Olet mitä teet


Se mihin käytät aikaasi, energiaasi ja ajatuksiasi, muovaa sinua. Se mihin keskityt, kasvaa. Sinä rakennat huomisen onnistumiset tänään.

“Mieti tarkkaan ajatuksiasi, sillä niistä tule sanojasi;

mieti tarkkaan sanojasi, sillä niistä tulee toimia;

mieti tarkkaan toimiasi, sillä niistä tulee tapoja;

mieti tarkkaan tapojasi, sillä niistä tulee luonteesi;

mieti tarkkaan luonnettasi, sillä siitä tulee kohtalosi.” – Frank Outlaw

Uusi minä

Aito minuus rakentuu toimijuudesta, ei toiminnan kohteena olemisesta

Hyvinkin mahdollisesti olet joskus kuullut toisen ihmisen kertovan analyysin sinusta, joka ei mielestäsi pidä yhtään paikkaansa. Mielessäsi on käynyt, että ethän sinä ole laisinkaan sellainen.

Todella monien elämä on jatkuvasti väärin havaituksi ja ymmärretyksi tulemista. Eikä oikeastaan kyse ole vain havaituksi tulemisesta vaan toisten tahtojen mukaisena pysymisestä.

Kuitenkaan minuutta ei koskaan kannata rakentaa sellaisten tekijöiden varaan, joista et ole voinut itse päättää. Sinä voit rakentaa sen sijaan uuden minäkuvan, valitun minän. Sellaisen, joka edustaa sinun suurimpia toiveitasi. Se, joka olet aina halunnut olla MUISTA RIIPPUMATTA, EI MUISTA RIIPPUEN.

 Sinä voit rakentaa sen sijaan uuden minäkuvan, valitun minän.

Elämä on kasvun matka

Jokainen kasvaa elämänsä aikana ja oppii matkalla itsestään lisää. Matkalta voi myös jäädä kyytiläisiksi tapoja, arvoja ja asenteita, joita ei itse ole valinnut, mutta ne vaan on tarrautunut kiinni kuin takiainen ja vaikuttaa nykyminään yhä vahvasti.

Voit kuitenkin päättää luopua niistä ja päättää minäkuvastasi täysin itsenäisesti. Älä anna kenenkään muun määritellä sitä, kuka sinä olet tai millaisena sinun tulisi pysyä. Rakenna uusi minäsi vain itsesi ja omien arvojesi varaan.

“Kanssakäymisessä jokaisella on rooli, ja ulkopuolisiin tekijöihin minuutensa ankkuroivat ovat monesti melko passiivisia, koska heidän identiteettinsä on niin riippuvainen muista.” - 

Minäkuva

Uusi minä

Kun päätät hypätä oman elämäsi kuljettajaksi, saat itse päättää mihin suuntaan lähdet. Älä anna kenenkään muun toimia sinun elämäsi kuskina ja päättää mihin sinä menet.

Sinä määrittelet kaiken itse. Sinä päätät, mitkä asiat muodostavat minuutesi. Ja niihin ei kuulu ulkopuoliset henkilöt tai yksittäiset tapahtumat – tai muutoin minuutesi rakentuu niin heikolle pohjalle, että voit vain odotella sen romahtamista ja elämästäsi tulee kuolettavan tylsää ja kituilemista.

Minuuden uudelleen määrittely - Uusi minä

Vastarinta

Määritellessäsi minuuttasi uusiksi muista riippumattomaksi, tulet kohtaamaan vastarintaa. Tämän muutoksen tekeminen ja oman elämän hallinnan ottaminen omiin käsiisi muuttaa sinut passiivisesta aktiiviseksi. Kun minuudestasi tulee aktiivisempaa, tulee se hetkittäisesti ravistelemaan sosiaalisia suhteitasi.

Muut ihmiset joko tahallisesti tai tahattomasti käyttäytyvät kuin uutta sinää ei olisikaan, sillä he yrittävät väkisin pitää sinut ennallaan heidän tahtojen mukaisena tyyppinä ja  toistavat vanhoja käyttäytymismallejaan. Lopulta, kun et taivu heidän tahtonsa mukaan elämiseen, vastarinta tulee murtumaan ja läheisesi väistämättä huomaavat uuden onnesi ja vahvalle perustalle rakennetun minäsi. Muut eivät voi olla huomaamatta ympärillesi säteilevää iloa, joka kumpuaa sisältä aidosta minästäsi.

Muista se, että minuus ei ole tekojen ja tapahtumien kohteena olemista vaan itsestäsi ja omista arvoistasi lähtöisin kumpuavaa tekemistä. Voit rakentaa vahvan ja positiivisen minän vain itsesi varaan. Voit päättää luopua menneisyytesi taakoista, luopumatta itsestäsi. Vain sinä voit määritellä, minkälaisen huomisen haluat ja haluatko nauttia elämästä omana itsenäsi vai jatkaa elämistä muiden tahtojen mukaan.

Minä, minäkuva ja sen määrittely

Voit saada kaiken, mitä haluat.

Olipa tavoitteesi elämäsi suhteen mikä tahansa – kirjoittaa blogia, tulla laulajaksi, ryhtyä yrittäjäksi, oppia uutta kieltä, hypätä oravanpyörästä ja ottaa loparit, vaatia palkankorotusta, saada lapsia, rakastua, laihduttaa, matkustella, tienata miljoonia, pelastaa eläimiä tai orpolapsia tai miksei vaikka tulla jopa presidentiksi – usko, että se on täysin mahdollista sinulle ja ulottuvissasi. Sinä olet tärkein ja olet kaikkien unelmiesi arvoinen.

Anna itsellesi lupa siihen ja löydät kyllä keinot siihen. Ihan sama mitä muut pitävät sinulle mahdollisena, he ovat väärässä. Älä riistä itseltäsi sitä mahdollisuutta vain sen takia, että joku muu on huolissaan ottamistasi riskeistä tai siinä pelossa, ettet kelpaisi. Sinä kelpaat ja sinä riität.

Kun elät elämääsi siten, että se innostaa sinua, ja teet asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi, voit loistaa kuin kirkas aurinko. Sinulla on oikeus loistaa. Maailma tarvitsee lisää valoa ja sinä ehdottomasti saat tuoda sitä lisää.

Sinä olet vahva. Sinua rakastetaan. Sinä olet suuri ihme. Kun uskot siihen, mitä haluatkin, se on jo sinun ulottuvillasi. Voit saada kaiken, mitä haluat.

Mikään ei ole mahdotonta. Jopa sana “impossible” sisältää mahdollisuuden: “I’m possible”. – Jen Sincero*

Minäkuva rakennetaan itsensä varaan, ei muiden

Sinua voisi kiinnostaa myös:

 

*Postaus sisältää suosittelulinkin. Linkin klikkaaminen ai aiheuta sinulle kuluja, eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi.

2 vastausta artikkeliin “Olet mitä teet”

  1. […] Olet mitä teetPitkästä aikaa alkaa aikataulut hellittämään ja tännekin taas putkahtelemaan postauksia. Yksi paljon kesän aikana mua lisätyöllistänyt juttu, on ollut viikko takaperin lauantaina järjestämäni Munlainen-unelmatapahtuma. Aivan älyttömän huikea päivä takana ja päivästä saatu palaute on sulattanut mun sydämen ja saanut jo ideoimaan jatkotapahtumaa tai kenties jopa kiertuemuotoista usean päivän tapahtumasarjaa! Tuun jakamaan tänne päivän sisällöstä vielä erillisinä postauksina lisää, mutta ensiksi haluan koostaa tähän postaukseen kokonaisuudessaan tuon huikean päivän! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics