Mikä on elämän tarkoitus? 5 vastausta suurimpaan kysymykseen

Mikä on se paljon kiistelty elämän tarkoitus? Elämän tarkoituksesta puhuttaessa kysytään usein, miksi ihmiset elävät, mikä on elämän tavoite ja miksi ylipäätään koko maailma on olemassa. Nykyisin yleisimpiä vastauksia onkin, ettei elämällä ole yhtä, samaa ja tarkoin määriteltyä tarkoitusta, mutta siitä huolimatta tuo suuri kysymys kiehtoo ihmisiä paljon.

Elämän tarkoitus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Sanalla tarkoitushan on monta eri merkitystä, jonka vuoksi se voi myös tarkoittaa elämän alkuperää, elämän luonnetta, elämän merkityksellisyyttä, elämän arvokkuutta tai ylipäätään yksilön omia tavoitteita. Loppupelissä asiaan ei ole yhtä oikeaa vastausta ja kaikki tuijottavat maailmaa eri lasien läpi, joten vastauksiakin löytyy moneen makuun.

Elämän tarkoitus

5 vastausta – Mikä on elämän tarkoitus?

MIRKKA TORIKKA, 39, JYVÄSKYLÄ, PÄÄTOIMITTAJA ELÄMÄNSUOJELUN FREESTYLE-LEHDESSÄ

Tuo kai se lienee elämän isoin kysymys. Mä voisin vastata elämän tarkoitukseksi olla onnellinen, tekemällä jokaisessa hetkessä sen hetkisen parhaansa. Ja oppia hyväksymään, että se riittää. Uskon myös, että tällä elämällä on tarkoitus valmistaa meitä johonkin ikuisempaan. Elämän tarkoitus lienee siis tehdä virheitä, oppia niistä ja ennen kaikkea rakastaa.

SATU ILOMÄKI, 52, HOLLOLA, HYVINVOINTIVALMENTAJA, VANILJATAIVAAN KAKKUKUNINGATAR

– Elämän tarkoitus on minulle se, että elää omien arvojen mukaista elämää. Olemalla läsnä, tehdä hyvää toisille ja kehittää itseään paremmaksi – unohtamatta nauttia matkasta ja ympärillä olevista hienoista asioista ja positiivisista ihmisistä. Nautin siitä, että saan tehdä niitä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, merkityksellisiä, herättävät mielenkiintoni ja, jotka tekevät minut onnelliseksi. Omaa intuitiotaan kuuntelemalla jokainen voi löytää oman polkunsa ja elämänsä tarkoituksen. Elämä on oppimista, oivaltamista ja kasvamista ehjäksi.

KATI KRISTIINA MOUHU, 35, LAHTI, KAMPAAMOKUNINGATAR, MEIKKIKOULUN OPETTAJATAR, MEIKKAAJA, KAMPAAJA

– Mun mielestä elämän tarkoitus on arvostaa elämää. Parhaiten kiitollisuuttaan ainutlaatuisesta mahdollisuudesta elää, on olla hyvä itselleen, muille ihmisille ja ympäristölle. Jos kaikki eläisivät kunnioittaen itseään, toisiaan ja luontoa, säilyttäisimme hienon paikan elää seuraaville sukupolville.

ANTTI KURHINEN, 34, HELSINKI, VIIHDEALANMONITAITURI

Elämän tarkoitus on todella monimutkainen asia, jota me kaikki pohdimme ajoittain. Elämän tarkoitus muuttuu aina iän ja kokemuksen myötä, jotenka se mitä ajattelet nyt, voi olla sitten ihan jotain muuta 10 vuoden päästä. Eli pystyn vastaamaan vain tämän hetken elämän tarkoituksesta minun päässäni. Minusta tällä hetkellä tuntuu, että minun henkilökohtainen elämän tarkoitus on elää mahdollisimman nautinnollista elämää ja kokea uusia asioita, jotka räjäyttävät minun tajuntaa emotionaalisesti mahdollisimman paljon. Jokaisen pitää seurata omia sisäisiä tunteita ja fiiliksiä, siitä mihin menee ja ryhtyy, koska jokaisella meillä on oma tie kuljettavana ja toiselle sinun tiesi voi olla tuhon tie, kun taas sinulle onnen ja nautinnon ilmentymä. Vahvoilla mielipiteillä ja tahdonvoimalla olevat ihmiset saa enemmän iloa irti elämästä, mutta pitää olla myös suvaitsevainen erilaisuutta kohtaan. Niin kuin sanotaan, erilaisuus on rikkaus ja olen siitä täysin samaa mieltä, koska se tekee tästä maailmasta niin älyttömän hienon paikan elää ja oppia! Yksi tärkeimpiä asioita elämän tarkoituksessa on mielestäni se, että koskaan ei lopeta elämän tarkoituksen etsimistä vaikka olisikin tyytyväinen nykyiseen elämäntilanteeseen. Ihminen on luotu kehittymään ja kehitys on se, ettei pysähdy vaikka saavuttaisi oman tavoitteensa vaan lisää niitä aina omien mahdollisuuksien mukaan.

PEPPIINA MERONEN, 34, KIRKKONUMMI / SEGGIANO (ITALIA), KOKONAISVALTAISEN HYVINVOINNIN JA UNELMIEN LÄHETTILÄS SEKÄ VALMENTAJA

Elämän tarkoitus on ymmärtää, että elämä on lahja ja jokaisella meistä on oma ainutlaatuinen lahja annettava vastalahjana elämälle takaisin. Yksinkertaisimmillaan elämän tarkoitukseksi kuvailisin sitä, että se on löytää oma ainutlaatuinen lahja ja ottaa se käyttöön ja tehdä sen avulla maailmasta parempi paikka.

Elämän tarkoitus

5 vinkkiä oman elämän tarkoituksen löytämiseen

Oman elämän tarkoituksesi selvittäminen voi olla se suuri tekijä, joka vapauttaa sinut vanhoista tekosyistä elämään onnellista, rikasta ja yltäkylläistä elämää, jossa sinulla on mahdollisuus valita ja kasvaa. Merkityksellisen elämän eläminen on sinulle mahdollista.

Kun jaamme sitä, mitä olemme syntyneet antamaan, olemme linjassa korkeimman ja vahvimman itsemme kanssa. – Jen Sincero

1. Vastaus piilee jo sisälläsi, sinun tulee vain löytää se.

Avaa keskustelu sisäisen itsesi kanssa ja esitä sille kysymyksiä. Ota myös vastaan ulkopuolelta tulevat avut: sisältä ja ulkoa, tutuilta ja ympäristöltä.

2.Tutustu tietoisen läsnäolon maailmaan.

Meditointi voi avata sinulle uusia perspektiivejä ja auttaa tarkastelemaan asioita uudelta näkökulmalta. Ja meditoinnilla en tarkoita nyt pelkkää ristiasennossa istumista mumisten silmät kiinni, vaan tietoiseen läsnäoloon löytyy paljon muitakin eri tapoja ja erilaisia harjoituksia. Esimerkiksi kirjasta 100 tietä tietoiseen läsnäoloon, Inspiraatioita ja 100 tietä tietoiseen läsnäoloon, Onnen hetkiä, löydät paljon konkreettisia ohjeita, kuinka aloitat jo tänään.

Jokainenko oman onnensa seppä? Kyllä vain! Onnellisuutta voi oppia tietoisella läsnäololla. Vapauta itsesi negatiivisista tunteista ja ajatuksista, lopeta murehtiminen ja kohdista huomiosi elämän onnen hetkiin. Suo itsellesi hengähdystaukoja ja luo katseesi totuttujen rajojen tuolle puolen. Tästä kirjasta löydät 100 tietä täynnä ideoita, luovia ohjeita ja syvällisiä sitaatteja, jotka ravitsevat mieltäsi. Löydä tässä hetkessä elämisen ilo ja opi luottamaan tulevaisuuteen sekä omiin voimiisi. Lähde jo tänään tietoisen läsnäolon viitoittamalle onnellisuuden tielle kohti antoisampaa elämää! – 100 tietä tietoiseen läsnäoloon, Gummerrus

Elämän tarkoitus

3. Tiedosta rajaton potentiaalisi.

Muistuta itseäsi joka päivä siitä kaikesta potentiaalista, mikä sinussa on. Hukuta itsesi affirmaatioihin, ne toimivat. Sinun ei tarvitse sanoa niitä peililille tai kirjoittaa lukolliseen päiväkirjaan, voit myös hukuttaa asuntosi affirmaatioilla täytetyillä muistilapuilla, toistella niitä mielessäsi autoa ajaessa tai kassajonossa. Kirjoita lempi affirmaatiosi päivittäin paperille, aamuin illoin. Esimerkiksi: “Olen suurenmoinen, viisas ja kaunis!”, “Olen täydellinen tällaisena ja pystyn mihin vaan!” tai voit keksiä myös omiasi – sellaisia, jotka sinuun kolahtaa. Et voi toistella mitä tahansa höpön löpöä – jotta affirmaatio on sinulle hyödyllinen, sinun täytyy tosissaan uskoa se, haluta sitä ja toimia sen mukaisesti. Ajanmittaan kaikki pelokkaat ajatuksesi ja itseaiheuttamasi rajoitteet katoavat, mahdollistaen elämän tarkoituksen löytämisen.

4. Kiinnitä huomioita sinulle tärkeisiin asioihin.

Mikä tekeminen saa sinut kukoistamaan onnesta? Mikä herättää mielenkiintosi? Minkä parissa voisit viettää vaikka vuorokauden ympäri? Millä on sinulle merkitystä ja miksi?

5. Hyödynnä ihmissuhteita sisäisen totuutesi peilaamiseksi. 

Paina mieleesi asioita, mitä muut sanovat sinusta, osaamisestasi, lahjakkuuksista ja taidoistasi. Varsinkin, jos kuulet samoja asioita usein, mutta eri ihmisiltä. Joskus muiden ihmisten on helpompi nähdä asioita, joita emme itse näe. He voivat auttaa meitä saamaan yhteyden omiin totuuksiimme.

Lue myös: Ystävänpäivä – 1 varoitus ja 2 vinkkiä

2 vastausta artikkeliin “Mikä on elämän tarkoitus? 5 vastausta suurimpaan kysymykseen”

  1. […] Lue myös: Mikä on elämäntarkoitus? 5 vastausta suurimpaan kysymykseen […]

  2. […] Mikä on elämän tarkoitus? 5 vastausta suurimpaan kysymykseen […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics