Eroon energiasyöpöistä – Näin vapaudut negatiivisesta energiasta

Voiko joku tilanne tai ihminen viedä energiasi? Mistä tunnistaa energiasyöpön? Miten päästä eroon negatiivisesta energiasta? Näihin saat vastauksen jatkamalla lukemista.

Suomi on siitä surullinen maa, että täällä negatiivista energiaa tuppaa olemaan astetta muita maita enemmän. Negatiivista energiaa on ympäristössä, tilanteissa ja ihmisissä – et voi välttyä siltä täysin koskaan, mutta voit itse vaikuttaa suuresti siihen, paljon sille annat tilaa elämässäsi. Negatiivinen energia vetää puoleensa negatiivista, eli en suosittele lähtemään sen reppuselkään. Negatiivista energiaa levittävät ihmiset nauttivat muiden unelmien murskaamisesta ja saavat vahvat ja elämäniloiset tuntemaan itsensä pieniksi, kyvyttömiksi, epäonnistujiksi ja lista jatkuu vaan. He eivät välttämättä kuitenkaan ole pahoja ihmisiä, vaan negatiivisuuden kierteessä.

Keskity sen sijaan positiiviseen energiaan, se vetää taas puoleensa positiivista. Jotta voit toteuttaa unelmiasi täydellä palolla, sinun on karsittava kaikki voimia kuluttava, turha ja negatiivinen energia elämästäsi.

Tein itse muutama vuosi takaperin päätöksen, että en satsaa tai käytä aikaani enää negatiivisiin ihmisiin ja asioihin – koin ja koen edelleen elämäni ja aikani paljon arvokkaammaksi. Ja voin sanoa: elämäni parhaita päätöksiä! Alku oli vaikeaa, sillä en halunnut tuottaa kenellekkään pettymystä tai näyttäytyä väliinpitämättömänä taikka ylimielisenä. Mutta ihan oikeasti, et ole kenellekkään velkaa eikä sinun tule kärsiä koko loppu eläämääsi jonkun tilanteen tai toisen käytöksen takia. Kauneus & Terveys kuvaili myös hyvin tätä luopumisen tuskaa ja irti päästämisen uskallusta. Jätä ilkeydet ja inhottavat negaatiot taaksesi ja suuntaa katsesi positiiviseen tulevaisuuteen.

Eroon energiasyöpöistä - Näin vapaudut negatiivisesta energiasta

Miten tunnistat energiasyöpön?

Oletko tietyssä seurassa tai tilanteessa:

 • huomannut jonkin olevan vialla, mutta et suoranaisesti tiedä mikä?
 • tullut hämmilleen tai jopa uupuneeksi?
 • joutunut peittelemään aitoa sinuasi etkä voinut olla oma itsesi?
 • pelännyt kertoa rehellisesti mielipiteesi?
 • kuullut paljon valitusta ja kritiikkiä, mutta et muutos toimenpiteitä?
 • joutunut pelon ja ahdistuksen valtaamaksi?
 • tuntenut itsesi väsyneeksi, huonoksi, kelvottomaksi tai muuksi negatiiviseksi?
 • tullut loukatuksi, haukutuksi tai muuten sanoilla (miksei jopa teoilla) satutetuksi?
 • kerta toisensa jälkeen saanut kuulla aiemmin tekemistäsi virheistä?

Onneksi olkoon, olet löytänyt energiasyöpön. Ömm, mitä hienoa siinä nyt sitten muka on? Nyt kun olet löytänyt ja tiedostanut syyn, mikä energiaasi kuluttaa, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Eroon energiasyöpöistä - Näin vapaudut negatiivisesta energiasta

Tiedosta

Kun tiedostat tilanteen, voit myös muuttaa sitä. Haluan esittää sinulle tähän väliin kysymyksen: Onko mielestäsi ihminen tai tilanne, joka satuttaa sinua kerta toisensa perään sinun aikasi ja tunteidesi arvoinen? Ole rehellinen itsellesi.

Ne asiat ja ihmiset, jotka syövät turhaan energiaasi mitään takaisin antamatta, eivät ole arvoisiasi. Älä jää vain paikoilleen ja anna näiden vaikuttaa sinuun vaan tee muutos. Kun puhdistaudut negatiivisesta energiasta ja energiasyöpöistä ihmisistä, saat paljon enemmän energiaa sinulle tärkeisiin asioihin ja unelmiesi toteuttamiseen, hyvin todennäköisesti myös uusia upeita kokemuksia ja ihmisiä tilalle.

Eroon energiasyöpöistä - Näin vapaudut negatiivisesta energiasta

Toimi

Kun olet tiedostanut ne tilanteet ja ihmiset, jotka energiaasi syövät, on aika laittaa kädet saveen ja ryhtyä hommiin. Pyri poistamaan mahdollisimman moni tai jos mahdollista niin kaikki ne ihmiset ja tilanteet, jotka eivät ole sinulle hyväksi. Usko pois, se on täysin sallittua. Sinä et ole kenellekkään omasta elämästäsi velkaa. On täysin eri homma olla tasavertaiset ja toisiaan tukevat kuin antaa toisen sylkeä päällesi.

Jos joku näistä energiasyöpöistä ihmisistä on vaikkapa sukulaisesi tai muu, kenen kanssa et voi tyystin lyödä hommaa poikki, niin pyri ainekin ottamaan etäisyyttä. Mikään sukulaisuussuhde tai muukaan ei velvoita pitämään elämässäsi ihmisiä, jotka vain syövät kaiken ilosi.

Kaikkein helpoin tapa tehdä erottautuminen on vain huomaamattomasti kadota niiden henkilöiden elämästä ja niistä tilanteista. Jos he pyytävät tapaamaan, voit kiltisti kieltäytyä ja toivoa, että henkilö ei palaa asiasta uudestaan, ainekaan hetkeen. “Moikka! Kiva kun pyysit kahville, nyt on valitettavasti niin kiireistä, että en tähän hätään ehdi.” Kuitenkaan suoranaisia “Hasta la vista, hyvää loppuelämää” -toivotuksia en suosittele kenellekään. Haluat kai kuitenkin jättää itsestäsi positiivisen kuvan?

Lopeta myös itsesi saattaminen negatiivisten ihmisten ja tilanteiden luo. Jos aistit vähäähään jo ennalta negatiivista energiaa, käänny toiseen suuntaan (ja on aivan toden totta, että jokainen pystyy aistimaan erilaisia energiatasoja – niin negatiivisia kuin positiivisiakin).

Eroon energiasyöpöistä - Näin vapaudut negatiivisesta energiasta

Rakasta itseäsi

Niin kornilta kuin se voikin kuullostaa, tee se, jooko? Hukuta itsesi omiin rakkauden osoituksiin. Ole itsellesi sen arvoinen, että oma onnesi on ensisijalla, ei kenenkään muun ja ansaitset vain positiivista elämääsi. Anna onnesi kukoistaa ja loistaa muillekin. Saatat jopa toimia heille inspiraation lähteenä ja rohkaistuksena tehdä itsekin saman perästä.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

7 vastausta artikkeliin “Eroon energiasyöpöistä – Näin vapaudut negatiivisesta energiasta”

 1. Tämä on niin totta. Pari, kolme vuotta sitten tein siivouksen omassa elämässäni ja siivosin energiasyöpöt elämästäni pois. Helppoa se ei missään nimessä ollut, mutta ajan kanssa kipu helpotti. Enää en kaipaa heistä ainuttakaan elämääni!

  1. Ihanaa kuulla, että sieltäkin löytynyt rohkeutta moiseen! Kyllä se oma hyvinvointi on vaan jokaisen itsensä vastuulla ja välillä voi siten myös vaatia joidenkin vaikeiden päätösten tekemistä. Positiivista viikonloppua sinne!💖

 2. […] Eroon energiasyöpöistä – Näin vapaudut negatiivisesta energiasta […]

 3. […] Eroon energiasyöpöistä – Näin vapaudut negatiivisesta energiasta […]

 4. […] Eroon energiasyöpöistä – Näin vapaudut negatiivisesta energiasta […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics