Ystävänpäivä – 1 varoitus ja 2 vinkkiä

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! <3

Ystävänpäivä on ihana syy pysähtyä hetkeksi miettimään omia rakkaitaan. Kertoa heille, miten tärkeitä he ovat ja, kuinka kiitollinen saa joka päivä olla siitä, että on löytänyt heidät elämäänsä. Varsinkin, kun kaikilla ei edes ole rakkaita ystäviä.

Viime vuoden keväällä havahduin siihen, että mulla ei ollut enää ystäviä (tai ainekin siltä se silloin tuntui). Olin kaikessa kiireessä aina tyrmännyt ystävieni kaikki tapaamisehdotukset ja edes parille viestille ei löytynyt aikaa. Työmäärä vain kasvoi, mutta yhteydenpito ystäviin väheni. Ennen pitkää se alkoi vaikuttamaan omaan mieleen ja jaksamiseen. Kaikki se ilo ja hauskanpito, mitä ystävien seura tarjosi, olisi juurikin ladannut niitä akkuja, jotta energiaa ja jaksamista olisi riittänyt paremmin muuallekin. Sen sijaan oli liian kiireinen heille ja lopulta paloin loppuun. Tunsin olevani täysin yksin ja voimaton. Olin niin pitkään laimiinlyönyt ystäviäni, etteivät he edes enää pyytäneet minua minnekään, sillä olettivat vastauksen olevan edelleen se sama “en ehdi”. Se yksinäisyyden tunne, samanaikaan kun mieli on sairastunut ja ui todella syvissä vesissä ja itsesäälissä, on jotain aivan hirveää, mitä en toivo kenellekään. Silloin heräsin siihen tosiasiaan, että parin viestin lähetys tai kahvittelutuokio ei vie kauaakaan ajasta, varsinkin kun sen jälkeen jaksaa taas paremmin kaikkea muutakin. Se ystäville uhrattu aika maksaa kyllä itsensä takaisin moninkertaisesti. Ystävät toimivat elämän peruspilareina! Ilman sitä tukea heikkona hetkenä ei ole ketään keneen nojata ja kaatuu, luultavammin vielä naamalleen. ELI MUISTA TÄMÄ: YSTÄVYYS ON KUIN KUKKA – JOS SITÄ EI HOIDA, SE KUIHTUU.

Ystävyyttä älä milloinkaan hukkaa, muista kastella elämän herkintä kukkaa.
Kun vaikeat hetkesi koittaa, silloin ystävä sinulle soittaa.

Tässä pari vinkkiä, jotka haluan sinun painavan tarkoin mieleen!

Varaa aina ensimmäiseksi kalenterista tilaa ystävien tapaamisille ja niille asioille, joita rakastat tehdä ja tuottavat sinulle iloa. Täytä loput aukot vasta sen jälkeen muilla pakollisilla tehtävillä. Jos toimit toisinpäin, huomaat pian, että töitä ja muita tehtäviä tulee aina lisää eikä lopulta aikaa ystäville ja muille akkujasi lataaville asioille enää riitä.

Muista kertoa rakkaillesi, kuinka paljon välität! Pieni asia, mutta suuri vaikutus ja kummasti kaiken kiireen keskellä se tuppaa aina unohtumaan. Tee tätä usein – muulloinkin kuin ystävänpäivänä. Ota se vaikka jokapäiväiseksi, vähintään jokaviikkoiseksi tavaksi – aloittaen jo nyt heti! Tässä pari esimerkkiä, jos sanojen muodostaminen tuntuu haastavalta:

Olet minulle rakas! Olen kiitollinen sinusta ja arvostan sinua suuresti!

Näkisitpä itsesi niin kuin minä näen sinut, niin ymmärtäisit miten ainutlaatuinen olet. Älä siis koskaan muutu. Olet hauska, hassu, toisinaan ärsyttävä ja yksinkertaisesti paras tyyppi, jonka tiedän. Aika seurassasi kuluu nopeasti ja tapaamisestasi jää aina hyvä mieli. Olen kiitollinen ystävyydestäsi ja haluan olla osa elämääsi ikuisesti.

Tai kaikessa yksinkertaisuudessaan “<3”.

Ystävänpäivä
Nää kuvat on muuten parin vuoden takaa ja linkittyy ystävänpäivään. Sain silloin ystävänpäivälahjana matkan Pariisiin. <3

Jos kaipaat elämääsi uusia ystäviä, suosittelen lukemaan myös vinkit siihen, kuinka löydät oikeita ihmisiä rinnallesi ja minkälaisiin ihmisiin kannattaa panostaa.

Yksi vastaus artikkeliin “Ystävänpäivä – 1 varoitus ja 2 vinkkiä”

  1. […] Lue myös: Ystävänpäivä – 1 varoitus ja 2 vinkkiä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics