Asenne on asennekysymys – Näin yksinkertaisesti muutat elämäsi suunnan

Asennehan on karkeasti määriteltynä joko myönteinen tai kielteinen suhtautumistapa asioihin. Elämässä todella moni asia on asennekysymyksiä. Ja omaa asennetahan on täysin mahdollista muuttaa. Ja on myös hyvin suotavaakin (jos se ei siis ole jo parhaalla mallilla), sillä asenne vaikuttaa aivan kaikkeen. Kun sitä onnistuu muuttamaan, tulee elämästä niin paljon helpompaa, mutta ennen kaikkea laadukkaampaa.

”Kaikki, mitä elämässä on tai mitä siitä puuttuu, on seurausta omasta asenteesta” – Paula Immo

Muuttamalla asennettasi, voit muuttaa koko elämäsi

Kun sinulla on oikea asenne, stressaat vähemmän, onnistut enemmän ja mikä tärkeintä, uskallat tavoitella sinun unelmiasi. Jos haluat olla rohkeampi, onnistuu se muuttamalla asennettasi ja hyppäämällä oman mukavuusalueesi ulkopuolelle. Elämä alkaa siitä, mihin oma mukavuusalueesi päättyy.

Voit asenteella myös vaikuttaa siihen, että ajattelet elämän olevan helppoa (vaikkei se aina mene ihan niin) ja, että elämä on ihanaa. Kun valitset positiivisen asenteen, selviydyt myös niistä vastoinkäymisistä paljon helpommin.

Minä itse päätän joka aamu herätessäni, että tästä päivästä tulee hyvä päivä. Eihän se aina mene niin, mutta jo se aamun asennoituminen positiivisella otteella auttaa suhtautumaan päivän kommervenkkeihin paljon paremmin.

Asenne on päätösasia. Samoin kuin onnellisuus on myös välillä päätös.

Voit päättää tänään olla paras versio itsestäsi. Voit päättää olla positiviinen. Voit päättää olla iloinen ja innostunut. Voit päättää olla onnellinen. Kaikki on omasta asenteestasi kiinni.

Myönteisellä asenteella saat niin paljon ihmeitä aikaan, ettet uskokaan. Se voi myös vaatia harjoittelua varsinkin niinä hetkinä, kun elämä potkii päähän ja kohtaat vastoinkäymisiä toisensa perään. Juttu onkin siinä, että jos niistä huolimatta jaksat ylläpitää myönteistä asennetta, tulet menestymään – mitä tahansa sitten elämässäsi teetkään. Ja kaiken sen jälkeen olet taas entistä vahvempi. Elämä koettelee, jotta voit oppia niistä asioista ja kasvaa ihmisenä kohti unelmiasi.

Siispä aloita myönteinen asennoituminen asioihin. Aina kun huomaat asenteesi kääntyvän kielteiseksi, etsi asiasta jokin hyvä puoli ja opeta aivosi sen kautta myönteiseen asennoitumiseen.

Muuttamalla asennettasi, voit muuttaa koko elämäsi

Näin muutat elämäsi suunnan

1. Unelmoi päivittäin ja kirkasta tavoitteesi

Kun haluat lähteä muuttamaan asennettasi sellaiseksi, että voisit saavuttaa suurimmatkin unelmasi, tärkeää on tietää, mitä ne unelmasi ovat. Yksi ihan loistava keino on tehdä unelmakartta, jonka kiinnität sellaiseen paikkaan, että päivittäin muistat katsoa sitä ja antaa ajatuksissasi huomiota sille, jolloin aivosi alkavat työskentelmään puolestasi. Uskalla myös puhua unelmistasi ääneen. Mitä useamalle rohkenet kertoa niistä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä lähestyt niitä ja ne alkavat kääntyä todeksi. Harva unelma toteutuu yksinoloissa vaan tarvitset luultavasti apua ympäriltäsi eri paikoista ja eri keinoin. Älä siis pelkää kertoa muille ja tarvittaessa myös pyytää apua.

Näin helposti teet unelmakartan

  1. Hanki kasa lehtiä tai tulosta netistä kuvia ja tekstejä. Käy niitä läpi ja valikoi joukosta sellaiset, jotka puhuttelevat sinua. Mitä sinä haluaisit elämääsi saada lisää tai täysin uutena? Älä epäröi valikoida myös “mahdottomalta” tuntuvia asioita. Nyt vain taivas on rajana.
  2. Hanki kartonki tai voit myös tehdä vaikka kalenterin tai vihkon väliin sivuja tälle. Pääasia, että muistat päivittäin katsoa niitä. Liimaa leikkaamasi kuvat ja tekstit paperille sekä merkitse päiväys jonnekin sopivaan paikkaan.

2. Tunne itsesi ja tapasi toimia

Kun haluat muutaa asennoitumistasi ja siten myös koko elämääsi, oleellista on olla kartalla siitä, miten tällä hetkellä toimit ja mistä ne toimintatavat juontavat juurensa. Suosittelen vahvasti erilaisia itsetuntemuksen kirjoja, mutta asian tarkastelu onnistuu myös yksinkertaisesti miettimällä joitain haastavia tilanteita elämässäsi ja pohtia, miten niissä olet toiminut tai yleensä toimisit. Miten samaisissa tilanteissa voisit muuttaa asennoitumistasi siten, että auttaisit itse itseäsi pääsemään juuri sinne suuntaan, mihin unelmasi sinua kutsuvat.

“Haastavissa tilanteissa kysymys on yleensä 10 prosenttia siitä, mitä tapahtuu sillä hetkellä, ja 90 prosenttia menneisyydestä. 90 prosenttia käytöksestä on reagointia johonkin menneeseen tapahtumaan.” – Paula Immo

Onko sinulla kenties jotain uskomuksia itsestäsi?

  • Uskotko, ettei asioihin voi tehdä muutosta vaan olet tuomittu olemaan ja kulkemaan juuri siinä pisteessä koko loppuelämäsi, missä nyt olet?
  • Uskotko, että et ole tarpeeksi hyvä?
  • Uskotko, että tulet kuitenkin epäonnistumaan?
  • Uskotko, että et riitä?

Asenne on päätösasia. Samoin kuin onnellisuus on myös välillä päätös.

3. Hyvästele haitalliset ja sinua turmelevat uskomukset

Uskotko, jos minä sanon sinulle, että sinä olet hyvä juuri noin? Sinä voit ja on täysin suotavaakin tehdä muutos, jos et ole tyytyväinen siihen missä nyt olet. Sinä tulet rökittämään vastoinkäymiset. Sinä riität. Sinä ihan oikeasti riität!

Ei kuitenkaan riitä, että minä sanon nämä sinulle, sillä sinun tulee itse myös uskoa niihin. Kyseenalaista omat sinua turmelevat ja unelmiesi tiellä olevat uskomukset. Ala uskoa itseesi ja ihmeiden mahdollisuuteen – vasta silloin voit löytää edestäsi ihmeitä.

Lisää apua uskomuksiesi nujertamiseen saat täältä.

4. Valitse tietoisesti myönteinen asennoituminen

Jotta pääset vielä maaliin asti, on aika ryhtyä vielä sanoista teoiksi eli kun olet tiedostanut omat kompastuskivesi, murtanut vääränlaiset uskomuksesi ja alkanut uskomaan ihmeisiin, on aika vielä toimia sen mukaisesti.

Aina ei ole helppoa ylläpitää positiivista asennoitumista asioihin, mutta ihan oikeasti se on tiesi eteenpäin. Jos luovutat ja annat kielteisyydelle vallan, voit hyvästellä unelmasi. Älä anna negatiivisuudelle valtaa elämässäsi tai se vie sinut mukanaan.

Niissä tilanteissa kun mielesi on todella allapäin ja mielesi tekee heittää hanskat tiskiin ja haistattaa paskat koko elämälle, on valittava oikea asennoituminen. On tehtävä päätös – päätös asennoitua myönteisesti. Kuvittele, mitä tekisit sillä hetkellä, jos olisit kaikkivoipaisessa kunnossa ja täynnä badass-asennetta. Voit päättää valita sen positiivisemman asenteen ja hanskojen tiskiin heittämisen sijasta vaikka vilauttaa vähän finkkua elämälle ja tokaista näyttäväsi vielä mihin kaikkeen pystytkään.

Tähän aivan pakko vielä lainata ihanan Peppiinan lauseita:

“Fenix lintu nousee tuhkasta. Vahvat naiset nousee paskasta.”

Valitse tietoisesti myönteinen asennoituminen

Tämä hetki ja tämä päivä on tulosta menneisyytesi ajatuksistasi ja teoistasi.

Jos siis haluat muuttaa tulevaisuutta, ala muuttaa ajatuksiasi ja tekojasi jo tässä hetkessä, juuri nyt ja heti.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

 

 

3 vastausta artikkeliin “Asenne on asennekysymys – Näin yksinkertaisesti muutat elämäsi suunnan”

  1. […] Asenne on asennekysymys – Näin yksinkertaisesti muutat elämäsi suunnan […]

  2. […] Asenne on asennekysymys – Näin yksinkertaisesti muutat elämäsi suunnan […]

  3. […] Asenne on asennekysymys – Näin yksinkertaisesti muutat elämäsi suunnan […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics