5 kirjaa, jotka muuttavat elämäsi

5 x kirjasuositus, jotka kannattaa painaa mieleesi, koska…

Haluat varmasti olla onnellinen, right? Saatat myös sisimmässäsi kaivata elämänmuutosta? Usein kuitenkin arjen kiireessä ja oravanpyörässä tulee unohtaneeksi sen, että oma onnellisuutemme on omissa käsissämme. Vaikka meillä on edeltäjiämme enemmän vapautta, rahaa ja mahdollisuuksia, monet ovat onnettomampia ja valittavat, ettei ole tarpeeksi rahaa tai aikaa toteuttaa unelmiaan. Vaikka todellisuudessa olisi, asiat pitää vain osata priorisoida tärkeysjärjestykseen. Oma onni ja unelmiensa tavoittelu tulee priorisoida ykköseksi. Jos rahaa unelmansa toteutukseen ei ole tarpeeksi, on asia usein korjattavissa budjetoimalla. Jos rahaa ei tarkalla budjetillakaan jää tarpeeksi säästöön, keksii ihminen kyllä keinot hankkia lisää kun asiaa tarpeeksi paljon haluaa.

Mutta se on selvää, että elämään ei pidä tyytyä, vaan ottaa oman elämänsä ohjat omiin käsiinsä ja tehdä muutos, jos nykyinen ei ole sitä, mitä elämältäsi kaipaat. Älä kuitenkaan tyydy. Piste. MUISTA, ETTÄ SINULLE KAIKKI ON MAHDOLLISTA!

Olisiko siis jo korkea aika tarttua tuumasta toimeen ja ottaa ensi askel muutokseen?

Valitse näistä kirjasuosituksista vaikka alkuun vain yksi sinua kiinnostava teos ja lue sitä edes 5 minuuttia päivässä. Saat varmasti sillä jo muutosta ajatellussasi ja elämässäsi aikaan (ja väitän, että näiden kirjojen lukemista et malta lopettaa 5 minuutin kohdalla ja jo huomaamattasi aikaa lukemiselle alkaakin löytyä enemmän kaiken kiireenkin keskeltä). Voin taata, että itsensä kehittäminen kirjoilla kannattaa (olen itsekin saanut elämässäni todistetusti uskomattoman suuria muutoksia aikaan, puhumattakaan tulevista muutoksista). Joten, mitäpä jos nyt satsaisit omaan onnellisuuteesi ja tulevaisuuteesi?

https://vapausvalmentaja.com/unelmahommissa-kirja

1. Unelmahommissa

Mikäli kaipaat elämääsi lisää vapautta ja olet miettinyt jonkin intohimosi muuttamista työksi, ota tämä lukulistalle!*Tai jos lukeminen ei ole sinun juttusi, löydät tämän kirjan myös äänikirjana*, jota voit kuunnella helposti vaikka työmatkalla tai kävelylenkeillä (myös juoksulenkit on testattu toimivaksi tämän tahtiin). 

Kirjan kirjoittajat Satu Rämö (Salamatkustaja-blogin takana) ja Hanne Valtari (Lähiömutsi-blogin takana) kertovat siitä, kuinka he itse ja monet muut ovat tehneet itsellensä unelmatyön siitä, mistä pitävät. Vaikka kirjassa käydäänkin pääosassa heidän työuraansa läpi ja heidän matkaansa bloggaajiksi, toimittajiksi ja luovaa työtä tekeviksi, antaa se myös paljon käytännön läheisiä vinkkejä ja harvinaisen paljon konkreettisia lukuja ja toimenpiteitä myös muidenkin alojen toimijoille. Kuinka paljon laskuttaa mistäkin? Kuinka paljon pitää olla myyntiä? Miten erilaiset yhteistyömallit toimivat ja tuovat hyötyä?

Vaikka oma yritys ei olisi käynyt mielessäsi aiemmin, nyt voisi olla korkea aika tutustua sen tarjoamiin etuihin. Yrittäjänä toimiessa saa itse päättää keiden kanssa työskentelee, kuinka paljon, missä ja milloin töitä tekee sekä tehdä juuri niitä asioita, mistä oikeasti pitää. Se myös mahdollistaa työelämän yhdistämisen joustavammin perhe-elämän ja harrastuksien kanssa.

Kirjasuositus

2. Toimistosta travelleriksi

 • Kaipaatko työelämän muutosta?
 • Elätkö oikeasti siten, miten haluat elää?
 • Onko mielessäsi alkanut pyöriä uusi innostava haave tulevaisuudestasi?
 • Onko toiveenasi saada enemmän vapautta ja vähemmän arjen rumbaa?
 • Oletko saanut tarpeeksesi stressistä, suorittamisesta, ylikuormituksesta tai jopa uupumisesta?
 • Haaveiletko aikalisästä, irtiotosta työelämästä tai totaali käännöksestä?
 • Kaipaatko maisemanvaihdosta, pidempää reissua tai ulkomailla asumista?
 • Kiinnostaako innostavampi, riippumattomampi työ ja toimeentulo?
 • Vahvistuuko sisälläsi tunne, että olisi aika jatkaa eteenpäin?
 • Tuntuuko, ettei nyky yhteiskunnan perinteisten normien mukaan eläminen olekaan sinua varten?

Mikäli vastaus on ylläolevista yhteenkään KYLLÄ, tämä on ehdottomasti sinun kirjasi!*

Rosita juurinen on koulutukseltaan kasvatutieteiden maisteri ja tehnyt melkein 20-vuotisen työuran alalla – toiminut esimiehenä sekä kehitys- ja johtotehtävissä. Työelämä alkoi kuitenkin lopulta uuvuttaa ja ahdistaa. Hän alkoi unelmoimaan vapaammasta elämästä, missäpäin maailmaa kulloinkin parhaalta tuntuisi ja oman näköisen elämän luomisesta. Lopulta edes ammattillinen maine, turvattu säännöllinen tilipussi tai muu urakeskeisyys ei enää riittänyt pitämään häntä nykyisessä. Oma hyvinvointi, vapaus ja mielenrauha nousivat elämässä tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiksi ja uupumuksenkin läpikäyneenä hän otti oman elämänsä ohjat käsiinsä ja alkoi työstämään asioita vapaamman elämän mahdollistamiseksi ja uuden sivun kääntämiseksi. Hän käy läpi tarinaansa konkreettisena esimerkkinä siitä, että tismalleen sama, on sinullekin mahdollista. Kirjassa käydään läpi useita toimintamalleja kuhunkin tarpeeseen ja tilanteeseen. Sinun ei siis tarvitse haluta kulkea täysin samaa tietä kuin hän on kulkenut – riittää, että haluat vastauksen tai menetelmiä vaikka vain yhteen osa-alueeseen elämänmuutoksesi tueksi.

Sinulle, joka haaveilet oravanpyörästä hyppäämisestä, vapaudesta ja unelmien toteuttamisesta

Jos siis haluat pohtia elämällesi uutta suuntaa tai muutosta, suunnata enemmän aikaa sinulle rakkaisiin asioihin, unelmiisi ja hyvinvointiisi, tämä kirja tarjoaa vinkit siihen. Älä enää jahkaile tai keksi tekosyitä, älä usko meihin ohjelmoituihin uskomuksiin tai jumiudu tuttuun ja turvalliseen “ihan ok” -elämään. Tuskinpa myöhemmin haluat katua toteuttamatta jääneitä unelmia, koska annoit pelon pidellä paikallaan, etkä rohjennut ottaa hyppyä tuntemattomaan, vai haluatko? Kysy itseltäsi: Mitä haluan ja kuinka paljon haluan?

Toimistosta travelleksi -kirjasta lisää tietoa ja, jos olet yhtä malttamaton kuin minä olin, pääset sen samantien myös e-kirjan muodossa hankkimaan ja samointein lukemaan täältä.* Tästä kirjasta innostuneena ja inspiroituneena sain pyydettyä Rositalta teille ihanille lukijoille edun. Syöttämällä kassalla alennuskoodin “Roosaeveliina“, saat 10 % alennuksen!

Huomasin muuten vasta äskettäin, että kirjalle tarjotaan 14 päivän rahat takaisin -takuu, mikäli koet, ettet saa siitä minkäänlaista hyötyä (itse toivon vain, että olisin löytänyt tämän jo aiemmin, joten epäilen vahvasti, ettetkö saisi kirjasta ammennettua paljon – taatusti jopa enemmän, kuin oisit voinut kuvitellakaan). 

https://vapausvalmentaja.com/youareabadass-kirja

3. You Are A Badass

Tätä kirjaa ei vaan yksinkertaisesti voi hehkuttaa tarpeeksi ja eikä tähän kirjaan voi kyllästyä koskaan* – joka lukemalla opit itsestäsi jotain uutta. Joten, kuten teoksen nimikin sen kertoo: lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä! Olen aiemminkin vinkannut tästä kirjasuosituksesta jo täysin omana kirjoituksenaan You Are A Badass (oma ehdoton suosikkini, vaikkakin saanut pari kovaa haastajaa tämän postauksen suosituksista).

Kirjasuositus

4. 4 tunnin työviikko

Jos haluat toteuttaa unelmasi nyt, etkä 30 vuoden kuluttua, lue tämä kirja!*

Tämä kirjasuositus on itsensä kehittämisen kirjakokoelmani tuorein tulokas ja aivan vielä en ihan loppuun saakka tämän kanssa ole päässyt, mutta tarpeeksi pitkälle voidakseni innosta piukeana suositella sitä myös sinulle. Olen viime aikoina innostunut niin monesta kirjasta samaan aikaan, etten malta lukea vain yhtä vaan haluan ammentaa niiden kaikkien tiedon “Niiku nyt ja heti!”.

Vähemmän töitä, sama tilipussi

Nyky-yhteiskunta kannustaa urakeskeisyyteen ja siihen, että töitä tehdään 40 tuntia viikossa, kahdeksasta neljään tai yhdeksästä viiteen. Lomalta palattua haaveillaan jo uudesta lomasta – mahdollisesti jopa buukataan se. Uhrataan paljon aikaa, ihmissuhteita ja jaksamista, jotta voitaisiin edetä uralla ja tehdä rahaa, jolla taas ostaa edellä mainittuja takaisin. Dalai Laman luonnehtima “Länsimäisen ihmisen tragedia”.

Eletään kuitenkin murroksessa, jossa rohkeimmat on uskaltaneet jo kyseenalaistaa perinteisen elämäntyylin lisää vapautta ja aikaa elämäänsä kaivattuaan. Miten siis voisit raataa vähemmän ja elää enemmän? Timothy Ferris pohjaa omiin kokemuksiinsa tässä kirjassa ja kertoo, kuinka voit aloittaa toisenlaisen elämän – sellaisen, jossa on vapaus valita asuinpaikka ja tehdä 40 tunnin sijaan 4 tuntia töitä viikkoon, mutta säilyttäen saman tulotason. Hän on itse pyörittänyt yritystään maailmanlaajuisesti milloin mistäkin. Esitetyn menetelmän lisäksi kirjassa käydään läpi muutoksen tiellä loikoilevia tekosyitä ja yleisimpiä sudenkuoppia. Jos olet alkanut harkitsemaan yrityksen perustamista tai jo valmis yrittäjä, tästä saat runsaasti uusia näkökulmia ja vinkkejä myös siihen.

Jos siis haluat tarpeeksi paljon elämänmuutosta, sinun tulee tiedostaa ensiksi, mitä elämältä ja työltäsi haluat (siksi suosittelenkin lukemaan Unelmahommissa-kirjan ennen tätä)*. Oli toiveissa sitten oravanpyörästä ulos hyppääminen, itsesi toteuttaminen, omien tarpeidesi kuunteleminen tai enemmän aikaa ja vapautta, kaikki käy! Vain sinä voit löytää oman juuri sinun näköisesi tien ja luoda unelmiesi elämän. Ei se yhdessä yössä sormia napsauttamalla tapahdu, mutta työllä ja sinnikkyydellä kyllä täysin mahdollista. Tämä teos kulkee siinä matkassa rinnallasi, tarjoten käytännön läheisiä ohjeita elämän yksinkertaistamiseen ja löytääkseen enemmän aikaa itselle rakkaille asioille.

Kirjasuositus

5. Siivouksen elämänmullistava taika

KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika* auttaa järjestämään niin kotisi kuin siinä samalla elämäsi uuteen uskoon.

Marie Kondo on japanilainen ammattijärjestäjä, joka on erikoistunut taravan karsimiseen ja kodin järjestämiseen. Kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti miljoonia ja sen myötä “KonMaritus” alkaakin olla jo monille käsitteenä tuttu. Kirjassa käydään läpi KonMari-menetelmää, jota hyödyntämällä ihmiset ovat saaneet kotinsa lisäksi myös elämää mullistavia muutoksia aikaan. Kaiken ydin on siinä, että kodin järjestys tehdään kerralla ja nopeasti, huoneiden sijaan yksi tavaralaji kerrallaan. Jokaisen tavaran kohdalla tunnustellaan tarkoin: Tuottaako tämä minulle iloa?. Jos ei, niin se tavara on jo tehnyt tehtävänsä elämässäsi, sitä kiitetään ja heitetään pois. Kaikkein tärkeintä on olla rehellinen itselleen ja karsia KAIKKI TURHA TAVARA POIS. Kun jäljelle on jäänyt vain sinua puhuttelevat esineet ja tavarat, ne järjestetään tietyn kaavan mukaisesti. Jatkossa järjestyksen ylläpitäminen on helppoa, sillä turhaa tavaraa ei ole ja asiat ovat loogisesti järjestetty toimiviin paikkoihin.

Turhasta tavarasta luopuminen ja järjestyksen aikaan saaminen vapauttavat energiaasi ja parantavat elämänlaatuasi. Kun koti on täydellinen, tunnet olosi vapautuneeksi.Menetelmä lisää myös rohkeutta minimoida elämästäsi kaikki negatiivinen. Saatat kirjan luettuasi tiedostetusti tai jopa täysin huomaamattasi tulleesi KonMarittaneeksi myös henkilökohtaisen ja työelämäsi siinä samalla. Kuormittavat ihmissuhteet, ylimääräiset kilot vyötäröllä tai kaikkeen sinulle turhaan ajankäyttäminen saa jäädä.

KonMarittaisitko oman elämäsi samalla?

Mitkä ovat elämässäsi niitä asioita, jotka tuottavat sinulle iloa? Ketkä ovat niitä henkilöitä, joiden seura saa sinut kukoistamaan onnesi kukkoloilla?Mitkä asiat ja ketkä vuorostaan kuluttavat energiaasi? Pyri heivaamaan elämästäsi kaikki sellainen ja sellaiset ihmiset, jotka eivät tuo elämääsi mitään mainitsemisen arvoista, eivät vie sinua eteenpäin siihen suuntaan, johon haluiaisit kulkea tai muuten vain kuormittavat  ja ovat taakkani sinulle. Tai jos niiden asioiden kokonaan karsiminen ei ole mahdollista, pyri ainekin minimoimaan niiden aika ja osuus elämässäsi. Kun raivaat näiltä turhuuksilta tilaa ja aikaa, elämäsi laatu kohenee huomattavasti, saat tilaa hengittää ja luultavasti paljon uutta iloa tuottavaa tilalle.

Työelämän KonMaritus kannattaa

Miksi teet juuri sitä työtä, missä nyt olet? Nautitko työstäsi (unohda tässä kohtaa palkkanauhasi tuijotus)? Jos et, niin mikä voisi olla sellainen työ, joka saisi sinut iloiseksi ja olisi merkittävää? Käy läpi kaikki työtehtäväsi ja kirjaa ylös ne, jotka tuottavat sinulle iloa sekä myös ne, joiden ajattelukin aiheuttaa sinulle puistatusta. Oliko kenties mahdollista delegoida niitä epämukavia töitä jollekin toiselle, joka aidosta nauttisi niiden tekemisestä? Tai mahdollisesti hankkiutua täysin eroon? Mikäli ei, niin pyri ainekin minimoimaan niihin käyttämäsi aika ja lisäämään niihin aikaa, joiden tekemisestä nautit ja tuottavat sinulle iloa.

Kannattaa myös miettiä keinoja, joilla saisit työstäsi tehtyä mielekkäämpää ja päivistäsi iloisempia. Onko työssäsi mahdollisuutta etäpäiviin ja näin saada hieman vaihtelua työympäristöön? Tai mahdollistaako työpaikkasi työnkierron kokeilemisen? Asioista kannattaa puhua ääneen ja kysyä, sillä monesti eri tavoista toteuttaa työtä, saatetaan unohtaa kertoa tai ei ole edes älytty aiemmin. Tuota iloa myös työkavereillesi ja asiakkaille ja ole kiitollinen joka päivä! Ja ennen kaikkea ole ylpeä itsestäsi, olet mahtava!

Kirjasuositus

Sinua voisi kiinnostaa myös:

 

*Postaus sisältää suosittelulinkkejä. Linkin klikkaaminen ai aiheuta sinulle kuluja, eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi.

14 vastausta artikkeliin “5 kirjaa, jotka muuttavat elämäsi”

 1. […] 5 kirjaa, jotka muuttavat elämäsi(Facebook sivuillani on muuten arvonta 31.3. asti, jossa arvon kahdelle näistä suosikeista kirjat oman valinnan mukaisesti) […]

 2. Susta on välittynyt aina jotenkin hirvittävän välitön ja empaattinen kuva. Juuri katsotut TI-jaksot ei kyllä tehneet siihen poikkeusta; vaikutat ihan huikealta tyypiltä!

  1. Kiitos paljon, lämmittää mieltä! Siihen oon aina pyrkinyt!💖

 3. Ihana postaus! Rakastan sun blogia! <3

  1. Kiitos paljon!❤️

 4. Löysin sattumalta sun blogin ja pakko sanoa että ihan super inspiroiva! Luen varmasti jatkossakin! 😊

  1. Kiitos! Ihana kuulla!❤️

 5. Lisää näitä! Liputan ehdottomasti itsensä johtamiskirjojen puolesta mutta aina on kiva kuulla jos joku toinen on löytänyt jotain mitä ei oo ite vielä lukenut 🙂

  1. Huippua kuulla!🤩

 6. […] Tämän ja muutaman muun lemppari kirjani omakohtaiset suositukset pääset lukemaan täältä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics