaa kulloisenkin tilanteen mukaan sopivaa affirmaatiota. Aina kun mieli alkaa vaeltamaan niihin itseinhon, epäilyjen tai muun taka-pakkia ottavan pariin, toistan itselleni mielessä siihen tilanteeseen sopivia affirmaatioita.

Kun pystyt itse hyväksymään itsesi, ei sinulla ole tarvetta välittää muiden mielipiteistä ja juosta muiden pillin mukaan.

Tässä muutamia itselleni toimineita:

“Olen vain ihminen ja teen virheitä. Virheet on sallittu. Suurin virhe kuitenkin on jättää jotain tekemättä pelon tai häpeän vuoksi.”

“Moka on mahdollisuus kehittyä ja kasvaa kohti unelmia. Moka on siis hyvä asia, ei huono.”

“Aina löytyy ihmisiä, jotka eivät pidä sinusta – jokaisella!”

“Nolompaa on jäädä elämään keskinkertaista elämää tai olla se muita arvosteleva tyyppi, kuin nolata itsensä yrittäessään jotain uutta ja eläessään omannäköistä elämäänsä.”

“On rikkaus olla erilainen. Mitä enemmän kummastusta aiheuttaa, sen rohkeampi ihminen usein on.”

“Jos todella rakastamme itseämme, kaikki elämässämme onnistuu.” – Jen Sincero*

Jos todella rakastamme itseämme, kaikki elämässämme onnistuu.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

 

*Postaus sisältää suosittelulinkkejä. Linkin klikkaaminen ai aiheuta sinulle kuluja, eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi.

4 vastausta artikkeliin “Itsensä hyväksyntä – Affirmaatiot apuna”

  1. Totta joka sana! Tulin vaan kirjottamaan, että oon saanu sun blogista paljon inspiraatiota ja hyvää energiaa, sekä viimeisen uskalluksen perustaa oma blogi! Kirjotin itseasiassa hetki sitten melko samasta aiheesta 🙂 <3 https://pwr-grl.com/

    1. Kiiitos!😍 Ja ihan huippua!❤️

  2. Loistava postaus! Paljon hyviä ajatuksia. Kiitos tästä <3

    http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics