You Are A Badass

Paras kirja ikinä – valehtelematta.* Ja nyt kyseessä on oikeasti sellanen teos, että myös ne ei niin kirja ihmiset hämmästyy ja koukuttuu. Henkilökohtaisesti mun elämään on viimeisen vuoden aikana vaikuttanut yksi kirja, vain tämä kirja. Se on niin hyvä, että mun on aivan pakko kertoa siitä kaikille. Se on niin hyvä, että se kulkee mun laukussa mukana kaikkialle puolet sivujen kulmista taitettuina kohokohtien talteen ottamiseksi. Joista muutamia pikkupätkiä poiminkin tähän postaukseen pikavilkaisuksi kirjan sisältöön – ei liikaa pilaamaan ensilukemisen riemua, mutta silti riittävästi houkuttamaan hankkimaan kirjan itselleen, keinolla millä hyvänsä.

Elämme pelkojen varaan rakennetussa yhteiskunnassa, joka rakastaa vetää alaspäin niitä, jotka heräävät, murtautuvat ulos mukavuusalueeltaan ja ryhtyvät seuraamaan sydäntään, vaikka se tarkottaisikin hyppyä tuntemattomaan. Kun joku heittäytyy itselleen tärkeisiin asioihin, se voi olla uskomattoman ahdistavaa sille, joka on koko elämänsä ajan uskotellut itselleen, ettei niin voi tehdä.*

You Are A Badass

Milloin on hyvä hetki lukea?

Kirjan sisältöä sen enempään kommentoimatta, haluan keskittyä muutaman vinkin jakamiseen. Kuulun myös itse niihin henkilöihin, joilla ei kaiken kiireen keskellä mukamas ole aikaa millekään turhalle, mutta tähän asiaan herättyäni, oon oivaltanut asian olevan aivan toisin. Mulle itsensä kehittämisen kirjat on nykyisin melkein ainoa päivittäis voimavara täällä pimeässä, synkässä ja usein negatiivissävytteisessä Suomessa. Se kirjahetki ei tarvi olla 15 minuuttia pidempi, se riittää. Kaikkein paras aika siihen olisi aamu, juuri kun oot herännyt – valmiina uuteen päivään, uudella motivaatiolla. Oon koko nuoruuteni ollut tosi huono syömään aamupalaa ja juossut vaan silmät ristissä kiireessä kiukkusena töihin. Kun opettelin ajan mittaan kääntämään herätystä hieman aikaisempaan ja tajusin, että kaurapuuron tekeminen mikrossa ei vie kuin kolme minuuttia eikä vaadi pohjaan keitettyjä kattiloita, mun aamut mullistui. Joka-aamuiseksi rutiiniksi kun tekee sen aamupalan syömisen (mistä myös kroppa kiittää), on hyvä hetki samalla ravita mieltä.

Oletko koskaan huomannut, että kun joku ihailemasi ihminen tekee jotain mullistavan upeaa, olet onnellinen hänen puolestaan, mutta et varsinaisesti ylläty? Oman upeutesi tajuaminen on kuitenkin yhtä kova duuni kuin jättimäisen ja vetelän vaahtokarkin työntäminen vuoren huipulle. Otamme yhden askeleen eteenpäin ja neljätoista taaksepäin, vaikkei siihen olisi mitään tarvetta. Yritä nähdä itsesi jonkun sellaisen ihmisen silmin, joka pitää sinua upeana. He tajuavat sinua. He uskovat kaikkeen, mitä teet. He eivät ole kytköksissä sinun epävarmuuksiisi ja negatiivisiin uskomuksiin itsestäsi. He näkevät vain sinun todellisen loistosi ja potentiaalisi. Ryhdy vannoutuneeksi faniksi ja katsele itseäsi ulkopuolelta. Sieltä käsin mitkään itseesi kohdistuvat epäilykset eivät pääse sinuun käsiksi, ja upeutesi saa loistaa.*

https://vapausvalmentaja.com/youareabadass-kirja

Toinen hyvä vaihtoehto lukuhetkelle on illalla sängyssä, himmeässä valossa unten maille rauhoittuen. Tiesitkö, että viho viimeinen asia, mitä ennen nukkumaan menoa kannattaa tehdä, on selata puhelinta tai katsoa telkkaria? Varsinkin sininen valo viestii aivoillemme olevan päivän ja sisäinen kello pitää meitä valveilla. Siksi valoja kannattaa himmentää ja sammuttaa jo reilusti ennen nukkumaan menoa. Ja minkä takia ilta on hyvä aika tällaiseen itsensä kehittämisen, oman upeutensa pönkityksen ja unelmiensa tavoittelu -oppaan lukemiseen, on se, että ne asiat, mitä viimeisenä ajattelet ennen nukahtamistasi, jää myös aivoihin yön ajaksi prosessoitavaksi ja työstettäväksi. Toisin sanoen, jos annat illalla aikaa omien unelmiesi pohtimiselle ja itsesi arvostukselle, heräät seuraavana päivänä jo onnellisempana ja päämäärätietoisempana valmiina rokkaamaan maailman. Myös kiitollisuuspäiväkirja toimii tähän erinomaisesti. Jos et jaksa kirjoittaa kiitollisuuden aiheita joka ilta paperille, sano ne ääneen: 5 asiaa, joista olet kiitollinen siinä päivässä tai muutenkin. Kokeile ja huomaa muutos!

Olet täydellinen. Minkä tahansa muun todellisuuden ajatteleminen on yhtä tyhjänpäiväistä kuin joki, joka ajattelee, että sillä on aivan liian monta mutkaa. Tehtäväsi on olla juuri niin sinä kuin vain suinkin mahdollista. Siksihän sinä olet täällä. Jos ujostelet olla oma itsesi, maailmalta jää puuttumaan juuri sinun kaltaisesi ihminen. Olet ainoa sinä, joka täällä on ja tulee koskaan olemaan. Toistan: olet ainoa sinä, joka on olemassa ja tulee koskaan olemaan. Älä kiellä maailmalta sen ainoaa mahdollisuutta nauttia upeudestasi. Me kaikki olemme täydellisiä omalla, upealla ja sekopäisellä tavallamme. Naura itsellesi. Rakasta itseäsi ja muita. Antaudu upeaan kosmiseen älyttömyyteen.*

 

*Postaus sisältää suosittelulinkkejä. Linkin klikkaaminen ai aiheuta sinulle kuluja, eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi.

10 vastausta artikkeliin “You Are A Badass”

  1. […] täysillä! Olen aiemminkin vinkannut tästä kirjasuosituksesta jo täysin omana kirjoituksenaan You Are A Badass (oma ehdoton suosikkini, vaikkakin saanut pari kovaa haastajaa tämän postauksen […]

  2. […] maailma oli keskusteluissa usein esillä. Tartutin myös meidän resortissa kirjabuumin, kun mun You Are A Badass -kirjaa revittiin vuoronperään käsistä saatuani muutkin koukuttumaan siihen. Siis miettikää, […]

  3. No siis itse asiassa en suosittelisi lukemaan himmeässä valossa. Sitä jatkuvasti tehdessään ihminen pilaa silmänsä. Lukemiseen pitäisi olla kunnon valo. Pointti himmeästä valosta on kuitenkin hyvä.

  4. Pointti himmeästä valosta ennen nukahdamista siis.

    1. Kirkkaassa valossa ei nukahda ja sisäinen kello siirtää nukkumaan meno aikaa eteenpäin kun luulee olevan päivän eli himmeä valaistus lukiessaan nukkumaan rauhoittuessa on siksi hyvä. Ja nimeomaan keltainen valo parempi kuin sininen (puhelimessa saa säädettyä sinisen valon pois yötila modella. 🙂

  5. Löysin hiljattain sun blogin, ja ai että mitä tekstejä ❤️tämän postauksen innoittamana ryntäsin välittömästi kirjakauppaan juuri ennen sulkemisaikaa ja ostin tän kirjan (oli viimeinen hyllyssä) rahoilla, joilla suunnittelin uuden mekon ostoa(ei olisi muuten ollut ensimmäinen riepu hyllyssä..) Tuntuu kuin mun pään sisäiset sekavat pohdiskelut olisi kirjoitettu ja selitetty tekstiksi tässä kirjassa, tuntuu kuin kasvaisin ja voimistuisin jatkuvasti tätä lukiessani:)

    1. Ihanaa! Sepä juuri! Mä en voi tarpeeksi hehkuttaa tota kirjaa, koska se ei oo yhellekään tuottanut pettymystä!😍❤️ Teit hyvän sijotuksen, sitä voi lukea uudestaan ja uudestaan ja merkkailla ittelleen kaikkein liikuttavimmat kohdat talteen pahan hetken varalle!;D #voimakirja

  6. […] Kuvittele, mitä tekisit sillä hetkellä, jos olisit kaikkivoipaisessa kunnossa ja täynnä badass-asennetta. Voit päättää valita sen positiivisemman asenteen ja hanskojen tiskiin heittämisen […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics