Asenne on asennekysymys – NĂ€in yksinkertaisesti muutat elĂ€mĂ€si suunnan

Asennehan on karkeasti mÀÀriteltynÀ joko myönteinen tai kielteinen suhtautumistapa asioihin. ElÀmÀssÀ todella moni asia on asennekysymyksiÀ. Ja omaa asennetahan on tÀysin mahdollista muuttaa. Ja on myös hyvin suotavaakin (jos se ei siis ole jo parhaalla mallilla), sillÀ asenne vaikuttaa aivan kaikkeen. Kun sitÀ onnistuu muuttamaan, tulee elÀmÀstÀ niin paljon helpompaa, mutta ennen kaikkea laadukkaampaa.

”Kaikki, mitĂ€ elĂ€mĂ€ssĂ€ on tai mitĂ€ siitĂ€ puuttuu, on seurausta omasta asenteesta” – Paula Immo

Muuttamalla asennettasi, voit muuttaa koko elÀmÀsi

Kun sinulla on oikea asenne, stressaat vÀhemmÀn, onnistut enemmÀn ja mikÀ tÀrkeintÀ, uskallat tavoitella sinun unelmiasi. Jos haluat olla rohkeampi, onnistuu se muuttamalla asennettasi ja hyppÀÀmÀllÀ oman mukavuusalueesi ulkopuolelle. ElÀmÀ alkaa siitÀ, mihin oma mukavuusalueesi pÀÀttyy.

Voit asenteella myös vaikuttaa siihen, ettÀ ajattelet elÀmÀn olevan helppoa (vaikkei se aina mene ihan niin) ja, ettÀ elÀmÀ on ihanaa. Kun valitset positiivisen asenteen, selviydyt myös niistÀ vastoinkÀymisistÀ paljon helpommin.

MinÀ itse pÀÀtÀn joka aamu herÀtessÀni, ettÀ tÀstÀ pÀivÀstÀ tulee hyvÀ pÀivÀ. EihÀn se aina mene niin, mutta jo se aamun asennoituminen positiivisella otteella auttaa suhtautumaan pÀivÀn kommervenkkeihin paljon paremmin.

Asenne on pÀÀtösasia. Samoin kuin onnellisuus on myös vÀlillÀ pÀÀtös.

Voit pÀÀttÀÀ tÀnÀÀn olla paras versio itsestÀsi. Voit pÀÀttÀÀ olla positiviinen. Voit pÀÀttÀÀ olla iloinen ja innostunut. Voit pÀÀttÀÀ olla onnellinen. Kaikki on omasta asenteestasi kiinni.

MyönteisellĂ€ asenteella saat niin paljon ihmeitĂ€ aikaan, ettet uskokaan. Se voi myös vaatia harjoittelua varsinkin niinĂ€ hetkinĂ€, kun elĂ€mĂ€ potkii pÀÀhĂ€n ja kohtaat vastoinkĂ€ymisiĂ€ toisensa perÀÀn. Juttu onkin siinĂ€, ettĂ€ jos niistĂ€ huolimatta jaksat yllĂ€pitÀÀ myönteistĂ€ asennetta, tulet menestymÀÀn – mitĂ€ tahansa sitten elĂ€mĂ€ssĂ€si teetkÀÀn. Ja kaiken sen jĂ€lkeen olet taas entistĂ€ vahvempi. ElĂ€mĂ€ koettelee, jotta voit oppia niistĂ€ asioista ja kasvaa ihmisenĂ€ kohti unelmiasi.

SiispÀ aloita myönteinen asennoituminen asioihin. Aina kun huomaat asenteesi kÀÀntyvÀn kielteiseksi, etsi asiasta jokin hyvÀ puoli ja opeta aivosi sen kautta myönteiseen asennoitumiseen.

Muuttamalla asennettasi, voit muuttaa koko elÀmÀsi

NÀin muutat elÀmÀsi suunnan

1. Unelmoi pÀivittÀin ja kirkasta tavoitteesi

Kun haluat lĂ€hteĂ€ muuttamaan asennettasi sellaiseksi, ettĂ€ voisit saavuttaa suurimmatkin unelmasi, tĂ€rkeÀÀ on tietÀÀ, mitĂ€ ne unelmasi ovat. Yksi ihan loistava keino on tehdĂ€ unelmakartta, jonka kiinnitĂ€t sellaiseen paikkaan, ettĂ€ pĂ€ivittĂ€in muistat katsoa sitĂ€ ja antaa ajatuksissasi huomiota sille, jolloin aivosi alkavat työskentelmÀÀn puolestasi. Uskalla myös puhua unelmistasi ÀÀneen. MitĂ€ useamalle rohkenet kertoa niistĂ€, sitĂ€ suuremmalla todennĂ€köisyydellĂ€ lĂ€hestyt niitĂ€ ja ne alkavat kÀÀntyĂ€ todeksi. Harva unelma toteutuu yksinoloissa vaan tarvitset luultavasti apua ympĂ€riltĂ€si eri paikoista ja eri keinoin. ÄlĂ€ siis pelkÀÀ kertoa muille ja tarvittaessa myös pyytÀÀ apua.

NĂ€in helposti teet unelmakartan

  1. Hanki kasa lehtiĂ€ tai tulosta netistĂ€ kuvia ja tekstejĂ€. KĂ€y niitĂ€ lĂ€pi ja valikoi joukosta sellaiset, jotka puhuttelevat sinua. MitĂ€ sinĂ€ haluaisit elĂ€mÀÀsi saada lisÀÀ tai tĂ€ysin uutena? ÄlĂ€ epĂ€röi valikoida myös “mahdottomalta” tuntuvia asioita. Nyt vain taivas on rajana.
  2. Hanki kartonki tai voit myös tehdÀ vaikka kalenterin tai vihkon vÀliin sivuja tÀlle. PÀÀasia, ettÀ muistat pÀivittÀin katsoa niitÀ. Liimaa leikkaamasi kuvat ja tekstit paperille sekÀ merkitse pÀivÀys jonnekin sopivaan paikkaan.

2. Tunne itsesi ja tapasi toimia

Kun haluat muutaa asennoitumistasi ja siten myös koko elÀmÀÀsi, oleellista on olla kartalla siitÀ, miten tÀllÀ hetkellÀ toimit ja mistÀ ne toimintatavat juontavat juurensa. Suosittelen vahvasti erilaisia itsetuntemuksen kirjoja, mutta asian tarkastelu onnistuu myös yksinkertaisesti miettimÀllÀ joitain haastavia tilanteita elÀmÀssÀsi ja pohtia, miten niissÀ olet toiminut tai yleensÀ toimisit. Miten samaisissa tilanteissa voisit muuttaa asennoitumistasi siten, ettÀ auttaisit itse itseÀsi pÀÀsemÀÀn juuri sinne suuntaan, mihin unelmasi sinua kutsuvat.

“Haastavissa tilanteissa kysymys on yleensĂ€ 10 prosenttia siitĂ€, mitĂ€ tapahtuu sillĂ€ hetkellĂ€, ja 90 prosenttia menneisyydestĂ€. 90 prosenttia kĂ€ytöksestĂ€ on reagointia johonkin menneeseen tapahtumaan.” – Paula Immo

Onko sinulla kenties jotain uskomuksia itsestÀsi?

  • Uskotko, ettei asioihin voi tehdĂ€ muutosta vaan olet tuomittu olemaan ja kulkemaan juuri siinĂ€ pisteessĂ€ koko loppuelĂ€mĂ€si, missĂ€ nyt olet?
  • Uskotko, ettĂ€ et ole tarpeeksi hyvĂ€?
  • Uskotko, ettĂ€ tulet kuitenkin epĂ€onnistumaan?
  • Uskotko, ettĂ€ et riitĂ€?

Asenne on pÀÀtösasia. Samoin kuin onnellisuus on myös vÀlillÀ pÀÀtös.

3. HyvÀstele haitalliset ja sinua turmelevat uskomukset

Uskotko, jos minÀ sanon sinulle, ettÀ sinÀ olet hyvÀ juuri noin? SinÀ voit ja on tÀysin suotavaakin tehdÀ muutos, jos et ole tyytyvÀinen siihen missÀ nyt olet. SinÀ tulet rökittÀmÀÀn vastoinkÀymiset. SinÀ riitÀt. SinÀ ihan oikeasti riitÀt!

Ei kuitenkaan riitĂ€, ettĂ€ minĂ€ sanon nĂ€mĂ€ sinulle, sillĂ€ sinun tulee itse myös uskoa niihin. Kyseenalaista omat sinua turmelevat ja unelmiesi tiellĂ€ olevat uskomukset. Ala uskoa itseesi ja ihmeiden mahdollisuuteen – vasta silloin voit löytÀÀ edestĂ€si ihmeitĂ€.

LisÀÀ apua uskomuksiesi nujertamiseen saat tÀÀltÀ.

4. Valitse tietoisesti myönteinen asennoituminen

Jotta pÀÀset vielÀ maaliin asti, on aika ryhtyÀ vielÀ sanoista teoiksi eli kun olet tiedostanut omat kompastuskivesi, murtanut vÀÀrÀnlaiset uskomuksesi ja alkanut uskomaan ihmeisiin, on aika vielÀ toimia sen mukaisesti.

Aina ei ole helppoa yllĂ€pitÀÀ positiivista asennoitumista asioihin, mutta ihan oikeasti se on tiesi eteenpĂ€in. Jos luovutat ja annat kielteisyydelle vallan, voit hyvĂ€stellĂ€ unelmasi. ÄlĂ€ anna negatiivisuudelle valtaa elĂ€mĂ€ssĂ€si tai se vie sinut mukanaan.

NiissĂ€ tilanteissa kun mielesi on todella allapĂ€in ja mielesi tekee heittÀÀ hanskat tiskiin ja haistattaa paskat koko elĂ€mĂ€lle, on valittava oikea asennoituminen. On tehtĂ€vĂ€ pÀÀtös – pÀÀtös asennoitua myönteisesti. Kuvittele, mitĂ€ tekisit sillĂ€ hetkellĂ€, jos olisit kaikkivoipaisessa kunnossa ja tĂ€ynnĂ€ badass-asennetta. Voit pÀÀttÀÀ valita sen positiivisemman asenteen ja hanskojen tiskiin heittĂ€misen sijasta vaikka vilauttaa vĂ€hĂ€n finkkua elĂ€mĂ€lle ja tokaista nĂ€yttĂ€vĂ€si vielĂ€ mihin kaikkeen pystytkÀÀn.

TÀhÀn aivan pakko vielÀ lainata ihanan Peppiinan lauseita:

“Fenix lintu nousee tuhkasta. Vahvat naiset nousee paskasta.”

Valitse tietoisesti myönteinen asennoituminen

TÀmÀ hetki ja tÀmÀ pÀivÀ on tulosta menneisyytesi ajatuksistasi ja teoistasi.

Jos siis haluat muuttaa tulevaisuutta, ala muuttaa ajatuksiasi ja tekojasi jo tÀssÀ hetkessÀ, juuri nyt ja heti.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

 

 

3 vastausta artikkeliin “Asenne on asennekysymys – NĂ€in yksinkertaisesti muutat elĂ€mĂ€si suunnan”

  1. […] Asenne on asennekysymys – NĂ€in yksinkertaisesti muutat elĂ€mĂ€si suunnan […]

  2. […] Asenne on asennekysymys – NĂ€in yksinkertaisesti muutat elĂ€mĂ€si suunnan […]

  3. […] Asenne on asennekysymys – NĂ€in yksinkertaisesti muutat elĂ€mĂ€si suunnan […]

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkÀÀ tÀstÀ:
Verified by ExactMetrics