Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Ajattelutapa avaimena menestykseen

Yksi merkittävimpiä asioita menestyksen tiellä on huono itsetunto ja itseluottamus. Usein ainekin aloittaessaan jotain uutta, voi hyvinkin syöksyä pelon valtaamaksi ja olla vailla itseluottamusta. Mahdollisesti tuntee, ettei ole tarpeeksi fiksu, ei omaa tarpeeksi kokemusta tai ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvä. Tulee miettineeksi, miten muiden ihmisten silmissä näyttäytyy, tuomitseeko muut tai sitten murehtii, voiko ihmiset oikeasti pitää sinusta tai ideastasi.

Sinusta on joskus saattanut tuntua tältä tai olla jotain samantyylisiä ajatuksia:

“En ole tarpeeksi hyvä.”

“En ole tarpeeksi fiksu.”

“En ole tarpeeksi kaunis. ”

“En ole tarpeeksi lahjakas.”

… Tai jokin muu rajoittava uskomus. Uskon, että sait kuvan, mitä tarkoitan.

Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Sinun tulee kuitenkin tietää, että et koskaan tule saavuttamaan mitään hienoa tai jopa mahtavaa, jos annat omien pelkojesi tai epävarmuutesi tulla tiellesi. Siihen uskomukseen satsaaminen, ettetkö olisi tarpeeksi hyvä tai fiksu tai lahjakas, on täysin ajanhukkaa. ÄLÄ TEE SITÄ! Nämä rajoittavat uskomukset estävät meitä saavuttamasta tavoitteitamme ja jahtaamasta unelmiamme. Usein ero menestyneen ihmisen ja ihmisen, joka ei juurikaan tule keskusteluissa esiin (eli ei niin menestynyt) välillä, on vain mielessä – ajattelutavassa ja siinä, kuinka paljon he uskovat itseensä.

Kun ymmärrät, miten kontrolloit ajatuksiasi, voit todella helposti selättää pelkosi ja kääntää rajoittavat uskomukset itseluottamukseksi ja suoraksi toiminnaksi. Totuus on, että se, minkä uskottelet itsellesi, tulee syvästi vaikuttamaan tapaasi toimia päivittäin. Se voi olla se merkittävä asia, joka määrittää tuleeko sinusta se ihminen, joka haluat olla ja saavutatko ne asiat, joista unelmoit ja asetat itsellesi tavoitteeksi.

Yritän tällä sanoa, että kaikki on kiinni omasta ajattelutavastasi.

Rajoittava uskomus voi olla yksittäinen, kaikkein vahingoittavin asia, joka estää meitä saavuttamasta tavoitteitamme. Mutta jos voimme vaihtaa ajattelutapaamme, voimme selättää pelkomme ja vihdoin olla vapaita saavuttamaan mitä tahansa elämässä. Nyt saatat miettiä, mitä ajattelutapa oikein tarkalleen meinaa, joten kerrottakoon se vielä tähän väliin. Yksinkertaisimmillaan ajattelutapa = omat uskomuksesi.

3 tärkeää salaisuutta, jotka auttavat sinua muuttamaan ajattelutapaasi:

 1. Sinun ajattelutapasi on ainoa asia, joka sinua rajoittaa ja pitää paikallaan.
 2. Sinulla on enemmän voimaa kuin uskotkaan. Ainoa asia, joka sinulta puuttuu, on itseäsi kannustava ajattelutapa.
 3. Oikealla ajattelutavalla ja asenteella unelmien elämäsi suunnitteleminen ja toteuttaminen on lähempänä sinua kuin olet koskaan aiemmin ajatellutkaan.

Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Askel 1: Näe epäonnistumiset hyvänä asiana

Ala tietoisesti muuttamaan ajattelutapaasi siten, että epäonnistumiset ovat osa oppimista ja koita nähdä epäonnistumiset hyvänä asiana. Jos yhdistät epäonnistumisen aina johonkin huonoon tai negatiiviseen, vahvistat sitä uskomusta, ettet olisi tarpeeksi hyvä tai fiksu tai, että sinä olisit syy epäonnistumiseen.

Sinun tulee unohtaa nuo rajoittavat uskomukset ja ottaa tilalle uusi uskomus: epäonnistuminen = oppimista. Ja oppiminen on välttämätöntä, sillä se auttaa sinua kasvamaan ja kehittymään ja lopulta onnistumaan. Tämä ajattelutavan muutos voi auttaa sinua menestymään pitkälläkin aikatähtäimellä. Kun epäonnistumisen pelko on karkoitettu, sinä voit rohkeasti jatkaa kohti unelmiasi ja valoittaa maailman – tai vähintään ainekin oman elämäsi.

Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Oma kokemukseni asiasta

Voin omasta kokemuksestani kertoa, että mitä enemmän olen pelännyt haasteita ja epäonnistumista, sitä suuremmaksi rajoittavat uskomukset kyvykkyydestäni ovat kasvaneet. Usein ennemmin uskoin sen, että en pystyisi tekemään jotain sen sijaan, että olisin uskonut “minä pystyn tähän”. Sen vuoksi usein jätin asioita kokonaan tekemättä  tai luovutin.

Mutta kun minulle tarpeeksi monta kertaa oltiin toitotettu, että epäonnistumiset ja vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja niillä on aina jokin opetus annettavanaan, aloin nähdä asian uudella tavalla ja epäonnistumiset hyvänä juttuna – opettavana ja kasvattavana (jos et koskaan epäonnistu, et myöskään haasta itseäsi tarpeeksi). Sen myötä pystyin heittämään epäilyni ja pelot sivuun ja keskittymään eteenpäin menemiseen. Epäonnistumisia tulee kaikille, mutta oleellista on se, kuinka ne kohtaa. Tämän tajuttuani aina johonkin uuteen ryhtyessä tai jännittävää tekiessä mietin mielessäni: “Minä pystyn tähän! Minä näytän itselleni ja muille pystyväni!” Ja jos epäonnistuin, mietin miksi epäonnistuin, mikä oli sen opetus minulle ja miten voin jatkossa tehdä sen toisin, jotta minun ei tarvitse kohdata samaa asiaa kerta toisensa perään uudelleen ja uudelleen. Tiesithän muuten, että tulet elämässäsi kohtaamaan samat epäonnistumiset niin monta kertaa, kunnes olet oppinut niiden opetuksen?

Tähän liittyen suosittelen lukemaan Vastoinkäymiset ja oikeat ihmiset.

Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Askel 2: Muuta asioihin suhtautumistapaasi

Kun kohtaat elämässäsi haasteita, sen sijaan, että sanoisit itsellesi “Tämä on vaikeaa. Minä lopetan.”, muotoile ajattelutapasi uusiksi ja sanokin “Tämä on vaikeaa, mutta hauskaa.” Ajattelutapasi muuttaminen silloin siihen, että kun mieli tekisi luovuttaa, niin otatkin sen sijaan ilon irti tilanteesta, voi olla hyvinkin haastavaa.

Moni meistä on ostanut sen ajatuksen, että jos on tarpeeksi fiksu ja lahjakas, ei tarvitse tehdä töitä sen asian eteen niin paljon. Se saakin uskomaan, että jos sinun tarvitsee tehdä enemmän töitä jonkin saavuttamiseksi, niin ehkäpä se ei ole asia, johon sinun kannattaisi panostaa tai jota kannattaisi tehdä. Koska jos olisit siinä luonnonlahjakkuus, olisit jo saavuttanut sen, eikö? Oikeasti se on vain tyhmä uskomus eikä laisinkaan totta. Vaivannäkö ja kova työ ratkaisee. Se on asia, mikä tekee sinusta viisaan, lahjakkaan ja menestyneen pitkällä ajantähtäimellä, kaikessa mitä haluatkaan saavuttaa.

Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Askel 3: Ajattele kuten vauva ja lapsi

Vauvat oppivat kävelemään ja puhumaan. Kasvaessaan lapsiksi, kaikki on niin uutta ja ihmeellistä eikä mielessä ole vielä mitään valheellisia uskomuksia itsestään. Eivät vauvat tai lapset mieti “Tämä on liian vaikeaa” tai “Ei tämä kannata”. He eivät murehdi asioita, koska se ei ole tullut vielä osaksi heidän ajattelutapaansa. Ei heillä myöskään ole pelkoja epäonnistumisesta tai mokaamisesta. Yksi hyvä esimerkki on juurikin vauvojen kävelemään opetteleminen – vaikka kuinka kaadutaan niin aina noustaan ylös, niin kauan, että opitaan ja osataan.

Valitettavasti mitä vanhemmaksi tulemme, otaksumme valheellisia uskomuksia ja alamme pelätä haasteita ja epäonnistumista. Aina tulisi onnistua heti ensimmäisellä kerralla sormia napsauttamalla. Näemme virheet ja epäonnistumiset nöyryyttävänä, jotka saavat näyttämään tyhmältä, sen sijaan, että uskoisimme niiden olevan hyväksi onnistuaksemme myöhemmin. Älä tipu tähän ansaan ja luovuta liian ajoissa, vain koska jokin asia tuntuu vaikealta. ÄLÄ JÄÄ MAAHAN MAKAAMAAN! Sen sijaan, ajattele kuten vauvat ja lapset: nouset ylös ja jatkat niin kauan, kunnes onnistut.

Totuus on, että on helpompaa lopettaa kuin jatkaa.

Menestyminen on vaikeaa.

Lopettaminen on helppoa.

Ja siinä syy, miksi useimmat ihmisistä eivät selviä pelissä eivätkä välttämättä koskaan saavuta unelmiaan.

Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Hyvä asia on se, että sinä et ole yksi heistä. Sinulla on rohkeutta. Ja nyt kun sinulla on tieto, miten muutat ajattelutapaasi ja käytät sitä menestyksen avaimena, sinä onnistut.

Paina tämä mieleen: Jos voit kohdata jokaisen epäonnistumisen opetuksena, sinä tulet menestymään.

Helpoin tapa siihen, on muuttaa suhtautumistapasi ongelmiin, haasteisiin ja epäonnistumisiin siten, että näet ne hyvänä asiana. Siten mitkään negatiiviset mielesi rajoittavat uskomukset eivät pääse sinuun käsiksi. Et ole enää pelokas ja epäile, ettetkö voisi onnistua. Sen sijaan tulet olemaan täynnä itseluottamusta.

Olen itsekin epäonnistunut monesti elämässäni, mutta jollain ihmeellä saanut itseni pakotettua jatkamaan ja sen seurauksena menestynyt kyseisessä asiassa. Oma yritykseni Roosa Brows, jonka kautta teen microblading kulmia on hyvä esimerkki tästä. Ensimmäiset kuukaudet turhauduin ja itkin kotona, kun en onnistunut tai suoriutunut niin hyvin, kuin halusin. Monesti huusin samaan aikaan: “En jaksa enää, minä lopetan!” Mutta arvaa mitä? Vaikka mieli teki, purin turhautumiseni ja nostin itseäni niskasta ylös ja jatkoin. Sen seurauksena nyt 1,5 vuotta myöhemmin olen oppinyt paljon, välillä kompastellut ja noussut ylös, kehittynyt niin tekijänä kuin yrityksen pyörittäjänä todella paljon ja juuri ansainnut paikkani Suomen TOP 5 tekijöiden joukossa. Ja nykyisin en enää itke iltaisin, minä nautin työstäni, sillä osaan sen. Vaikkakin aina löytyy kehitettävää ja on parempia ja huonompia päiviä, mutta niiden ei saa antaa vaikuttaa eteenpäin menemiseen.

Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen

Menestys seuraa sinua, jos jatkat luovuttamatta

Pelkosi voittaminen, jotain uutta yritystä, projektia tai mitä tahansa muuta aloittaessa…

Rohkeus jatkaa vaikeinakin hetkinä ja kun mieli käskee lopettaa…

Ne ovat asioita, joihin haluan antaa sinulle superduber paljon itseluottamusta eteenpäin mennäksesi. Joten tee se nyt, mistä olet aina unelmoinut! Usko tai älä, sinulla on lahjakkuutta ja maailmaa odottaa sinua jakamaan sen kanssansa.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

7 vastausta artikkeliin “Menestyksen salaisuudet: 3 helppoa askelta menestykseen”

 1. Aivan ihana postaus, jotenkin todella voimaannuttava. Haluan uskoa, että menestyminen on itsestä kiinni ja minua on auttanut suuresti se, että en ota itseeni epäonnistumista, vaan menen eteenpäin. Jokaisesta virheestähän oppii ja kaikki tekevät virheitä, jopa ne todella menestyneet! 🙂

  http://www.siirikiviharju.com

  1. Kiitos, kiva kuulla!☺️ Sepä juurikin, jos ei tee koskaan virheitä niin ei voi myöskään oppia! Rohkeutta on uskaltaa mokata!😊

 2. Ois ihan mahtavaa saada postaus sun treenirutiineista ja siitä miten oot saavuttanu noin upeen kropan😍 Juuri tommosessa kunnossa haluisin olla itsekin!

  1. Moikka! Kiitos!❤️ Itseasiassa et oo ainoo kuka tuota on pyytäny, et otanpas mietintämyssyyn ja työnalle 🙂 Kiitos!

 3. […] Et saa muutosta vain odottamalla parempaa päivää, vaan sinun tulee tehdä asioita eri tavalla. Mahdollisesti myös ratkaista vaikeita pulmia ja tehdä päätöksiä. Ja niissä päätöksissä tulet melko varmasti kohtaamaan kaksi asiaa: pelko ja uskon puute (ne rajoittavat uskomukset, jotka estävät meitä toteuttamasta itseämme ja elämästä unelmiamme todeksi). Vapaus odottaa sinua kuitenkin pelon takana ja sen kohdataksesi sinun tulee selättää nuo oman pääsi sisäiset valheelliset uskomukset. Näiden työstöön avun löydät aiemmasta postauksestani täältä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics