Inspiration Blog Awards 2018 – Innostusta, inspiraatiota ja voimaa muiden onnistumistarinoista

Viime viikonloppuna järjestettiin Inspiration Blog Awards 2018 sosiaalisen median mielipidevaikuttajille. Sain itse monien muiden upeiden ihmisten lisäksi mahdollisuuden nauttia illan elämyksistä, upeista kohtaamisista ja ennen kaikkea todella voimaannuttavasta innostuksesta ja inspiraatiosta. Mä itse saan ainekin ihan älyttömästi voimaa, energiaa ja puhtia myös itselle kun nään muiden hehkuvan onnesta, ilosta ja riemusta sekä menestyvän asioissa, mitä rakastaa! Musta ryhmässä on aina voimaa ja kenenkään menestys ei oo toiselta pois, joten mikä sen parempaa kuin fiilistellä kaikki yhdessä kuinka siistiä elämä on, kun jokaisella on vapaus ja mahdollisuus toteuttaa itseään juuri itsensä tahtomalla tavalla.

Mä myös rakastan verkostoitua ja tutustua uusiin ihmisiin, joten tällaiset tapahtumat, jotka siihen tarjoaa mahdollisuuden, ovat enemmän kuin tervetulleita! Ihmisillä ympärillä on niin sanoinkuvaamattoman suuri vaikutus siihen, miten itsekin voi. Oon itse varsinkin todella herkkä aistimaan kaikkea, joten reagoin todella vahvasti siihen jos joku mun ympärillä syöttää mulle jotain positiivista tai vastavuorosesti negatiivista. On älyttömän tärkeetä viettää sen takia aikaa positiivisten, innostuneiden ja itseensä uskovien ihmisten seurassa – se on niin voimaannuttavaa ja antaa niin paljon myös itselle energiaa! On myös ihanaa jakaa sitä hyvää fiilistä muille!

P4140050

P4140265
Larsista on muuten aivan pakko sanoa, että ihan huippu tyyppi! Oli meillä Temppareissakin kuvaamassa still-kuvat ja todella huippu kuvaaja. Ensimmäinen kuvaaja, kenen kuvattavana oli todella luonnollista ja helppoa olla!

Innostus ja inspiraatio

Inspiraatio on mielentila, jossa luovuus, ideat ja sanat lähtevät virtaamaan helposti ja vaivattomasti. Siihen liittyy vahvasti myös innostus, ihailu ja haltioituminen. Innostus ei kuitenkaan ole sama asia kuin inspiraatio, vaikka molemmat saakin liikettä jalkoihin ja asioita etenemään ja tapahtumaan.

Inspiraatio syntyy sisältämme, johon vaikuttaa vahvasti omat kokemukset ja ajatukset. Uutta kokeilemalla, oppimalla ja elämällä voi löytää uusia inspiraation lähteitä. Toiminta lisää toimintaa. Innostus ruokkii innostusta ja tarttuu helposti. Oikeassa porukassa innostus voi roihahtaa oikein kunnolla liekkeihin ja ihmeitä alkaa tapahtua.

Luovuuden ja menestyksen ehkä tärkein polttoaine on innostus. Innostus, kuten polttoaineet yleensäkin, tarttuu ja sytyttää kaiken ympärillään.

Innostus sytyttää sisällemme palavan liekin. Liekki vetää puoleensa valitettavasti myös niitä, jotka yrittävät sammuttaa sitä.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota ja haluat innostua, kokeile jotain näistä asioista/paikoista/keinoista:

 1. Kirjat
 2. Blogit/vlogit
 3. Some
 4. Matkailu
 5. Luonto
 6. Elokuvat ja tv-sarjat
 7. Musiikki
 8. Tapahtumat, keikat
 9. Oikeanlaiset ihmiset
 10. Onnistumistarinat

P4140308

P4140440

Toisen menestys ei ole toiselta pois

Suomalaiset kateellista ja katkeraa kansaa

Suomalaiset ovat melko varmasti ainoa kansa, joista todella moni olisi valmis maksamaan 50 e siitä ettei naapuri saa satasta. Ja miten tämä sitten käytännössä näkyy, niin aina kun joku ihminen menestyy jossain omassa jutussaan, yritetään kaikin voimin saada toisen menestys näyttämään vähäpätöiseltä asialta, vakuutella kuinka se ei ollut hänen oman työnsä ansiota tai vähintäänkin painaa alas erilaisilla haukkumisilla.

Menestys on kuin jäävuori: ihmiset näkevät vain saavutuksesi – eivät saavutustesi takana olevia tekijöitä.

Vain suomalainen voi keksiä haukkumasanan siitä, että joku hymyilee ja nauraa liikaa

Tästä suomalaisuudesta muuten nyt puhuttaessa voisin myös jakaa asian, joka on toden totta huvittanut minua viimeisen viikon aikana useampaan otteeseen. En kaikilta kiireiltäni ole ehtinyt ja oikeastaan tein myös ihan tietoisen päätöksenkin, etten jaksa enää selata nettipalstoja ja, mitä siellä nyt ruudussa pyörivistä Temppareista ja minusta puhutaan. Alkuun se oli hauskaa hupia, mutta näin pidemmän päälle alkoi rasittamaan jaksamista ja koska tunnen itseni hyvin ja tiedän, kuinka mielialani saa hetkessä tipahtamaan jollain haukkuma kommentilla, en viitsi tuhlata arvokasta aikaani myöskään niiden lukemiseen.

Tiedän itse kuitenkin kuka olen ja tiedostan sen, että ohjelmasta halutaan mahdollisimman viihdyttävä, koukuttava ja täynnä juonenkäänteitä oleva, joten materiaalia myös käytetään niiden mukaisesti. Mutta pienen läpsyn poskelle saan itselleni antaa ja opiksi voin ottaa siitä, että olin niin sinisilmäinen ja luotin sokeasti, kunnes jälkikäteen ymmärsin olleeni vain yksi helposti liikuteltava pelinappula. No olempahan omalta osaltani ainekin voinut tuottaa viihdettä kotisohville. Kyllä se kuitenkin harmittaa, että monille jää täysin vääriä mielikuvia minusta. Olen kuitenkin ymmärtänyt viime aikoina, että on aivan turha taistella pienen pienenä ihmisenä satatuhatpäisiä katsojajoukkoja vastaan ja koittaa oikasta väärinkäsityksiä siitä, kun monilta ihmisiltä puuttuu täysin medialukutaito ja uskoo kaiken näkemänsä ainoana totuutena.

Mutta onneksi ainekin yksi asia todellisesta minusta on kyllä tullut ohjelmassa esiin, meinaan iloisuus, hymyileminen ja nauraminen – ja muuten perskule koko ajan (elämä ei ole niin vakavaa, että pitäisi näyttää koko ajan myrtsiä naamaa, vaikka kuinka vituttaisi tai surettaisi). Ja tähän liittyen haluankin nyt jakaa erään kommentin, josta sain  huvittuneena screenshotin ja tästä ei voi edes ottaa itseensä, kertoo niin hyvin suomalaisuudesta. Kommentissa arvostellaan sitä, kuinka olen jonkun mielestä tyhjännauraja. Ja sen alle tulleet kommentit kiteyttivät pitkälti suomalaisuuden enkä olisi itse osannut sen paremmin ajatuksiani muotoilla sanoiksi:

“Täällä Suomessa se vaan näyttää siltä, koska täällä on totuttu mököttäjiin.” 

“Vain suomalaiset voivat keksiä haukkamasanan ihmisestä, joka nauraa liikaa.”

Mutta otan tämän siis kohteliaisuutena. Jos joku loukkaantuu siitä, että jaan sitä Suomessa harvinaista iloisuutta ja naurua ympärilleni… voi herran pieksut nyt sentään, loukkaantukoot kaikessa rauhassa.😂

P4140179

P4140464

Toisen kadehtimisen kääntäminen ihailemiseksi

Rehellisesti jos miettii, mitä siitä seuraa kun joku (toivottavasti et sinä) päättää painaa kaikin voimin toisen jossain menestyneen ihmisen alas. Loppupelissä toiselle pahan mielen tuottamisen lisäksi varmasti hänen oman sisimmänkin valtaa huono olo. Ne negatiiviset sanat eivät millään tavalla edistäneet hänen omaa menestystään. Siispä mikä järki turhaan kylvää negatiivisuutta, koska siitä tulee kaikille paha olo. Sen sijaan kehujen ja positiivisten kommenttien jakaminen ja suoraan toiselle sanominen tuottaa molemmille hyvän olon ja voimaannuttaa.

Tiedän itsekin henkilökohtaisesti nuorempana teiniajoilta hyvin kaikki pahan puhumiset ja voin rehellisesti sanoa, että jokaikinen paha sana tai haukku mitä vielä yläaste-aikoina itsekin heitin, oli vain ja ainoastaan kateellisuudesta. Thank God, että vanheneminen toi mukanaan viisautta ja ymmärrystä moniin asioihin! On käsittämättömän siistiä, kuinka älyttömän hyvän fiiliksen siitä saa, kun kateellisuuden kääntää ihailemiseksi ja kehuu toista avoimesti suoraan. Nykyään kun nään jonkun menestyvän, sen sijaan, että kadehtisin hänen saavutuksiaan, mietin, mitä voisin hänestä oppia – kasvaa ja saada voimaa toisten onnistumisista. Ja siitä myös tämä blogigaala oli mieletön – oli upeaa nähdä, kuinka jopa samoilla kategorioilla ehdolla olleet kannustivat ja jakoivat kiitosta toisilleen. Tätä lisää, kiitos!

Maailmassa on muutenkin paljon pahaa, joten miksi luoda sitä tieten tahtoen lisää?

Tämän hetkisessä maailmassa surettaa, suututtaa ja huolestuttaa niin moni asia, mutta varsinkin asiat, joihin olisi helppo tehdä muutos ihan vain sillä, että jokainen miettisi omaa käyttäytymistään, tuntuu turhanpäiväiseltä. Ihmisten unelmat, tavoitteet ja intohimot ollaan valmiita ampumaan alas ja polkemaan lyttyyn. Vaikka oikeasti voimavarat kannattaisi käyttää toisten tukemiseen eikä toisten rajoittamiseen. Hyvä vastaa aina hyvällä. Toisia opettamalla, innostamalla, inspiroimalla ja tsemppaamalla voi saada ihmeitä aikaan!

P4140058

Minkälaisessa maailmassa sinä haluaisit elää?

Sinua voisi kiinnostaa myös:

11 vastausta artikkeliin “Inspiration Blog Awards 2018 – Innostusta, inspiraatiota ja voimaa muiden onnistumistarinoista”

 1. Tuo medianlukutaidon puuttuminen ja Suomalaisten yleinen katkeruus on kyllä varsin harmittavaa! Itse temppareita katsoneena ja sinua somessa seuranneena olen lähinnä ihaillut positiivisuuttasi. Ei kyllä ihan heti olisi tullut mieleen että siitäkin voidaan yrittää kääntää negatiivinen asia. Ja tuo blogigaala oli varmasti huikea tapahtuma, itsekin ammennan inspiraatiota verkostoitumisesta ja olisi ollut ihan huikeaa päästä mukaan tuollaiseen tapahtumaan!

  1. Niinhän se on! Ihana kuulla, kiitos!❤️ Joo oli kyllä tosi inspiroivaa!😍

 2. Väitän, että suomalaiset eivät ole ainoa sellainen kansa. Se kateellisuus saattaa helposti johtua samasta asiasta kun esim. masennus – kylmyys ja valon puute. Se muuttaa ihmisten mielentilat yleisestikin melko synkiksi. Esimerkiksi virolaiset ovat ihan samanlaisia. Neuvostoliiton aikana pystyi helposti lähettämään naapurin Siperiaan, jos kävi vähän vasikoimassa oikeille ihmisille. Ja äärimmäisen moni käytti sitä hyväksi kun halusi saada vaikka naapurin talon tai muuten vaan ei tykännyt naapuristaan.

  T: virolainen

  1. Joo toi kylmyys ja pimeys on varmasti se syy, koska kesäisin huomaa heti kuinka ihmiset on paljon paremmalla tuulella kun näkee vähän aurinkoakin mutta toi Viro juttu oli mulle ihan uutta 🙂

 3. Kiitos, että tästä suomalaisten kateudesta ja tympeydestä huolimatta sä jaksat nauraa ja inspiroida lukijoitasi! On mahtavaa päästä lukemaan sun postauksia, kun tietää, että saa innostusta ja inspiraatiota! Kauniit sanat merkitsee paljon nykymaailmassa ❤️

  1. Ihanaa kiitos sulle paljon kauniista ja tsemppaavista sanoista!😍❤️

 4. […] Inspiration Blog Awards 2018 – Innostusta, inspiraatiota ja voimaa muiden onnistumistarinoista […]

 5. On toki tärkeää, että nostat esille kohtaamaasi negatiivisen palautteen ym., mutta mun mielestä tällainen stereotypioiden vahvistaminen (”suomalaiset ovat katkeria”, ”vain suomalainen voi keksiä haukkumasanan positiivisuudelle”) vai levittää negatiivisuutta. Voisitko kirjoittaa myös niistä lukemattomista positiivisista kommenteista, joita saat? Väitän, että suurin osa suomalaisista kyllä käyttäytyy kohteliaasti ja ystävällisesti. Vastikäänhän meidät valittiin maailman onnellisemmaksi kansaksi! Varmasti joudut kohtaamaan myös tämän katkeran ja negatiivisen joukon, mutta toivottavasti näät kuitenkin päällimmäisenä sen positiivisuuden, joka ainakin blogin ja somen puolella kommenteissa näkyy. Ehkäpä tämäkin puoli ansaitsisi oman kirjoituksensa?

  1. Kiitos kommentista!❤️

   Olet täysin oikeassa, kyllä sitä positiivista tulee vielä enemmän, mutta suurin osa niistäkin koskee nimenomaan sitä, kuinka tekstini ovat voineet auttaa viestin laittajaa jotenkin ja kiitelty siitä, että olen harvoja ihmisiä, jotka puhuvat tärkeistä, mutta vaietuista aiheista. Siksi haluankin blogissani nimenomaan painottua sellaisiin aiheisiin ja asioihin, joista moni ei uskalla juurikaan puhua, koska niistä on muodostunut jonkinlaisia tabuja, mutta joihin moni kuitenkin kaipaa tukea.
   Harvempi ihminen kaipaa tukea siihen, että on saanut joltain positiivista palautetta, mutta sen sijaan niihin negatiivisiin kaivataan.
   Ja omalta osaltani blogissani kokonaisuutena haluan keskittyä siihen, että pystyn tukemaan lukijoita terveellisempiin elämäntapoihin, parempaan hyvinvointiin (niin fyysisesti kuin henkisestikin) ja sitä kautta jahtaamaan ja saavuttamaan rohkeammin unelmiaan. Antamaan voimaa selviytyä vaikeista hetkistä, vaikeista ihmisistä – luovuttamatta, itsensä ykköseksi priorisoimalla ja näin onnellisuuden saavuttamalla. Vahvasti mukana kulkee myös omat mielipiteeni eräänlaisina esimerkkeinä eli jokaisen tekstin pohjalla on aina minun omat sen hetkiset ajatukseni ja haluan jakaa ne muille, sillä uskon, että jos minä olen käynyt niitä päässäni läpi, niin on varmasti myös moni muukin (vaikkei niistä ääneen puhuttaisikaan). En sano siis niiden olevan täysi tosi, vaan minun sen hetkiset tuntemukseni ja mielipiteeni asiasta.

   Yleistyksellä on tarkoita loukata niitä, jotka eivät kuvatunlaisesti käyttäydy, en tosiaankaan. Pahoittelut siitä, jos se siltä tuntui! Enkä normaalisti edes tykkää yleistämisestä, mutta muun muassa nuo tässä tekstissä mainitsemat yleistykset, ovat hyvinkin yleisiä eikä tyhjästä temmattu ja minun keksimiäni.

   Ja niitä positiviisia asioita on aivan varmasti tulossa, sillä se on osa minua ja kulkee matkassani senkin myötä. Ja jokaisesta positiivisesta kommentista tai viestistä olen äärettömän kiitollinen ja kiitän jokaista. Vaikka usein hyvin kiireinen olenkin, käyn jokaisen saamani yhteydenoton läpi (oli se sitten kommenttina tai viestinä) ja vastaan joka ikiselle. Arvostan sitä äärettömästi, että joku käyttää omaa aikaansa minulle viestiä laittaakseen, suon enemmän kuin mielelläni sen pienen hetken hänelle takaisin.

 6. […] Inspiration Blog Awards 2018 – Innostusta, inspiraatiota ja voimaa muiden onnistumistarinoista […]

 7. […] Inspiration Blog Awards 2018 – Innostusta, inspiraatiota ja voimaa muiden onnistumistarinoista […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics