Tee just sitä, mikä tekee sut onnelliseksi

Monet, mukaan lukien minä itse, viettävät nykyään niin hektistä elämää, että harva muistaa antaa itselleen sitä tarvittavaa aikaa ravita itseään asioilla mistä pitää. Ne asiat on nimenomaan niitä, jotka antaa voimavaraa hoitaa niitä “pakollisia” hommia. Jokaisen tulis siis ensin merkitä kalenteriin aika tehdä asioita, joita rakastaa: “Maanantaina klo 17 koiran kanssa pitkälle lenkille, Torstaina illalliselle ulos parhaiden ystävien kanssa, Lauantaina festareille ja Sunnuntaina nukkumista ainekin klo 12 asti”. Näiden jälkeen vasta tulis valita ne paikat niille “pakollisille” hommille. Niitäkin voi välillä miettiä, että pitääkö mun suostua ihan kaikkeen, onko kaikki välttämättä pakollista.

Itse sain taas hetki sitten muistutuksen tästä asiasta kun tuntu että olin ihan loppuunpalanut. Kuormitin itseni jäätävillä To-do-listoilla eikä aikaa ollut juurikaan tehdä yhtään mitään, mikä tekee mut oikeesti onnelliseks. En meinannut jaksaa tehdä enää pakollisiakaan asioita kun voimavarat oli vaan niin loppu. Mun oli pakko antaa itselleni armoa ja asettaa itseni ykköseksi. Vietin paljon aikaa ystävien kanssa, kävin lenkeillä koiran kanssa, panostin ruoanlaittoon, kävin ulkona syömässä, kehitin paljon mukavaa tekemistä keilauksesta festareihin ja yhtäkkiä akut olit latautunut taas täyteen. Tän jälkeen jaksoin taas hoitaa pakolliset velvollisuudetkin täysillä, nopeammin ja positiivisella mielellä. Siispä jokaisen tulis kuunnella rehellisesti itseään kun tuntuu, että voimat alkaa loppumaan. Se on suora merkki siitä, että ei tee tarpeeks asioita, jotka tekee  onnelliseksi ja ravitsee itseään!

Tänä viikonloppuna toivon, että jokainen vois ottaa enemmän kuin hetken itselleen tehdä asioita, mitkä saa hymyn huulille ja tekee onnelliseksi.

Muutama asia, mikä tekee just mut onnelliseksi:

 1. Ystävien seura tekeepä sitten mitä hyvänsä
 2. Mun silmäterä Eddy! Kasvaa ihan mieletöntä vauhtia, silti se on mun pieni söpöys
 3. Hyvät ruoat ja juomat
 4. Sisustaminen ja kodin mieluisaksi laittaminen
 5. Muiden näkeminen onnellisena, Mun Onni – Sun Onni ja sama toisinpäin
 6. Itsestään huolenpitäminen ja ehostautuminen
 7. Musiikki rikastaa elämää ihan samanlailla kuin värityskirjaa värit
 8. Lenkkeily on mun tapa purkaa paineita ja vielä ihanissa maisemissa se nostaa mielialaa ihmeellisesti
 9. Kauniit asiat, jotka miellyttää silmää
 10. Nukkuminen ja päikkärit aina just sillon kun mieli tekee
 11. Aurinko, tuu jo pian takaisin esiin!

Mikä tekee just sut onnelliseksi?

Yksi vastaus artikkeliin “Tee just sitä, mikä tekee sut onnelliseksi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics