Vastoinkäymiset ja oikeat ihmiset

Noin kuukausi takaperin kävinkin läpi vinkkejä siihen, miten saavuttaa tavoitteensa viidessä vuodessa. Seuraavaksi jatketaan asiaa siitä, miten niistä matkalla tapahtuvista vastoinkäymisistä oikein selviää ja miten löytää ympärilleen oikeanlaisia ja positiivisia ihmisiä, jotka tukevat tavoitteeseen pääsyssä.

Vastoinkäymisten ABC

Harva ihminen pääsee tavoitteeseensa kertaakaan matkalla kaatumatta. Silloin on vain noustava ylös ja jatkettava eteenpäin. Kun olet aloittanut työskentelyn tavoitteidesi eteen, ei paluuta enää ole. Eihän vastasyntynyt vauvakaan voi palata takaisin äidin kohtuun silloin kun tajuaa, että siellä olisi ollut lämpimämpää ja turvallisempaa. Vastoinkäymisiä kohdatessa tulee vain jatkaa eteenpäin pärskimistä.

Miten selätät vastoinkäymiset?

Aseta itsellesi kusipäiset tavoitteet ja tee strategia niiden toteutukselle. Älä kuvittele hyppääväsi heti huipulle vaan kulje suunnitelmasi mukaisesti askel kerrallaan kohti tavoitteitasi. Matkalla tulee varmasti vastoinkäymisiä, mutta ne pitää osata ottaa opetuksena. Juuri silloin pysähdy miettimään seuraavaa: Miksi tämä asia tapahtui ja minkä opin se piti sisällään? Mikäli huomaat kokevasi samoja vastoinkäymisiä kokoajan, et ole oppinut niiden opetusta ja tulet käymään ne läpi ne vielä monta kertaa, niin kauan kunnes olet ottanut opiksesi niistä. Juuri ne vastoinkäymiset ovat niitä pieniä askelia, jotka kasvattavat ja valmistavat sinua tavoitteeseesi. Ja muista, älä koskaan menetä uskoa! Jos sinä et usko itseesi niin ei varmasti kukaan muukaan. Mieti asiaa vielä toisinpäin: Uskoisitko sinä sellaiseen ihmiseen joka epävarmana tarjoaisi sinulle jotain tuotetta tai palvelua? Tuskinpa!

P1010104-2

Vaatii itsekuria ja itsensä johtamisen taitoa

On osattava toimia työntekijän roolin lisäksi itselleen pomona. Kun usko meinaa loppua tai ei yksinkertaisesti jaksaisi tehdä jotain asiaa, tulee käydä omassa päässään sisäistä keskustelua näiden kahden välillä. Jos vaikkapa aamulla tekisi mieli jäädä vielä nukkumaan, voit kuvitella viereesi konkreettisen ihmisen/pomon, joka käskee töihin ja tuskimpa oikealle pomollekkaan toteaisit vain jatkavasi unia. Se vaatii kuitenkin kovaa itsekuria ja tulee osata miettiä, kuinka paljon se vie eteenpäin, jos nukkumisen sijaan nouseekin tekemään töitä tavoitteensa eteen.

Jos voit tehdä sen heti niin, miksi tekisit sen vasta myöhemmin?

Vaikka olisikin super ihanaa, että voisi tehdä vain niitä kivoja asioita, joista pitää, vaatii tavoitteisiin pääsy usein myös niitä pakollisia pahoja, jotka on vain yksinkertaisesti hoidettava. Monilla on tapana vitkuttaa juuri niitä asioita eteenpäin ja ne tuppaavatkin lopulta olemaan esteenä etenemiselle. Ne asiat, joita vihaat eniten, on tehtävä aina ensimmäiseksi. Kun syöt joka päivä pienen sammakon, ne eivät ehdi kasvaa jättiläisiksi, jolloin niitä tuskin tulee enää syötyä. Kun niiden epämiellyttävien asioiden tekemistä vitkuttaa eteenpäin, tulee aina myös vitkuttaneeksi tavoitteessa etenemistä. Mieti sitä, kuinka paljon sinulla on aikaa tehdä kaikkea kivaa, kun nuo tylsimmät ja vaikeimmat asiat ovat hoidettu heti ensimmäiseksi pois alta.

Nauti matkasta, sillä elämä on lyhyt!

Luota universumin voimaan

Uskalla myös pyytää. Universumilla on tapansa vastata pyyntöihin, kun ne asiat uskaltaa vain sanoa ääneen. Uskalla hypätä rotkoon, elämä kyllä kantaa. Kaikilla asioilla on tapansa järjestyä ja ei se täysin humpuukkia ole, että monesti vastoinkäymisiä kohdatessa todetaankin kaikella olevansa tarkoituksensa. Usein ne ovat niitä asioita, joiden on tarkoitus joko kasvattaa sinua tai säästellä sinua vielä johonkin parempaan tulevaan. Pitää vain uskoa ja luottaa siihen, että asiat kyllä järjestyvät ja ajatella positiivisesti.

P1010091-3

Kun tekee töitä täydestä sydämestään, onnistuu. Kun pitää innostuksesta kiinni, vastoinkäymisistä selviää kyllä.

Miten löytää oikeat ihmiset?

Innostuksen on oltava aitoa. Kun olet innostunut omasta jutustasi, anna sen näkyä muille. Kerro muille, kuinka paljon olet valmis tekemään töitä ja uskot itseesi. Se tunne tarttuu ja löydät ympärillesi oikeanlaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan. Kun arvostaa ja kohtelee muita hyvin, he oletettavasti tekevät saman myös sinulle.

Oikeanlaiset ihmiset ympärillä, ovat avaintekijä tavoitteisiin pääsyssä. He voivat olla ihmisiä, jotka vain yksinkertaisesti rakastavat sinua oman itsesi vuoksi ja haluavat auttaa ja tukea sinua tai vaihtoehtoisesti niitä ihmisiä, jotka rakastavat samaa asiaa kuin mitä sinä haluat tehdä ja saavuttaa. Jos etsit vierellesi uusia ihmisiä, kannattaa satsata heistä potentiaalisimpiin.

Tunnistat heidät esimerkiksi seuraavista ominaisuuksista:

 1. Ihmiset, jotka pitävät aina lupauksensa.
 2. Ihmiset, jotka ymmärtävät olevansa vain itse vastuussa omasta elämästään. He ymmärtävät etteivät voi syyttää toisiaan epäonnistumisistaan vaan vastuu on aina ensikädessä itsellään. Jos jokin asia ei tyydytä, siitä ei syksytä valituksenkierteeseen vaan tartutaan tuumasta toimeen, sillä aina on mahdollisuus muutokseen.
 3. Ihmiset, keillä on asenne kohdallaan.
 4. Ihmiset, keillä on palava jano jotain asiaa kohtaan. Sen ei tarvitse edes olla sama asia kuin sinulla, mutta se palo, voima ja päättäväisyys, joka hänestä huokuu, tarttuu myös sinuun. Yhdessä voitte saavuttaa vielä enemmän.
 5. Ihmiset keillä on kyky oppia ja halu tehdä kovasti töitä tavoitteidensa eteen.

P1010097

On myös tieteellisesti todistettu, että aivot alkavat toimia samalla tavalla ympärillään olevien ihmisten myötävaikutuksesta. Jos siis ympärilläsi on vain negatiivisia ja katkeria ihmisiä, tuskinpa saat heistä energiaa ja tukea tavoitteisiin pääsemiseksi. Kun taas ympäröit itsesi sellaisilla ihmisillä, jollainen haluaisit itse olla, alat automaattisesti toimimaan samalla tavalla. Näin ollen positiivisuus siis tarttuu. Mieti kuitenkin ensin, oletko itse positiivinen? Positiiviset ihmiset tuskin viihtyvät seurassasi, jos itse toimit negatiivisesti. Kaikki alkaa muutoksesta. Ala tietoisesti keskittymään ja harjoittamaan positiivisuutta itsessäsi, niin vedät puoleesi positiivisia ihmisiä. Ja heidän seurassaan saat taas aidosti heistä positiivisuutta, jolloin pidemmän päälle aivosi muokkautuvat toimimaan automaattisesti aina positiivisesti.

Pari vinkkiä oman positiivisuuden harjoittamiseen:

 • Keskity siihen, miten kommunikoit. Kommunikointi ei ole vain sitä, mitä sanot vaan miten sanot. Se mitä sanot, merkitsee 7 %, ääni taas 38 % ja loput 55 % kertoo kehon elekieli (katsekontakti, hymy, käsimerkit ja eleet). Jos siis haluat viestiä positiivisuutta, ei riitä että sanot jollekin jotain mukavaa, vaan sinun tulee myös keskittyä muihin kommunikaation osa-alueisiin, kuten sanoa se mukavalla äänensävyllä ja pienen hymyn kera.
 • Mene paikkaan, missä kukaan ei näe sinua (esimerkiksi vessa tai auto) ja tee hassuja ilmeitä joko peilin edessä tai ilman. Vasta sen jälkeen mene tapaamaan ihmisiä ja huomaat pian, ettet voi olla hymyilemättä.
 • Aina kun huomaat kadehtivasi jotain henkilöä, hänen saavutuksiaan tai hänellä olevia asioita, ala tietoisesti kommentoimaan niitä positiivisesti. Liikutpa sitten ulkona ihmisten ilmoilla tai netissä, sen sijaan että kulkisit asian ohi vain kadehtimalla häntä omassa päässäsi, pysähdy siihen ja kerro se hänelle. Jos näet vaikkapa toisen henkilön Facebook päivityksen kihloista tai uudesta ihanasta työpaikasta ja itse haaveilet juuri samasta asiasta, älä jää vain kadehtimaan vaan tykkää päivityksestä ja kommentoi onnittelujen kera. Näin saat pidemmällä ajantähtäimellä käännettyä ajattelutapaasi ja kadehtimisen muutettua ihannoimiseksi, joka taas toimii itsellesi voimavarana ja saa sinut tekemään entistä kovempaa töitä tavoitteesi eteen.

P1010107

Toivottavasti jokunen näistä vinkeistä kolahti suhun ja sait poimittua ne talteen takataskuun auttamaan vaikeina hetkinä ja tuomaan lisäpuhtia tavoitteidesi saavuttamisessa. Muista aina: SINÄ PYSTYT SIIHEN! KAIKKI ON ITSESTÄSI KIINNI!

4 vastausta artikkeliin “Vastoinkäymiset ja oikeat ihmiset”

 1. […] Jos kaipaat elämääsi uusia ystäviä, suosittelen lukemaan myös vinkit siihen, kuinka löydät oikeita ihmisiä rinnallesi ja minkälaisiin ihmisiin kannattaa panos…. […]

 2. […] lukemaan täältä lisää siitä, miten löytää oikeat ihmiset sun rinnalle tukemaan ja kannustamaan. Sellaiset […]

 3. […] Tähän liittyen suosittelen lukemaan Vastoinkäymiset ja oikeat ihmiset. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics