Täydellisen epätäydellinen

Täydellinen elämä, vai onko? Täydellisyyden tavoittelusta on tullut nykypäivänä jo ihan arkipäivää eikä yhtään sen vähempi tunnu riittävän. Jokainen meistä vertailee itseään muihin, ei enää pelkästään ystäviin ja tuttuihin ympärillä vaan myös täysin tuntemattomiin niin ihanan kamalan sosiaalisen median myötä. Ja voi kuinka kaikilla muilla meneekään hyvin ja elämä on täydellistä: luksus autoja ja asuntoja, uusia töitä, kauniita ruoka-annoksia, laihoja ja virheettömiä kroppia, upeita paratiisisaaria, hienoja matkoja ja tapahtumia loputtomiin. Varsinkin kun jokaisen erikseen näkemän hienon postauksen yhdistää mielessään yhdeksi superihmiseksi ja vertaa itseään siihen

Some on joskus melko masentava paikka. Hitsi, kaikki kaverit tekevät kreisejä juttuja ja elävät “the elämää”. Tulee uutisia, miten joku 17-vuotias juppi on startannut jo kolme yritystä, juossut maratonin ja auttaa nälkää näkeviä ympäri maailmaa. Miten tuollaisen kanssa voi kilpailla? Välillä on vaikeaa herätä ennen kymmentä, kun “gurut” ovat jo siihen mennessä kirjoittaneet uuden kirjan aamutoimikseen. Lieköhän tuossa koko totuus ihmisten elämästä? Ehkä heilläkin on ongelmia ja vaatimuspaineita? – Tuomas Mikkonen

Kaikki oma toiminta tuntuu täysin mitättömältä eikä omia kuvia tai tekstejä rohkene jakaa, koska jonkun toisen on kuitenkin paremmat. Se täydellinen kiiltokuva, mitä ympärillään oleville ja somessa näytetään, luo kamalasti paineita ja saa monet heittämään hanskat tiskiin jo alkutekijöissään. Oli sitten kyseessä uuden kuvan postaus, nettisivujen suunnittelu, blogin perustaminen, onnistumisen jakaminen, uuden lajin tai taidon opettelu taikka mikä tahansa muu – löydät aina vain merkkejä muiden onnistumisista ja upeista saavutuksista.

Musiikkisuositus (laita vaikka soimaan taustalle): Lucas – Täydellisen epätäydellinen

Unohda täydellinen elämä, ole rohkeasti epätäydellinen

Muille näytetään vain täydellinen puoli, epätäydellisyys pidetään visusti piilossa

Sillä olisihan se nyt hirveä häpeä, jos joku saisi tietää esimerkiksi kroppasi epäkohdista tai sinun epäonnistuneen jossain asiassa tai ylipäätään olevan epätäydellinen… Hohhoijjaa… Meissä kaikissa on virheitä ja me kaikki epäonnistumme joskus. Kukaan ei ole täydellinen tai elä täydellistä elämää, vaikka se ulospäin saataisiinkin näyttämään täydelliseltä. Se on tärkeää muistaa silloin, kun puhelimen ruutu täyttyy vaan toinen toistaan täydellisemmillä kuvilla ja päivityksillä ja omasi vaipuvat unholaan kerryttäen vain muutaman kymmenen taikka sadan tykkäyksen. Älä anna ulkoisten tekijöiden (kuten seuraajien tai tykkäysten) määritellä itseäsi ja omaa onnistumistasi!

Lisäksi harvat asiat tapahtuvat sattumalta ja tekemättä töitä niiden eteen. Vie usein paljon aikaa ja vaivaa päästä johonkin tiettyyn pisteeseen. Lopulta sinne päästyä, muut havahtuvat näkemään sen kaiken hienouden ja upeuden. Kuitenkin se tie, joka sinne on kuljettu, jää täysin piiloon. Sitä voisikin verrata jäävuoren huippuun, josta ulkopuoliset näkevät vain huipun – sen, että joku on menestynyt. Pinnan alle kuitenkin jää piiloon paljon työtä ja sinnikkyyttä sekä kaikki vastoinkäymiset ja uhraukset. Älä missään nimessä kuitenkaan luule, etteikö täysin sama olisi sinulle mahdollista!

Jos joku muu onnistuu, onko se sinulta pois?

täydellisen epätäydellinen
Voit myös vaikuttaa muiden ajattelutapaan olemalla rohkea ja näyttämällä peittelemättä epäkohtasi ja virheesi. Anna silmäpussien roikkua, raskausarpien loistaa ja onnesi kukoistaa muillekin!

Älä vertaa itseäsi muihin. Piste.

Oletko tehnyt joskus jotain, mistä olet ollut todella ylpeä, mutta yhtäkkiä nähnytkin jonkun toisen tekevän mielestäsi jotain vieläkin paremmin tai parempaa ja tuntenut itsesi täydeksi surkimukseksi? Ainekin minä olen! Ja olen aika varma, että niin myös sinä ja kaikki muutkin ovat!

On järjetöntä lähteä kilpasille maailman kanssa, koska aina löytyy parempia, kauniimpia, lahjakkaampia, pätevämpiä ja “täydellisempiä” ihmisiä. Tärkeintä on keskittyä omaan tekemiseen ja olla tänään astetta parempi kuin eilen. Älä siis kilpaile maailman kanssa, kilpaile itsesi kanssa.

Vertailua on tehokkain tapa pilata kaikki ilo elämästä.

Ei tosiaankaan ole sinun asiasi mitä muut tekevät. Vain sillä on väliä, että itse nautit omasta elämästäsi ja olet tyytyväinen siihen, mitä teet (tai jos et, niin teet elämänmuutoksen). Teet itsellesi melkoisen karhun palveluksen, jos päätät, että jonkun toisen elämä on ainutlaatuisempaa kuin sinun. Kuvittele, kuinka monta upeaa henkilöä maailmalta olisi jäänyt näkemättä ja kokematta, jos kaikki olisivat langenneet vertailun ansaan. Sinä riität! Olet itseasiassa enemmän kuin tarpeeksi, joten vältä vertailua kuin myrkkyä!

Ole armollinen itsellesi

Me kaikki kohtaamme elämämme aikana paljon vaatimuksia toisilta, työpaikalta, yhteiskunnalta ja milloin mistäkin. Kuitenkin suurin vaatija jokaiselle usein tuppaa olemaan itsemme. Vaadimme itseltämme täydellisyyttä, tai ainekin melkein tai muuten kaikki on turhaa. Pitäisi syödä terveellisesti, urheilla, nukkua hyvin, onnistua töissä tai koulussa, nähdä ystäviä, saada aikaan paljon ja suoriutua kaikesta hyvin. Jotain uutta aloittaessa pitäisi olla jo samalta istumalta menestyksen huipulla.

Kun olet ottanut sen ensi askeleen jotain uutta, kenties totaalista elämänmuutosta kohti, ei sen voi olettaa tapahtuvan hetkessä. Luota itseesi ja siihen, että elämä kantaa ja keskity sillä välin pieniin välitavoitteisiin. Jokainen askel on opetus, mitä huolellisemmin otat opit talteen, sitä nopeammin pääset määränpäähän. Mutta askelmia välistä hyppimällä se ei tule tapahtumaan, ainekaan hidasteitta. Ole siis armollinen itsellesi ja nauti matkasta!

Lue myös: YOU ARE A BADASS

Täydellisen epätäydellinen

Unohda täydellisyyden tavoittelu – Ole paras versio itsestäsi

Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja omaa ainutlaatuisen tarinan kerrottavaksi. Vaikka kaikkien tarina ei aina olisi upein, hohdokkain tai ulkopuolisen silmiin mielenkiintoisin, se on silti ainutlaatuinen ja tärkeä. Älä siis anna muiden tarinoiden sokaista itseäsi!

Sinä itse tiedät, millä on sinulle väliä ja mikä on täysin toisarvoista. Miksi kallis auto muutaman kilometrin työmatkaa varten olisi parempi kuin kustannustehokkaampi auto tai jopa pyörä ja ylijäämä rahan voisi käyttää esimerkiksi matkusteluun tai muuhun intohimoon? Minkä takia haluaisit mielummin stressata uuden työpaikan ja -tehtävän sisään pääsemistä, kun sinun työpaikkasi yhteishenki päihittää sen kaiken jo mennen tullen? Miksi käyttää tunti tai jopa kaksi hienon ruoka-annoksen valmistamiseen, koristeluun, kuvaamiseen ja muokkaamiseen, kun voisit vain heittää jauhelihan ja kasvikset pannulle, syödä pikaisesti ja tehdä asioita unelmiesi edistämiseksi (ellei unelmasi sitten ole tulla ruokabloggaajaksi)? Kulje siis rohkeasti omaa tietäsi, oman näköistä elämääsi. Kukaan muu, kuin sinä itse, ei mittaa, että onnistuitko vaiko et. Tehtäväsi on olla juuri niin sinä, kuin vain on mahdollista!

Kuvittele, millaista olisi elää maailmassa, jossa jokainen keskittyisi itseensä eikä muiden mielipiteet, taidot, koulutus, omaisuus tai saavutukset vaikuttaisi oman itsensä ilmaisuun. Jos voisit heittää kaiken itseinhon ja itsesi epäilemisen, antaisit itsesi olla onnellinen ja tehdä ja saada kaiken, mitä aidosti haluaisit. Tiedätkö mitä? Se on mahdollista, sinun tarvitsee vain tehdä omaan ajatteluusi muutos!

Lue myös: Uskalla olla erilainen, ole sinä

Täydellisen epätäydellinen

4 vastausta artikkeliin “Täydellisen epätäydellinen”

  1. Eroon energiasyöpöistä kolahti sisällä. On voimaannuttavaa lukee sun tekstejä. Pistää miettimään syvällisesti ja helpottanut mun ristiriitaisia tuntemuksia. Kiitos kun jaat näitä Eve ♡ oot huikee!

    1. Ihanaa kuulla, että teksteistä on ollut apuja sulle!😍❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics