TIS2 vs. TIS4 – Sinkkuna vs. pariskuntana, TIS-vertailu (OSA 2)

Viikko takaperin julkaistiin Tempparivertailun ensimmäinen osa, jossa käytiin enemmän läpi eroja Temptation Island Suomen kakkos- ja neloskauden välillä ja vähän pohjustettiin tätä postaussarjaa. Jos et siis vielä oo lukenut sitä, suosittelen lukemaan sen ennen kuin jatkat tän postauksen parissa. Ja nyt se kovasti kysytty: “No, oliko se niin erilaista kuin sinkkuna siellä ollessa?”

Sinkkuna vs. pariskuntana – Kumpi parempi?

Yksin vastaan yhdessä

Jos karkeasti jakaa näiden kahden roolin oleellisimman erot, niin sinkkuna vastaa vaan itsestään ja on pitämässä hauskaa – se oli käytännössä ilmanen loma. Pystyit tekemään mitä vaan, mitä milloinkin huvitti, sen kummemmin muita miettimättä. Pelissä ei ollut omat tunteet (vaikka tunteikas reissu sinkuillekin oli), vaan leikittiin muitten tunteilla. Pariskuntana taas et oo siellä yksin, vaan sen elämän rakkaimman ihmisen kanssa ja se pitäis pyrkiä muistamaan koko ajan – kuitenkin tahtotilana on lähteä sieltä yhdessä kotiin eikä menettää toista omien toilailujen takia. Toki hauskaa pystyi pariskuntanakin pitämään ja välillä ottamaan sen ihan lomasta, mutta koko ajan oli pieni pelko perseen alla ja se epätietoisuus toisesta, toisen tekemisistä ja ajatuksista sai hulluksi. “Rakastaako se mua enään? Muistaako se ees, että mä olen täällä? Eikai se vaihda mua toiseen?” Kun pelissä on oma parisuhde, rajottaa se aika paljon verrattuna sinkkuna tuolla olemiseen.

Sinkkuna ei nähnyt oikeasti puoliakaan siitä, mitä pariskunnat joutu käymään läpi. Sinkut ei nähnyt varattujen haastatteluja (mitä oli joka tilanteen ja kohtauksen jälkeen/yhteydessä ja usein hyvinkin pitkäkestoisia ja uuvuttavia) eikä sinkkuja haastateltu kuin satunnaisesti yksi tai kaksi silloin tällöin (huomattavasti lyhyempiä ja helpompia). Sinkut ei myöskään nähnyt pätkääkää iltanuotioista tai niillä näytetyistä videoista eikä sen myötä pystynyt samaistumaan niihin tunnevyöryihin, mitä varatut kävi läpi niiden jälkeenkin resortille saapuessa. Sitä ei voinut sinkkuna silloin kun kuunnella ja olla tukena. Vaikka sitä silloin luuli voivansa kuvitella sen toisen jakaman tuskan, ei sitä pysty yksikään aidosti tuntemaan, jos ei oikesti itse ole istunut siellä iltanuotion puupölkyllä (voin taata, että tosielämässä ei oo MITÄÄN samanalaista, joten sitä ei myöskään kokematta pysty täysin ymmärtämään). Lisätään siihen vielä Kurosen entistäkin tulisemmat grillaukset ja avot!

Pidetäänpä pieni pohdintatauko

Mieti hetken aikaa, tuleeko sulla mieleen joku pariskunta, ketkä ois tosielämässä päättänyt olla kuukauden erossa toisistaan, ilman puhelimia tai muutakaan arkea, vain juhlimista viehättävien vastakkaista sukupuolta olevien kanssa. Joku kaveri kuvannut kaikki illat videolle ja molemmat sitten vuoron perään erossa toisistaan katselee, että mitähän se toinen nyt on oikein siellä baarissa toilaillut (toki tavallinen siviilin yöelämä ei edes vastaa samaa kuin tuolla kuplassa eläminen). Siihen vielä päälle se, ettei toiseen saa minkäänlaista yhteyttä. Näät mahdollisesti toisen toilailuja, mutta et saa asiaan varmistusta. Mielessä pyörii vain: “Miksi näin on käynyt ja mitä se toinen musta ajattelee?” Se epätietoisuus saa pään rullamaan ja kovaan – niin paljon kysymyksiä, mutta ei yhtään vastausta.

Eli jos olet joskus kiven kovaa väittänyt tietäväsi ja tuntevasi, minkälainen parisuhde peli Temptation Island oikein on, olet väärässä. Siksi mun mielestä vain ne, jotka on käynyt saman läpi (pariskunnat eri kausilta), on ainoat, joilla on lupa tuomita Tempparitoilailuista toisensa (epäilen kyllä vahvasti, sillä he ymmärtävät sen kokonaisuuden omakohtaisesti). Ne, ketkä sitä ei ole itse joutunut kokemaan, ei voi koskaan ymmärtää sitä kaikkea eikä ole myöskään silloin tuomitsemaan ketään. Ja tonnehan nimenomaan lähdetään testaamaan parisuhdetta – noin äärimmäisissä ja otollisissa olosuhteissa jos selviää houkutukselta, ei tarvi edes antaa sekunttiakaan ajatukselle, että tosielämässä kävis toisin. Mutta pitää toki muistaa, että kaikki ihmiset tekee joskus virheitä. Vai voitko kirkkain silmin ja puhtain sydämin väittää olevasi täydellinen etkä koskaan itse mokanneesi? Asia erikseen onkin se tekeekö niitä tarkoituksella ja toistamiseen tai kuinka tilanteen korjaa ja pahoittelee.

Okei nyt lähti ajatuslaukalle, joten palataan aiheeseen. Mahdollisesti muuten jaksojen myötä pidän Instagramissa satunnaisesti liveä, jossa availen enemmän sanaista arkkuani ja asiaa kulissien takaa. Odotellaan vaan, että jaksoja tupsahtelee ulos ja voi sitä mukaa puhua enemmän neloskauden tapahtumista.

ACS_0028

832BAE39-BB2B-42EA-BC2D-ADDE1DD9BF8C-3284245092-1520462373597.jpg
Nyt muuten paljastuu mun Instagram profiiliin kuvauksien aikana päivitettyjen kuvien alkuperä (joita Jodelissa oltiin mm. pohdittu vanhoiksi tai feikatuiksi). Eli kuvat, jota mun rakas ystävä someen kuvauksien aikaan päivitteli, kun meillä ei ollut puhelimia, oli otettu jumalaisella kiireellä ekojen vapaapäivien aikana kuvauskohteesta (eli ihan aitoja kuvia ne oli, tosin ei Vietnamista vaan Thaimaasta).

Enemmän tunneskaaloja, enemmän kokemuksia

Jos nyt hypätään vuoroksi siihen, että unohdetaan hetkeksi se toinen siellä toisella puolen ja keskitytään siihen, minkälaista se yksilön kokemus pariskuntana oli. Pariskuntana siis pääsi käymään kaikki tunneskaalat ja usein jopa monesti päivässä läpi. Itselläkin taisi yhdet bileet mennä vuorotahtiin itkien-bilettäen-itkien-bilettäen-itkien jne (ei paljasteta tässä vaiheessa vielä sen enempää, mitkä ja minkä takia). Koska sinkut on mukana pariskuntia varten, löytyy sieltä myös juttuseuraa samantien kun siltä tuntuu. Sinkkuna taas saatoit käydä jotain omiakin asioita päässäsi läpi, mutta et saanut samanlaista tukea ja juttuseuraa niihin, sillä keskipisteenä oli pariskunnat.

Omat tunteensa panokseksi peliin antamalla saa kuitenkin pariskunnan roolissa huomattavasti enemmän kokemuksia. Pariskunnat on vahvasti mukana jokaisessa tapahtumassa ja tilanteessa sekä esimerkiksi treffeillä aina vuoropäivin. Sinkut sen sijaan joutuvat kuluttamaan päivänsä resortilla aikaa tuhlaten (joskus jopa huonoilla säillä peukaloita pyöritellen), sillä välin kun varatut pääsevät nauttimaan hyvästä seurasta sekä uusista kokemuksista ja elämyksistä treffiaktiviteettien parissa (mainittaakon myös joka treffeillä tarjoiltava viinipullo). Toki välillä edellisten bileitten painaessa päälle tai henkisen uupumuksen vallatessa olisi ollut ihanaa kun olisi vain voinut jäädä sivummalle eikä koko ajan olla jossain menossa.

Pelataan eri peliä

Sinkkujen matkahan kestää juuri sen verran, kun kukin tulee juttuun varattujen kanssa. Jos sut tiputetaan, lähdet seuraavalla vapaalla lennolla Suomeen, jolle sun matkaliput saadaan vaihdettua (usein toki etuna toinen tippunut matkaseuralaisena). Täytyy muuten tähän väliin sanoa, että se tiputuspäätösten tekeminen ei oo kivaa hommaa, koska tuolla ihmisistä tulee niin lyhyessä ajassa läheisiä ja kaikki ansaitsis ihan yhtälailla olla siellä loppuun asti. Ainekin tällaiselle tunnehirmulle ja itse sen saman pelon läpikäyneenä pystyin samaistumaan sinkkujen oloon enkä oikeasti ois halunnut muiden joutuvan kärsivän samaa. Pelin henki on kuitenkin se, että jonkun on aina lähdettävä, mutta kyllä jokaisen lähdön jälkeen jäi porukasta jotain uupumaan.

Kuitenkin sinkkujen stressatessa tiputuksia, ei pariskuntien tarvinut huolehtia omalta osaltaan lähdöstä – ellei psyyke sitten pettäisi ja lähtisi sen vuoksi. Eli voisikin sanoa, että sinkut ja pariskunnat pelaavat tuolla osittain eri peliä – sinkut jatkopaikastaan, pariskunnat parisuhteen kestävyydestä. Molemmissa rooleissa saa siis stressata, mutta eri asioita. ACS_0030.jpg

IMG_9770

Jos teillä herää nyt tai myöhemmin kysymyksiä aiheesta niin ei muutakun kommenttia tai viestiä tulemaan. Sen pidemmittä puheitta:

Nähään Nelosella TÄNÄÄN 14.3. KLO 22! Heti ensimmäisen jakson jälkeen Ruutu+-palvelussa nähtävillä myös jo neloskauden toinen jakso. Katselun iloa!

PS. Jos luet tätä postausta tänään 14.3. aamupäivän aikana, saatat bongata mun ja Danin äänen radiosta just nyt (YleX, Aalto, Suomipop, Radiorock). Myöhemmin myös varmasti nauhoitteina jonkun sovelluksen kautta.

Yksi vastaus artikkeliin “TIS2 vs. TIS4 – Sinkkuna vs. pariskuntana, TIS-vertailu (OSA 2)”

  1. […] TIS2 vs. TIS4 – Sinkkuna vs. pariskuntana, TIS-vertailu (OSA 2) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics